Cheia demografică a partiturii mondiale

De la Beijing la Washington DC lumea se schimbă în ritm alert. Totul dovedeşte că viitorul este al statelor omogene etnic. În vreme ce Obama a câştigat pe opoziţia negru-alb, populaţia de culoare fiind majoritară în foarte multe state din USA, China omogenă etnic, dominată politic şi demografic de chinezii han, se pregăteşte să preia poziția de primă putere economică mondială. Regimul comunist al celor două sisteme economice s-a dovedit a fi unul de inovaţie şi cu mare impact în proiecţiile investiţiilor pe termen lung. China îşi recuperează încet imperiul medieval în timp ce USA se va retrage în două, cel mult trei generaţii, din poziția unei puteri mondiale. Sub incidenţa demografică a populaţiei de culoare vor apărea regiuni secesioniste, cu precădere în sudul separatist prin tradiţie, în timp ce restul se va epuiza în competiţii sterile.

În acest timp, Europa se joacă în cheia „sol” a unei partituri clasice. Adică se va impune un clasic pol de putere prin demografie omogenă etnic. Şi acest pol economic şi demografic se naşte prin apropierea ruso-germană, după cum s-a mai întâmplat sub Bismarck, în secolul al XIX-lea şi sub Adolf Hitler, în 1939.

Rusia restrânsă în graniţele sale etnice îşi păstrează omogenitatea culturală şi confesională şi dincolo de zonele accesibile, către periferiile siberiene, Amur-iene sau caucaziene. Forţa ei militară nu a devenit perisabilă ca urmare a politicilor cu mandat schimbător. Moskova şi Sankt Petersburg continuă să ofere o direcţie culturală dar şi de strategie politică şi militară unui întreg continent. În faţa acestei forţe, care se îndreaptă spre dreapta, Europa se diluează, devine perisabilă, distrugându-şi omogenitatea etnică prin federalizarea statelor naţionale şi prin aşa zisa corectitudine politică. Aceasta din urmă a devenit diabolic de permisivă cu minorităţile de orice fel în detrimentul majorităţii, născând privilegiaţi „primus inter pares”, care devin astfel elemente diluante ale identităţii naţionale şi forţe centrifuge ale statului naţional.

În timp ce Germania îşi strânge rândurile iar Elveţia ia măsuri severe mobilizând armata confederaţiei, Spania, Portugalia, Italia, Grecia devin ţări-gelatină, gata pregătite pentru a fi dezmembrate prin subtilul dictat economic. Franţa va deveni în același răstimp de două-trei generaţii cea mai mare republică islamică din Europa; astăzi mai toţi marginalii sociali, deşi francezi mulţi dintre ei, se îndreaptă cu privirea şi adeziunea spre Islam. Pe culoarul Dunării de mijloc, se află neutra Austrie. Neutră şi intolerantă. Austria a învăţat zâmbetul politicos al segregării faţă de străin. Am văzut acest lucru în vara acestui an în Viena. Pe de o parte sunt emigranţii estici, care deşi au perfomat în ţara lor sunt refuzaţi politicos la angajare cu fiecare interviu, iar pe de altă parte, sunt cei de culoare: în parcul bisericii Votivekirche, un camerunez(Camerun a fost colonie germană) îmbrăcat impecabil se plângea unui coleg al său: „din nefericire sunt îngrozitor de negru pentru a fi angajat”. Este simptomul tipic al unui popor mic aflat sub presiune demografică și care-şi îşi caută reacţii de apărare. Foarte aproape se află Ungaria, un alt popor mic, mai tenace în segregare, astfel încât şi-a construit un program politic foarte curajos: dezmembrarea statelor vecine şi preluarea unor teritorii noi, eventual prin asociere. România şi Slovacia sunt vizate.

UDMR-ul o spune deja pe faţă, foarte agresiv, vulgar, tupeist, călcând în picioare orice formă de constituţionalitate. Acest fapt ne arată haosul în care se află societatea românească; vidul periculos de putere şi autoritate care s-a format în urma disputelor politice sterile şi orgolioase dintre facţiunile mafiote ambalate politic în partide.
România este un stat cu omogenitate etnică şi confesională dar este diluat sistematic prin trădare din interior. România nu va reuşi să reziste astfel prinsă între o Europă ruso-germană unită prin interese economice şi o Europă sudică care se dizolvă teritorial şi se păbuşeşte economic. Aici pe tărâmul de mijloc ne confruntăm deja cu agresiunea politicii maghiare dirijată de Budapesta şi probabil că, aceste acţiuni nu sunt străine de înţelegerile germano-ruse, dintre Putin şi Merkel.

UDMR a introdus cu brutalitate politica criteriului federalist. Politicienii români vor pactiza şi vor trăda în continuare. În vreme ce Europa se regrupează în cheia „sol”, clasică şi venită din trecut, aceea de a slăbi şi distruge statele slabe, chiar dacă sunt state vecine şi pot fi de folos în cazul unei agresiuni venite din exteriorul continentului, China preferă partitura în cheia „fa”, tocmai invers, de adunare în jurul imensului bazin demografic al chinezilor han, al celorlaltor demografii culturale şi etnice înrudite sau numai vecine, pentru binele comun reprezentat de o forţă unică. Pe aceeaşi politică a unui partid unic şi a două sisteme economice.
Capitalul chinezesc domină Africa de est, aşa cum s-a întâmplat în secolul al XIV-lea, cu o sută de ani înainte de venirea portughezilor aici. Dar a pătruns cu tenacitate şi în Europa slăbită economic iar în populația chinezească este cea mai dinamică comunitate etnică.

Uniunea Europeană este o construcţie inconstantă demografic. Nu se pot aplica măsuri arbitrare, tehnocrate aşa cum s-a întâmplat în America, deoarece Europa nu este o zonă de emigrare cum a fost USA încă de la început. În Europa nu funcţionează nici amestecul etnic, arbitrar şi nici federalizarea ca exerciţiu impus.
Ideea generală este că marile imperii se reconfigurează având la bază uriaşe rezervoare demografice omogene etnic şi de aici forţa lor politică, militară, economică, centrată prin identitate naţională şi interes comun. Şi aceste imperii uriașe piețe energetice și economice, care se impun şi prin forţa capitalului exportat sunt China, India şi asocierea ruso-germană. Se pare că decupajul energetic, al resurselor, a devenit foarte demografic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Adrian Majuru 530 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.