Cele mai negre estimări despre cutremur se adeveresc

UPDATE Bilanțul persoanelor declarate moarte după cutremurele din Turcia și Siria a crescut joi seară la cel puțin 20.511, conform Sky News.

UPDATE Peste 20.000 de persoane au murit în cutremurul violent care a zguduit luni sudul Turciei şi Siria, potrivit ultimelor bilanţuri oficiale.

Potrivit Autorităţii pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă (AFAD) din Turcia, 17.134 de trupuri neînsufleţite au fost scoase de sub dărâmături în această etapă, iar 3.162 în Siria, conform cifrelor oficiale, ceea ce creşte numărul total al deceselor la 20.296. În Turcia au fost rănite 70.347 de persoane, precizează AFAD.

Un corespondent AFP a semnalat şase camioane, încărcate în special cu materiale pentru corturi şi produse de întreţinere, care intrau pe teritoriul sirian din Turcia prin punctul de frontieră Bab al-Hawa.

Potrivit lui Mazen Allouch, un oficial al postului de frontieră, acesta este un ajutor care era aşteptat înainte de cutremurul cu magnitudinea 7,8 grade, urmat de peste o sută de cutremure care au devastat Siria şi Turcia.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a declarat într-un comunicat că acest convoi, format din şase camioane care transportă pături, saltele, corturi, echipamente de ajutor şi lămpi solare ar urma să acopere nevoile a cel puţin 5.000 de persoane.

Miercuri, un oficial ONU a avertizat că stocul ONU în nord-vestul Siriei ar putea hrăni cel mult 100.000 de oameni timp de o săptămână.

23 de milioane de oameni sunt „potenţial expuşi, dintre care aproximativ cinci milioane sunt vulnerabili”, estimează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care se teme de o criză majoră de sănătate care ar putea provoca daune şi mai mari decât cutremurul.

Organizaţiile umanitare sunt preocupate în special de răspândirea epidemiei de holera, care a reapărut în Siria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

10 Comentarii

 1. absolut tot ce este adus prin experimentare de arme cu tehnologie neumana, este pentru a instaura controlul prin frica. o-mee-see a devenit capul de mort al omenirii. noul nazism-bolsevism instaurat prin FRICA, PANICA SI AMENINTARE: nu va supuneti? iaca ce va asteapta. amenintari prin teroare si distrugere. acum vor veni #noi masuri care vor restrange si mai mult latul asupra drepturilor fundamentale – proprietatea. se pare ca se grabesc ingrozitor cu tot sistemul mao pe care vor sa-l aduca peste omenire si fiecare coloana indreptata devine un pericol pentru ei. daca omenirea ar spune NU satanei totul s-ar opri.

 2. „Bucurie pentru decimatorii care cer cu tarie reducerea bipezilor la nivel global pe pamant”! Covidul la nivel gobal a redus cu peste 6-7 milioane, in china a redus drastic dar e liber la nasteri, acum turcia prin cutremur, sa vedem cum va fi afectata india si japonia??.

 3. Acum poate sunt multumiti. Ce n-au putut face cu „plandemia”i-a „ajutat „natura.Si daca mai trimit ceva armament prin Ukruina „depasesc”planul.Astia-s necrofagi . Traiesc precum hienele….Auzi la ei : „Organizatii umanitare”…Dar razboiul civil din Siria cine l-a „nasit”? Nu „Organizatiile umanitare”? Adevarati asasini din umbra …..

 4. „Pierderi de vieţi omeneşti şi pierderi economice ca urmare a seismelor, în ultimele trei decenii

  Mai jos puteţi observa, în cele patru diagrame realizate de Sistemul de Supraveghere Geologică a Statelor Unite (United States Geological Survey), creşterea importantă a numărului de cutremure cu magnitudine între 7 şi 9 în ultimele două decenii – perioadă de timp în care au apărut şi au fost puse în funcţiune sistemele HAARP, faţă de anii ’80 când aceste sisteme nu erau încă construite. În anii ’90 (1990-1999) au fost 6 cutremure cu magnitudine peste 8. În perioada 2000-2011 au avut loc cu 9 cutremure cu magnitudine peste 8 mai mult decat în anii ’90 (n=15).

  Pierderile de vieţi omeneşti în aceste cutremure au fost importante, numărul acestora crescând de la un deceniu la altul într-un ritm alarmant în ultimele trei decenii. Astfel, dacă în perioada 1980-1989 cutremurele au făcut 58.680 morţi, în deceniul următor, 1990-1999, numărul acestora s-a dublat aproape, ajungând la 114.646 decese. În perioada 2000-2009 numărul persoanelor decedate în timpul seismelor a fost de patru ori (!!!) mai mare (n=471.015) faţă de anii ’90. Iar în ultimii doi ani (2010, 2011) s-a atins nivelul de 72,5% (n=341.518) din decesele produse de cutremure în perioada 2000-2009.”

 5. „Sistemele HAARP au fost construite pe baza invenţiilor fizicianului Eastlund. Dr. Bernard Eastlund a brevetat o serie din invenţiile sale, primul dintre acestea, brevetul SUA cu nr. 4.686.605 emis pe 11 august 1987, este cel care stă la baza construirii instalaţiilor HAARP. În acest brevet se menţionează, printre alte rezultate ale utilizării sistemului respectiv că „…această invenţie oferă posibilitatea de a plasa cantităţi de energie fără precedent în atmosfera Pământului, în locaţii strategice, şi de a menţine nivelul injectării de energie, în special dacă se folosesc impulsurile neregulate, într-un mod mult mai precis şi mai bine controlat decât până acum…”.

  HAARP-ul a fost construit pentru a testa efectele miliardelor de waţi de energie radio concentrată în ionosfera planetei. Lentile electrice făcute la o extrem de înaltă altitudine prin miliarde de particule atmosferice ionizate sunt folosite pentru a focaliza suporturi de unde radio pe suprafaţa Pământului. Este logic să ne gândim că o asemenea focalizare criminală de cantităţi enorme de energie asupra Pământului nu poate lăsa planeta neafectată. Ţinând cont de aceste precizări şi de cele expuse anterior referitor la cuplul seismo-ionosferic, nu trebuie să ne mire frecvenţa fără precedent a cutremurelor de magnitudine mare care au zguduit diferite zone ale Terrei în ultimele două decenii, întrucât instalaţiile HAARP au fost puse în funcţiune şi sunt utilizate!”

 6. Sultanul de la Ankara ar fi trebuit sa scoata armata cu mijloacele de transport si dotarile necesare ptr degajarea ruinelor si salvarea celor prinsi sub daramaturi.
  Sunt localitati unde nimeni nu a ajuns sa salveze pe cineva si unde localnicii au fost lasati complet de izbeliste. Un dezinteres total. Oamenii au murit cu zile prinsi sub ruine, de foame, sete si frig.
  Nu ajunge ca blocurile s-au construit nerespectand nici cele mai elementare norme de constructie si de siguranta, dar oamenii au fost parasiti de autoritati in aceste momente de cumpana. Asta este situatia generala a constructiilor din Turcia: zero sigurantza……[Rumburak]
  Acesta este regimul ,,uman” al dictatorului turc……[Rumburak]

 7. „Totul se bazează pe o serie de articole scrise de Benjamin Fulford, un jurnalist canadian care trăieşte în Japonia şi care, de-a lungul timpului, a publicat o amplă serie de articole despre un program de cercetare al armatei americane numit HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program). Acesta manipulează ionosfera Pământului şi poate fi folosit, din câte se pare, la influenţarea fenomenelor naturale şi chiar la producerea cutremurelor. Un fascicul foarte puternic de microunde este trimis în ionosferă, care se comportă ca un balon de cauciuc,se curbează şi, în momentul în care revine la forma iniţială, întreaga forţă este imprimată scoarţei terestre, provocând un cutremur. Potrivit aceluiaşi Fulford, în 2007, ministrul de finanţe al Japoniei, Tanakana, ar fi fost şantajat tocmai cu acest HAARP să cedeze controlul asupra sistemului financiar japonez unui grup american. După ce Fulford a publicat ştirea respectivă, a primit telefoane de ameninţare în care i se spunea că, deoarece s-au publicat astfel de detalii „sensibile”, Nigata, locul unde se află o mare centrala nucleară japoneză, va fi atacat prin HAARP. Două zile mai târziu, fix în această regiune au avut loc două seisme puternice de 6,4 şi 6,8 grade pe scara Richter. Cutremurul a omorât şapte persoane şi a provocat un puternic incendiu la centrala nucleară din zonă. De această dată însă, măsurile de siguranţă ale centralei au oprit orice scurgere radiocativă.”

 8. La intrebarea pusa de un domn mai sus ,, De ce n -a scos armata?,, raspunsul il va gasi in evenimentele din 2016

 9. Asta este doar avanpremiera epocii cutremurelor care in continuare vor afecta SUA incepand cu California. S-a deschis cutia Pandorei cu cutremure, cand unii se joaca cu forte distructive teribile, acestea se intorc invariabil impotriva lor. SUA vor fi puse la pamant chiar de americani, joaca asta de-a exceptionalistii lumii le va veni de hac chiar anul acesta. Partea buna este ca din motive de forta majora nu vor mai trebui sa trimita armament in Ucraina si se va face pace, Ucraina revenind in sanul natiunilor rusofone.

 10. Asta este doar avanpremiera epocii cutremurelor care in continuare vor afecta SUA incepand cu California. S-a deschis cutia Pandorei cu cutremure, cand unii se joaca cu forte distructive teribile, acestea se intorc invariabil impotriva lor. SUA vor fi puse la pamant chiar de americani, joaca asta de-a exceptionalistii lumii le va veni de hac chiar anul acesta. Partea buna este ca din motive de forta majora nu vor mai trebui sa trimita armament in Ucraina si se va face pace, Ucraina revenind acasa in sanul natiunilor rusofone.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.