Cherecheș e în drum spre țară

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, este în drum spre țată. Magistrații Tribunalului Superior Regional din Munchen au aprobat  solicitarea autorităților române de a-l extrăda pe fostul edil.

Autoritățile de la noi și cele germane au pun la punct toate formalitățile. Fostul edil va ajunge în următoarele ore în țară, prin Vama Nădlac, potrivit  Antena3 CNN.

Primarul fugar va fi preluat  din Germania direct de autoritățile române, a spus avocatul lui Cherecheș, fără să facă alte precizări.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

În noaptea dinaintea sentinței, Cherecheș a făcut o transmisiune pe pagina lui de Facebook în care s-a plâns că a fost  hăituit de justiția din România,  apoi a fugit din țară.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţa Poliţia Română.

Alina Gorghiu a mai precizat că aducerea fugarilor este o prioritate pentru mandatul ei și pentru Guvernul României:

„Una din prioritățile cheie pe care le-am avut ca ministru al Justiției este tema fugarilor. Nu trece o săptămână să nu vă țin la curent cu propuneri de modificare a legislației în sensul îmbunătățirii aducerii fugarilor în România. Nu trece o săptămână fără să vă fac un bilanț legat de numărul celor aduși în România. Aducerea lor în țară este o prioritate nu doar a mea, este o prioritate a Guvernului României și a statului român.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Nu inteleg dece nu l-au adus cu avionul direct la Bucuresti. Dece trebuia plimbat cu masina sute de kilometri, doar ca sa se tina dupa el Latrina 3 si Onania Tv si sa se laude Alinuta Salteluta ca l-a prins?

  2. Timpul acesta este pierdut, nu se scade din pedeapsa ? Ce ai facut Bobita ?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.