Centrul de Arși „blocat din pix”: Ministerul Sănătății o acuză pe Clotilde Armand

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Alexandru Rogobete afirmă că primarul Clotilde Armand blochează din nou construirea Centrului de Arşi Grav din cadrul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, cu finanţare de la Banca Mondială, iar în replică Primăria Sectorului 1 a transmis că este nevoie de reluarea procedurii de autorizare, deoarece constructorul a schimbat autorizaţia de construire.

„Primarul USR al Sectorului 1, după ce a ţinut totul blocat cu o banală autorizaţie de demolare a unei magazii vechi de 40 de ani, revine şi blochează din nou, construirea Centrului de Arşi Grav pentru Copii, cu finanţare de la Banca Mondială !! 15 paturi noi şi facilităţi moderne – o promisiune de 77 milioane de euro care a fost începută de Ministerul Sănătăţii, după ce mulţi ani cei de-ai dumneavoastră nu au făcut nimic! Construcţia urmează să fie blocată din nou! Blocată fix din pixul doamnei Primar şi fără o motivare reală!”, a scris Alexandru Rogobete, joi, pe Facebook.

El a făcut apel la responsabilitate şi umanitate. „Nu putem lăsa birocraţia să învingă, când sunt în joc vieţi ale unor copii. Sănătatea copiilor noştri nu este un joc politic!”, a adăugat Alexandru Rogobete.

În ceea ce priveşte declaraţiile făcute de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii privind o autorizaţie de construire pentru mai multe construcţii la Centrul de Arşi Grav din cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Primăria Sectorului 1 a replicat că este în legătură permanentă cu conducerea unităţii medicale şi că Alexandru Rogobete face campanie electorală.

„În legătură cu emiterea autorizaţiei de construire având ca obiect – modificare de temă în timpul executării lucrărilor de construcţii prin modificări exterioare şi modificarea anexelor tehnice în cadrul proiectului ‘realizare corp nou şi pasarele, realizare copertină ambulantă, modificare faţade de lucrări de compartimentare în cadrul proiectului de construire centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului, pentru o mai bună poziţionare şi conectare a departamentului de urgenţă, ATI şi chirurgie’ – am decis restituirea întregii documentaţii pentru completarea cu avizele necesare. Am respectat la literă Legea nr. 50/ 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii”, a precizat Primăria Sectorului 1.

Conform sursei citate, modificările propuse nu respectă prevederile legale privind emiterea noii autorizaţii de construire.

„Deoarece constructorul a schimbat semnificativ autorizaţia de construire, este nevoie de reluarea procedurii de autorizare, conform legii. Astfel, trebuie aduse noi avize, deoarece avizele obţinute iniţial nu mai sunt conforme cerinţelor de modificare, cum ar fi cel de la Ministerul Culturii – pentru faţadele schimbate sau de la ISU – deoarece s-au schimbat accesele şi zonele tehnice – pentru planul de incendii”, prevede comunicatul.

Primăria Sectorului 1 a menţionat că a făcut în 2023 „investiţii record” în sistemul medical din această zonă administrativă. „Suntem primăria din România care finanţează cu cei mai mulţi bani sistemul public de sănătate. Am alocat de la bugetul local 150 de milioane lei pentru dotarea cu aparatură de ultimă generaţie şi realizarea de reparaţii capitale la Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie ‘Ana Aslan’, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’, Spitalul Universitar de Urgenţă ‘Elias’, Spitalul Clinic ‘Sfânta Maria’, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ‘Prof. Dr. Dan Theodorescu’ şi la Spitalul Clinic Filantropia, precum şi plata la zi a utilităţilor pentru patru spitale din această zonă administrativă”, se mai adaugă în poziţia transmisă de Primăria Sectorului 1.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

 1. Alooo,usr isti si reper isti,va rugam sa iesiti la protest impotriva dintoasei !

 2. Bineee… Dințoasa face orice împotriva României. Asta este misiunea ei:TOTUL ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI!

 3. Uniunea Sabotati rRomania… zdreanta asta nu semneaza nimic, a stiut doar sa-si creasca salariu

 4. CAT o mai suportam NOI, Romanii pe Madame ClockoTilde ARMAND …
  Ca_Clocoteshte de PreCamDestuladeMultaVreme pe Aici.
  Ca avM si Noi, Romanii DestulDeFoarteMulteSemeneaExemplare ca sa mai apelam la Importuri.

  POATE f’UNuu’ dintre AiaCare „LE STIE” sa aiba Curajuu’ din Filmele cu „Les Notres, comme les Conniferes” si sa NE lamureasca si pe NOI, SIMPLI Cetateni ROMAMI,

  CE, CUM , DEUNDE, PANACAND, DE CE, CINEESTEINSPATE
  in Cestia deja URAAAT Mirositoare a Primaritei FRANCEZE?

 5. Sa nu uitam ca fraudele electorale din Bucuresti au fost bagate la sertar cand la conuducerea internelor era Bode, la serei era Helving iar la DNA unul Bologea, toate cele trei capetenii in functii cheie fiind din judetul Salaj. Este imposibil sa vorbim de o coincidenta. Cine a fortat numirile celor trei trepadusi a dat si ordinul de mermelire a faptelor. Secu?!

 6. Dovada de prostie romaneasca ar fi ca și după localele din vară sa rămână tot asta, tot Nicușor și bineînțeles tot Fritz. Ceea ce cred ca se va întâmpla.

 7. Abia aștept să văd cum o votează ăia din sectorul 1 din nou pe creatură 😆😆 . Chiar nu m-ar mira de loc la cât de bătuți în cap sunt…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.