Cătălin Cherecheș a fugit din țară prezentând buletinul verișorului. Arrivederci!

Cătălin Cherecheş, primarul oraşului Baia Mare, dat în urmărire după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, a părăsit țara vineri.  A trecut granița în Ungaria pe la Vama Petea, confirmă autoritățile.

Victor Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră, a explicat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că primarul din Baia Mare a prezentat cartea de identitate a vărului său.

 „Dina analiza tuturor datelor obţinute s-au stabilit următoarele aspecte: Cherecheş Cătălin a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria, prin punctul de trecere Petea, la ora 7:49, folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin”, a anunţat şeful Poliţiei de Frontieră.
Conform datelor obţinute, Cherecheş se afla pe locul din dreapta şoferului, într-un autovehicul cu regim de taxi, atât şoferul cât şi pasagerul au prezentat cărţi de identitate româneşti, iar cartea de identitate prezentată de Cherecheş aparţinea unei rude care nu locuieşte în România.
Cartea prezentată de Cherecheş a fost implementată în baza de date de către poliţistul român de frontieră, acesta a dat-o mai departe poliţistului maghiar de frontieră care a procedat la fel, după care a permis intrarea maşinii pe teritoriul maghiar.
Oficialul Poliţiei de frontieră a precizat că „nu au putut fi preluate imagini concludente de pe camerele perimetrale ale punctului de trecere Petea, întrucât acestea nu surprins imagini cu controlul efectuat la tonetă, pe teritoriul maghiar şi nu s-au putu distinge în mod clar şi neechivoc persoanele din interior”.

Polițistul care nu l-a recunoscut pe Cătălin Cherecheş şi i-a dat voie să treacă graniţa în Ungaria este cercetat disciplinar.

„La nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei a fost dispusă declanşarea cercetării prealabile faţă de agentul de poliţie de frontieră în vedea stabilirii existenţei unei abateri disciplinare. (…) Precizez că am dispus efectuarea de instructaje şi verificări la nivelul întregii ţări în toate punctele de trecere a frontierei pentru a ne asigura că astfel de situaţii să nu se mai repete. (…) Vă mărturisesc că am văzut, nu documentele, dar am văzut pozele, există o asemănare, exact cum am precizat, însă  nu scuză, trebuia să fie identificat şi colegul care era la acea tonetă în postul de control trebuia să realizeze această neconcordanţă între documentul prezentat la control şi persoana aflată în vehicul. Nu au acelaşi nume de familie. (…) Documentul prezentat la control a fost unul real, nu unul falsificat. Acel document, este verificat prin aparatura pe care o are dacă ar fi fost falsificat, aparatura ar fi arătata cest lucru. Vă mărturisesc cu cea mai mare sinceritate faptul că însuşi poliţistul de frontieră nu îşi închipuie cum s-a putut întâmpla, de fapt, la momentul acesta crede că nu s-a putut să se întâmple aşa ceva având în vedere că este o persoană notorie, intens mediatizată în ultima perioadă, dumnealui spune că s-ar fi recunoscut, dar sunt aspecte pe care noi le vom trata cu maximă serozitate în cercetarea disciplinară pe care o avem, a mai spus Ivașcu.
Potrivit oficialului, poliţistul care a făcut controlul are o experienţă „foarte bună,  21 de ani de experienţă, din informaţiile pe care le am de la colegul meu de la Sighet cu multe depistări, cu multe realizări, fără astfel de incidente până acum”.

Primarul ar fi fugit în Italia, raiul în care s-au ascuns de-a lungul timpului mai mulți infractori români căutați.

Primarul se afla sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara.

În noaptea dinaintea sentinței, Cherecheș a făcut o transmisiune pe pagina lui de Facebook în care s-a plâns cât ar fi fost el hăituit de justiția din România.

VIDEO

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

46 de Comentarii

 1. PAI, ARE DREPTATE…GHEORGHE FLUTUR LIBER SI LA FURAT! GHEORGHE FALCA, LIBER SI LA FURAT! ADRIEAN VIDEANU LIBER SI LA FURAT! BERCEANU LIBER SI LA FURAT! VASILE BLAGA HOT CURATAT DE JUSTITIE SI PENTRU DITAI SPAGA DE UMPLEA PORTBAGAJUL…SI EL, LA INCHISOARE? SI-A MAI PARADIT SI FAMILIA!!

 2. Pai, aveți și dvs dreptate! Și l-ați uitat pe tartorul, Talpa Iadului, Petrov pre numele sau de mirean, la care „fapta nu exista” (probabil ca nu am avut flota comercială sau a dispărut în experimentul Philadelphia #2).

 3. i-ati iertat pe aia, sa îl iertați și pe-al nostru?
  Logica în colturi!
  Dacă ii aduna cineva pe toți politrucii penali, trece de câteva mii?

 4. Baba zice. Chereches agent maghiar. I s-a inscenat un proces de catre servicii. Acu a plecat la baza in Ungaria ajutat la vama de un militian ungur infiltrat intre vamesi. Restu povesti. A lasat locul liber si a scapat cu viata.

 5. Si eu făceam EXACT LA FEL. Cum să fi judecat si condamnat de judecătoarea care te-a denunțat la DNA, mama judecătoarei ESTE COMPLICE la tentativa de mită fiindcă A NEGOCIAT tranzacția !
  Celor de la CA Cluj : sunteți INCOMPETENTI, ar trebui să fiți cercetați de CSM pentru refuzul abținerii judecătoarei denunțătoare. Credeți voi, împreună cu ministreasa Justiției Salteuta, că cineva din UE îl va extrada pe acest așa zis condamnat ? Fără șanse ! Judecata se reia ! Pariem ?

 6. Pentru infractorii din PDL ,singura scăpare e ukraina!…nici dracul nu-i mai extrădează…

 7. L-au făcut scăpat.Rid și curcile. El a luat 20/ restul la partid.Daca s-ar apuca să vorbească.Nu poți fii in politica daca nu cotizezi.Cred că este evident pentru cine a trăit aici.

 8. Legile din Romania sint facute de asa maniera ca sa li se permita condamnatilor sa fuga din tara.Daca legea ar fi schimbata si toti cei anchetati, ar fi supravegheati ,sau chiar provizoriu in arest ,atunci cred ca nimeni nu ar mai putea fugii din tara .Dar dupa cum vedem cu totii legile sint facute ca sa le poata jongla dupa cum vor coruptii de avocati si judecatori si sa ii permita inculpatului sa scape mai usor, sau chiar sa scape de pedeapsa definitiv.Derulati din urma citi infractori au scapat datorita acestor legi intentionat facute ca sa existe o portita de scapare.Chiar nu se pot schimba legile in tara asta ?

 9. Tatal,Dorel Chereche a fost seful Directiei Judetene Maramuresi a Romsilva inca de pe vremea comunismului si pana la moartea sa in 2001..In acelasi timp a fost un lider marcant al PDSR Maramuresi (PSD) inca din 1990.A fost si consilier local,si consilier judetean,a lucrat si la prefectura ca membru PSD.A fost si membru al Consiliului National al PSD,a condus departamentul de silvicultură al PSD si a fost seful Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor pana in momentul mortii sale din 2001.
  A fost „magnatul lemnului” in zona,fiind gestionarul taierilor ilegale de lemne si al exporturilor de cherestea provenite din padurile din zona Borsa.
  Mama,Viorica Chereche era medic de boli infectioase si manager al spitalului local de specialitate,care l-a „IMPRUMUTAT!??” direct in MANA, pe fiul sau,in 2008,cu suma de 1,5 milioane de Euro !!!.(incredibila suma si pentru azi!). In anul 2016 era cea mai proaspata achizitie a PNL pentru listele de candidati la alegerile parlamentare din acel an.Ea a fost modelul care l-a ajutat si l-a inspirat,care i-a fost alaturi si l-a îndemnat sa intre in politica..(dupa propriile declaratii din anul 2010).
  Catalin Cherechesi in varsta de 45 de ani a fost deputat independent in Parlamentul Romaniei in legislatia 2008-2012 si ales primar al municipiului Baia Mare in data de 8 mai 2011 cu sustinerea USR. Partide politice: pana in 2012 PNL,2012-2015 UNPR,2015-2017 PSD,2017-2020 PNTCD,din octombrie 2020 PSD.

 10. ca toată lumea știa ce origini sănătoase are.
  Sii totuși l-au votat. Sii, ce impresie buna aveam despre maramureșeni…

 11. Morosanul paduretz a debutat si s-a lansat in politica ca toti baietii destepti prin PDL-ul securist al lui Petrov. Nu este de mirare ca toti astia sunt de-un tata.

 12. Dna securitate dosare politice între prescrierea faptelor si / sau fuga din tara , un stat de drept inexistent, raiul infractorilor unde furtul nu este pedepsit.

 13. De ce l-ați hăituit ca hoții ordinari? Uite, acum a fugit să vă facă în ciudă! Așa vă trebuie!

 14. …dupa fenta!…buzatu prins, legea cu interzicerea numerarului…chereches mitoman-adica spagar-din acelasi serial…ce se acopera?…pai, bani dati pe arme care nu vor fi livrate niciodata-vezi rezultatul auditului curtii de conturi la mapn-contra comisionului potrivit(si cu achizitia de vaccinuri este aceeasi poveste, fumigena), alta razgandeala a caltabosului, legata de cresterea salariilor…pt cine nu pricepe, cociocul este deja in incapacitate de plata-supravietuirea depinde de haiducirea celor care mai produc ceva-dar asta se va vedea abia in 2025, cand nu se va mai putea face nimic…doar sa vina cineva sa recupereze cele 600 miliarde de euro furate de diversi si depozitate in paradisuri fiscale…deci, un pion sacrificat!…in paralel cu scandalul usr…lupta intre factiuni, va fi interesant!…

 15. pe bune? si voi chiar credeti ca putea pleca fara obladuirea si ajutorul securistilor, care i-au folosit ca si paiatze, pe toti …? in afara ca se prefac ca-i „alerga”, ati vazut sa plateasca vreunul prejududiciul? prejudiciaul a fost sifonat demult de serviciile tradatoare bhai! da, se pare ca rumanii sunt foarte usor de manipulat…ne mai miram ca romanii care mai gandesc fug de aici pe repede-inainte…

 16. „vedeta” asta a trecut de politie și servicii ca prin brânză, înseamnă că spionii lumii joaca tontoroiul pe la noi!

 17. înjurați liberalii și pedistii. Aloo, asta este în PSD și a mai fost de doua ori!
  Sau repetați învățăturile lui Lenin, criticați, criticați, ca ceva tot rămâne!

 18. Ce scenetă pentru tâmpiţei ne servesc nouă pensionarii speciali! Verişorul favorizează infractorul, îi oferă paşaportul, care nu se oferă la nimeni, este complice la fals şi uz de fals şi trecerea frauduloasă a frontierei şi el nu e arestat, că noi suntem băieţi de treabă. Vameşii, care n-au luat şpagă niciodată şi n-au verificat paşaportul să corespundă buletinului sunt şi ei în libertate, că aşa e la rromânika – nimeni nu e vinovat niciodată de nimic.

  ŞI NE MAI MIRĂM DE CE NU NE VOR ÎN SCHENGEN! PĂI CUM SĂ VREI ÎN SCHENGEN O ŢARĂ CONDUSĂ DE INTERLOPI CU AUTORITĂȚI INTERLOPE?!

  Şifonierul amator de golf să rămână în Africa la Tribul Baluba şi să îi ia cu el şi pe Predoiu, Bode, Vela, Arafat, Despescu şi toţi corupţii!!!

 19. bravo lui! pe cine a deranjat CC? pe SRI si, evident, pe insusi seful lor, vanzatorul de masini de spalat second hand, Taubmann caruia i-a refuzat sugestia amicala sa aduca shatrele de rromales venite din alte zari senine, aflate fara acte in curtea combinatului Phoenix, dezafectat prin privatizare, zic sa -i aduca fix in centrul istoric al orasului, in domeniul locativ al Primariei. ar fi dat extraordinar de bine imaginea cu puradei in kru gol princentru urbei ,cu ‘da si mie’ si cu jeg si mizerie , iar iredenta maghiara de peste ocea n si din Buda ar fi tipat imediat, uitati ce fac romanii! distrug mostenirea culturala istorica a Ardealului unguresc, etc, etc. nu uitati ca si primarul anterior lui CC, Anghel, a fost la beci fix pentru un bloc pe care l-a renovat in zoan combinatului , ca sa bage shatrele in conditii omenesti, dar intre niste ziduri de unde sa nu poata iesi in drumul public la alba -neagra si la ‘ da si mie !’. asta este piesa. parte din prgroamul dezmembrarii Romaniei, in regia Partenerului Strategic si cu participarea extrordinara a SRI.

 20. Țară in care infractorii fac Legea , Dna face dosare la comandă politică, securiștii fura împreună cu politicienii, dosare prescrise, fapta nu exista miniștrii de la peneleul care au făcut praf justiția, o martoaga președinte călător

 21. Cata vrajeala,cica ,,nu l-a recunoscut pe Catalin Chiriches..probabil era ocupat sa numere paraii primiti sa inchida ochii ,si un fel de scuza ca si vamesul maghiar a facut la fel ca manjitul nostru.Nu cred in ruptul capului ca nu cunostea moaca si numele lui Chiriches odata ce a fost consemnat la frontiera ca posibil fugar.Ba,sa fi prost nu este o scuza.

 22. Stire tipica pentru enervat otevisti. Santajistul pedofil DDD este la inpuscarie. Tarile cu apa calda la robinet nu recunosc hotararile justitiei macoviste. Voi i-ati votat pe presedintii care i-au numit pe toti procurorii si judecatorii !

 23. @tomlin
  -ba da,
  Italia recunoaste toate hotararile justitiei romane
  numai ca la ei pana la 6 ani de condamnare
  nu este cu pushcarie!

 24. Arrivederci Romania! V-am pupat pe portofel psdei and pnlei! Succesuri Johannis! Saru mana doamna,aveți pufuleți!

 25. Si da-mi buletinul tau ! Ca seman cu tine ! Si nu ne prinde nimeni ! Na ! Na! Na ! Na ! Cantec post revolutionar !

 26. Ce jigodie cu ștaif! Să țină soacra de mijloc, eu n-am văzut un astfel de ginerica!

 27. E strigător la cer! Dar la noi e totul posibil. Derbedeii din politică sunt mână în mână. Baleind acum Internetul după noutăți, cu ajutorul tov. Google Translate, de ce anume credeți că am dat? De un text despre atacuri plănuite asupra Telekom. Ca-n plandemie, când totul era orchestrat pe plan mondial. Și nu, nu e vorba de Telekom România, ci despre Telekom Serbia. Asemănarea la indigo nu e deloc întâmplătoare. Dacă moderatorul va permite linkul, iată: https://www.novosti.rs/vesti/politika/1306114/mediji-sprema-propagandni-napad-telekom-srbija-crnoj-gori

 28. Si da-mi buletinul tau ! Ca seman cu tine ! Si nu ne prinde nimeni ! Na ! Na ! Na ! Cantec post revolutionar !

 29. Primarii sunt stâlpii partidelor parlamentare hoate din Romania! De ce sunt alegerile locale înaintea celor parlamentare și nu invers? Eu nu am auzit sau văzut primara/viceprimar fara să-și tragă viloaica,jeep-ane și vacante in Dubai in ultimii 34 de ani. Alții și-au tras și viloaice in Africa Neagra! Ce să mai zic de Petrov care și-a semnat singur viloaica!

 30. Foarte probabil ca SRI și/ori alt serviciu așa zis „secret” ESTE IMPLICAT în operațiunea „Buletinul”. Iată pe ce mă bazez:
  1. Defrișarea pădurilor Maramureșului (cum naiba poți defrișă mii de hectare de pădure de fag fără ca SRI sa fie la curent? IMPOSIBIL. Ăștia știut tot.
  2. De ce filajul nu a funcționat, cum se face ca în cazul unor asemenea infractori foarte mediatizați, cu funcții publice si putere executivă (ordonatori de credite), sa nu fie activat filajul când era clar ca va fi condamnat în conjunctura cercetării penale al socrilor aflați sub măsură arestului preventiv?
  3. Cum a fost posibil ca acest infractor să-și vândă/doneze proprietățile, punând statul în imposibilitatea recuperării prejudiciului si confiscarea sumelor imposibil de justificat?
  Am convingerea ca cel putin SRI Maramures este dalmațian în aceasta poveste.

 31. / la Petea trec dus-intors totzi kre au o „graba”.. din 2006 [shi mai era(u) una ori doua)].. .

 32. Banca de ce nu-ți dă împrumut cu buletinul verisorului? Cică chestorul de 35 de ani șef la IPTF a fost dat afara. Mare brânză un kil de cas! Auzi tu,chestor la 35 de ani. In armata daca ajungeai la gradul de colonel la 47 de ani erai cineva, la poliție nu contează ce ai in urma dacă ești pilos civil intrat pe ușa din spate in sistem. Și vă întrebați de ce nu funcționează statul minimal liberal. Drogați,beți, incompetenții, interlopi etc.

 33. Si iaca cum brava noastra justitie in loc sa faca o decapare ( vorba Slujirii) va face o decalotare

 34. Ceva nu se leagă în această știre.
  Prima afirmație:
  „Dina analiza tuturor datelor obţinute s-au stabilit următoarele aspecte: Cherecheş Cătălin a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria, prin punctul de trecere Petea, la ora 7:49, folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin”. Până aici ok, deși nu-mi este clar care sunt „datele obținute”.

  Citim mai departe și rămânem surprinși:
  „Oficialul Poliţiei de frontieră a precizat că „nu au putut fi preluate imagini concludente de pe camerele perimetrale ale punctului de trecere Petea, întrucât acestea nu surprins imagini cu controlul efectuat la tonetă, pe teritoriul maghiar şi nu s-au putu distinge în mod clar şi neechivoc persoanele din interior””.

  Voi înțelegeți ce înțeleg și eu? Că nu există probe, din moment ce individului nu a fost filmat corespunzător?

 35. 1) Satul Pete este atestat pentru prima dată în 1215 în Regestrum Varadinense, unde este menționat un Pristaldus (funcționar judiciar titular în instanță din Regatul Ungariei) numit Kázmér, originar din sat.
  2) „Bükreş 1862’de Romanya’nın başkenti olmuştur. Prima mențiune a localității apare în 1459, în timpul celei de-a doua domnii a lui Vlad Țepeș.
  iEtimologhiye: La jumătatea secolului al XVII-lea, călătorul oriental Evliya Çelebi nota în memoriile sale că numele reședinței de scaun a Țării Romînești se trage de la acel fiu al lui Gebel-ul Himme din tribul Beni-Kureis, anume Ebu-Karis, de aici Bukris = „București”.”
  QED

 36. republica mafiota se poate orice agentul dat afara si bagat in locul mafiotului 5 ani nu ceretat disciplinar daca a lucrat 21 ani verificati averea o sa vedeti ca si asta e mafiot

 37. A fost clar un blat aranjat cu niste securisti mari din zona cu care a colaborat ani la rand acest primar demn de o opereta a lui Liszt. Romania lui Johanis este rupta in doua. In vest fac legea baietii scosi in lume de fostii locotenenti ai lui Imre Magureanu. Si-au infiintat pana si scoala lor de militieni la Cluj (la Campina era greu cu admitere) pentru ciobanii lor. Care a fost premierul care a aprobat infiintarea acelei scoli cu adresa?

 38. Bine spus: s-au intilnit Hotline de la primarie cu prostul de la frontiera! Deocamdata este 1:0 pentru hot!!!!

 39. Pentru astia platim salarii de nababi ,privilegii si pensii speciale si tot nu sunt satui.Romania a ajuns un fel de Guatemala sau poate mai rau.

 40. A fost condamnat pentru discursul ala in care denunta dictatura , acuza clasa politica de coruptie si tradare si colac peste pupaza era si antivaccinist. Condamnare motivata politic la fel ca a lui Dragnea.

 41. Da, auziți domnilor și vă minunați, in ce țara traim! L-a recunoscut că e dânsul dar actul prezentat era valabil. Adica actul era, dar persoana nu. Afara toti, de la ministrul din cabinet pana la cel din ghereta, afară toti si fara drept de pensionare. Cum era sub control judiciar, fara filaj, cand se stia ca vrea sa fuga? PS: Ala sarea gardul prin metode specifice iar poarta era deschisa, caci se deschidea ca orice poartă, spre curte, nu spre trotuar cum a incercat primul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.