„Cele Zece Porunci”, afișate în sălile de clasă 

Guvernatorul Louisianei a semnat un proiect de lege care cere ca „Cele Zece Porunci” să fie afișate în fiecare sală de clasă publică din statul american.

Legislația, prima de acest fel din țară, impune ca textul biblic să fie expus începând cu 2025 în toate sălile de clasă din școlile publice, de la grădiniță până la universitățile finanțate de stat, scrie AFP, citat de Barrons.

„Dacă doriți să respectați statul de drept, trebuie să începeți de la legea inițială dată – care a fost Moise”, a declarat Jeff Landry, guvernator republican al statului sudic, la ceremonia de semnare a proiectului de lege.

Legea cere ca „Cele Zece Porunci” să fie afișate ca un afiș sau un document înrămat „și vor fi tipărite într-un font mare, ușor de citit”, se arată în textul proiectului de lege.

Primul Amendament al Constituției SUA interzice stabilirea unei religii naționale sau preferința unei religii față de alta.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

23 de Comentarii

 1. Obisnuita fervoare veterotestamentara tipica atmosferei protestante.
  Despre noul testament, numai de bine.

 2. de ce nu le afisati in GAZA , sa le vada si evreii, ke sir Moise pentru ei le-a dat ?!?!!!

 3. Decat ore de religie de indoctrinare mai bine cele 10 porunci afisate. Sunt valabile pt toti crestinii.

 4. Legile Noahide se arata la orizont. PUBLIC LAW 102-14—MAR. 20, 1991 Public Law 102-14
  102d Congress

 5. Religia e OPIUM pentru prosti ! PE BUNE !
  Ca poate functiona supeer-bine si altfel … a fost URSS … si e azi CHINA ATEISTA !
  CHINA dovedeste economic social prin ritmul sau de crestere relativ la tarile catolice sau mozaic-crestine
  ca …RELIGIA e un MOFT si mijloc de pacaleala propagandistaica a masselor !
  CELE 10 porunci sunt (LGBTQ+) gresite … fiecare luata in parte e o abominatie sde.o cruzime sociala fara margini !
  In ele nu e maorala ci anti-LGBTQ+-ism !
  Orice religie si orice misticism propaganditic trebuie desfiintat pentru ca strica eo´motionala mintea prostilor !
  CHINA dovedeste ATHESIT azi (precum a facut-o JAPONIA sau Germania de religie nordica a lui HITLER ca „cele 10 porunci” sunt o inventie buna de-a controla DIRIJAT instinctele masselor … LUMEA nu doar prin CHINA ATEIST-HARNICA azi a dovedit ca se poate traii si fara ele pe zid …arogant-americaneste !
  😀 😀 😀

 6. CHINA a fost mai tare decat „cele 10 porunci” ce i-au adus otrava si RAZBOAILE OPIUMULUI !
  😀

 7. TOTUSI USA a fost singura TARA MODERNA care desi arogant-auto-laudata, PSEUDO-CRESTINA,
  inca mai tine SCALVI pe plantatiile de bumbac din sud ! Sia dat DREPT DE VOT NEGRILOR fosti SCALVI doar in anii ’60 secolul trecut !
  DESPRE CE VORBIM ? … FARISEISM ❤️?❤️ YANKEU [MAGA!]✡️
  Si care a inventat SECTELE pseudo_cresztine invadand Europa mai tarziu !

 8. In fond si la urma urmei ce-i atat de SFANT-RELIGIOS-MISTIC-MISTERIOS la „cele 10 porunci”
  decat …
  putin bun simt si COMPROMIS win-win cu colegii de specie pe-o planeta finita ?

  E cultural normal (Sodoma si Ghomora) ca noi evreii sa vrem LBGTQ* ca ceva care ne usureaza psihic !
  SHALOM !

 9. in schimb toate salile de clasa sunt pline de steagurile degeneratilor sexuali… iar in poohlonia, primarul general a interzis prezenta crucilor, icoanelor in institutiile din subordine

 10. Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte și a zis „Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău.”
  „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău: să nu ai alți dumnezei afară de Mine. ”
  „ Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești.”
  „Să nu iei în deșert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui.”
  „Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești. Lucrează șase zile și-ți fă în acelea toate treburile tale, iar ziua a șaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău. ”
  „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca să-ți fie bine și să trăiești ani mulți pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l va da ție.”
  „Să nu ucizi.”
  „Să nu fii desfrânat.”
  „Să nu furi.”
  „Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău.”
  „Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.”

 11. Paiiii…..ar fi foooarte bine si la noi ! Chiar daca nu toate 10 dar 7-8 sunt deosebit de utile societatii. Nu inteleg de ce la noi biserica nu propovadueste(promoveaza) poruncile . De ce oare? Stie cineva ?

 12. Pentru ca nu-s „porucni” ci heurisme bune de folosit incidental in numar mic !

  1= Sa nu furi ! … daca furi in continuu ai viata grea pentru ca cei furati vor lua masurim in TIMP ! din cand in cand sa furi e indicat !
  2= Sa nu ucizi ! … e caltr ca daca ucizi mereu nai viitor deoarce rudele celor ucisi se vor razbuna canda …cand le creste numarul ! Din cand in cand , legal , in razboaie, e indicat sa ucizi !
  3= Sa nu fi desfranat !—inseamna sa fi echimibrat in ce poftesti altfel faci diabet , te ingrasi, iei sifilis sau skulament ! Stie oricine ca a fi desfranat inseamna dureri de cap dupa betie ! Insa e indicat ca din cand in cand sa uiti orice limita ! Altfel de ce mai traiesti daca te tot interzici ?
  4= Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău ! … AIUREA ! Calr ca pe bucati si cu masur a indicat sa minti daca prin asta poti pune capitalist laba pe averea vecinului …fara teama de urmari juridice ! (stie oricine , chiar si popii de fura !)
  5=”„Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.” -> asta e cu cantec … daca nu poftesti la ce are altul
  te-ai nascut PROST si nu-i vei depasi pe cei pe care-i invidiezi in viata = SOCIETATE evolueaza doar prin incalcare de regului temporare …

  In privinta lui Dumnezeu … STIINTA MODERNA la barbierit cu briciul lui Okham ! -> Vorba lui Nietsche … „el” a murit ! 🙂

  PUP ! (e clar ca mult dintre porunci sunt demodate AZI … cum se impaca „Să nu fii desfrânat.” cu LGBTQ+ si tehnicile sexuale care i-ar fi rusinat si pe cei din SODOMA si GOMORHA ? 😀
  SHALOM !

 13. Putini stiu ca cele „10 porunci” nu interzic nimic … ci din contra le indica heuristic desteptilor ce-au de facut cand sunt la limita … adica incalacarea lor ca iesire din problema ! RESTUL e propaganda si proasta intelegere !
  Vezio istoria latifundiara a bisericilor orthodoxe sau … desfranarea si pacatoshenia papilor Romei !
  😀
  SA fim relisti cand vorbim despre moravuri ! (vedem in cele „10 porunci” ca se demodeaza in timp chiar si la iudei :
  „Să nu fii desfrânat.” … porunca talmudic-mozaica si LGBTQ+ -ul evreilor maericani moderni ! 🙂

 14. Ce zici tu relativ la cele „10 porunci”
  e demonstrat practic in istoria milenara a relidiilor -> CLERUL
  stie despre ele exact ce sti si tu , genetic inzestrat !

 15. Fi rau insa fi cu masura !

  Nu trebuie sa te cred pe cuvant (desi unor le pari cam cinic) …asta e realitata real traita !

 16. Credeau rabynii secolului XiX ca jewreii vor imbratzisa LGBTQ+-ismul desi … „SODOMA si GOMOHRA” i-ar fi talmudic:
  obligat la NON-„desfranare” ?
  SHALOM ! IQ=?

 17. Ce zici tu rational, relativ la „cele 10 porunci” e demult stiut in TEOLOGIA universitara ! 🙂
  E taman SENSUL experesiei atat de cunoscute intre CATHOLICI:
  – Nu fi mai CATHOLIC de cat PAPA ! (cu indicatie la cat de „catholici” au fost istoric PAPI Romei ! Orthodoxismul latifundiar din vrema lui Cuza la fel 🙂 de „bun” !) SHALOM !

 18. „cum se impaca „Să nu fii desfrânat.” cu LGBTQ+ si tehnicile sexuale care i-ar fi rusinat si pe cei din SODOMA si GOMORHA ? 😀”
  ____________
  STRANIU deschizatoare de drumuri in gandire … intrebarea ✡️ ! Tinand cont ca inventatorii LGBTQ+ – sunt iudeii americani ! 😐
  (multi vad, putini pricep !) 🙁

 19. Mi-e clar ca evreii gandesc altfel, liber-doctrinar in spatele dogmei, lumea si taman din asta au ajuns unde-$ „alesi” azi !
  SHALOM maestre !

  (CUTREMUR in CALIFORNIA in AUGUST ? Se „rup” democratii prinsi in CLENCIUL iudeo-ukran ? 😮 )

 20. Popa de la noi din sat spune ca daca gandim ca tine
  NE BATE:
  DOAMNE-DOAMNE !
  🙁

 21. „e clar ca mult dintre porunci sunt demodate AZI … cum se impaca „Să nu fii desfrânat.” cu LGBTQ+ si tehnicile sexuale care i-ar fi rusinat si pe cei din SODOMA si GOMORHA ? 😀
  SHALOM !”

  😎👌😉

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.