Céline Dion, interviu rar. ”Boala e încă în mine şi pentru totdeauna”

Cântăreaţa Céline Dion a vorbit despre boala sa în primul interviu pe care l-a acordat după anunţarea diagnosticului, publicat miercuri în cel mai recent număr al revistei Vogue France, pe a cărui copertă figurează vedeta canadiană, transmite AFP.

Diagnosticată în toamna lui 2022 cu o patologie neurologică rară, sindromul persoanei rigide (SPR), cântăreaţa din Quebec, în vârstă de 56 de ani, a declarat că urmează „terapie atletică, fizică şi vocală” cinci zile pe săptămână, timp în care îşi lucrează atât corpul, cât şi vocea.

„Merge bine, dar e mult de muncă. Câte o zi, pe rând”, a mărturisit Céline Dion într-un lung interviu.

„Nu am învins boala, este încă în mine şi pentru totdeauna. Să sperăm că vom găsi un miracol, o modalitate de a o vindeca cu ajutorul cercetării ştiinţifice, dar trebuie să învăţ să trăiesc cu ea” a mai spus vedeta.

Întrebată despre capacitatea sa de a reveni pe scenă, Céline Dion a explicat că nu este în măsură să răspundă la această întrebare. „Nu ştiu… Corpul meu îmi va spune”, a declarat ea în interviul însoţit de mai multe fotografii în care vedeta poartă ţinute create de mari designeri francezi.

Artista cu peste 250 de milioane de albume vândute a comentat, de asemenea, într-un interviu video, o serie de momente notabile din cariera sa de 40 de ani, în care poate fi auzită cântând fără oprire timp de câteva secunde.

Céline Dion a avut o scurtă apariţie surpriză, la începutul lunii februarie, la gala de decernare a premiilor Grammy din Los Angeles, Statele Unite, ocazie cu care i-a înmânat artistei Taylor Swift cea mai prestigioasă distincţie a serii, acordată la categoria „Albumul anului”.

Vedeta din Quebec nu a mai urcat pe scenă de la un concert la Newark (Statele Unite) susţinut în martie 2020. Turneul său, „Courage World Tour”, a fost apoi întrerupt de pandemia de COVID-19. Din 2021 a suferit din cauza efectelor SPR.

Afectând aproximativ una din un milion de persoane, acest sindrom provoacă dureri severe şi dificultăţi de mişcare, îngreunând activităţile fizice solicitante.

La sfârşitul lunii ianuarie, Amazon Prime Video a anunţat lansarea viitoare a unui documentar despre cântăreaţă, intitulat „I Am: Céline Dion”, în care doreşte să „sensibilizeze” publicul cu privire la afecţiunea de care suferă vedeta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Nu chiar pentru totdeauna, doar pâna da coltzu’.

    Apropos, tzoalele alea infecte, cu scheleti, pentru copii, se vând bine ? iese de-o sedinta de terapie cu votca ? 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.