„Cele trei graţii”, în premieră la Timişoara

Vineri, 9 februarie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara are loc prima premieră a anului 2018: Cele trei grații – un spectacol de și cu Mălina Petre, Mirela Puia și Luminița Tulgara.

După Rubens, Rafael și Botticelli, e timpul pentru o nouă imagine a celor trei grații. Mai puțin celebre, mai puțin strălucitoare decât fiicele lui Zeus, nu foarte răsfățate de viață și nu prea prospere, Cele trei grații ale autorului rus Valentin Krasnogorov caută și ele, cu nu mai puțin șarm, fericirea. O comedie plină de sensibilitate despre micile probleme care apar atunci când sufletul aleargă mult mai iute decât trupul, iar speranța are de luptat cu inerția, cu tabieturile și cu oglinzile strâmbe ale neîncrederii în sine.

Dincolo de poveștile pe cât de comice, pe atât de profund umane ale personajelor lui Valentin Krasnogorov, cunoscut dramaturg rus, spectacolul Cele trei grații reprezintă, în egală măsură, un proiect teatral deschis, curajos, realizat de trei actrițe redutabile ale Naționalului timișorean. Prezențe stabile, puternice și, nu mai puțin, personalități artistice flamboaiante, Luminița Tulgara, Mălina Petre și Mirela Puia deschid, odată cu acest proiect, seria spectacolelor de interpret prin care Teatrul Național din Timişoara oferă unui public curios de interacțiunea cu actorul, întâlnirea în laboratorul de creație în care actorul își asumă „la vedere” atât conceptul piesei, cât și construcția personajului.

Scenografia spectacolului Cele trei grații este semnată de Geta Medinski. Muzica îi aparține lui Sebastian Hamburger.

Următoarea reprezentație a spectacolului este programată vineri, 23 februarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.