Cherecheș refuză extrădarea în România

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a refuzat în fața instanței germane să fie extrădat în România prin procedură simplificată.

În aceste condiții, aducerea în țară a fostului edil ar putea dura peste 30 de zile.

Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost depistat şi reţinut marţi de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania.

Acesta a fost depistat de partenerii externi pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

El a fost găsit într-o maşină condusă de mătuşa sa, cu număr de înmatriculare în localitatea germană Neu Ulm.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Mare caracter ! Probabil invoca un proces inechitabil, conditii improprii de detentie, etc. De ce nu a asteptat parcurgerea tuturor cailor de atac, asa cum i-a recomandat si avocatul sau ?! Sutele de mii de euro cum le justifica ?! Comportament tipic de borfas. Oricum, la jaful produs in Romania dupa decembrie 1989, acesta este un caz minor. A fost si este ,,timpul” hienelor.

 2. Intrebare:
  – E cu voința și aprobarea infractorului satisfacerea stagiului pușcărie in Romania pr motive întemeiate, incontestabile și dovedite? Ce tara și ce justiție exista în România daca totul e pus pe tava infractorilor și nu numai români?! Am mai scris despre asta!

 3. numai în România poate scrie cărți pentru reducerea pedepsei, se poate îmbolnăvi grav fără sa-l doară nimic, poate cere munca la pescuit, poate primi masaj de la asistente, eheiiii!…
  Pana de Paște, erea acasă.

 4. Daca Germania face precum Grecia si Italia atunci poate sa stea bine mersi. Am mai scris ca acestor corupti sa le confiste toata averea. Sa li se ofere un apartament de bloc simplu si doua biciclete. Restul la munca.

 5. PESTE O LUNĂ NU VA MAI POMENI NIMENI DESPRE ACEASTĂ „PESĂ” DE TEATRU MAI MULT DECÂT IEFTINĂ !!! SUNT TOTUȘI 12 ANI DE CÂND CHERECHEȘ ȚINE „AFIȘUL” LA BAIA MARE” ÎN ACEȘTI ANI -DICOTUL,DNAUL,POLIȚIA,ANAFUL,OPINIA PUBLICĂ –UNDE DRACU „FURĂ”???

 6. Putin cam „șifonat”, in poza ! Golanu’ a crezut ca merge ca la romales, unde ii da jos șapca plotonerului Capsuna si ii mai cere acestuia sa-si ceara si scuze ca a fost oprit in trafic … Pe de alta parte, vrea sa profite la maximum … decit portia de „urme de cirnati pe resturi de varza” de la Rahova, vrea sa-i manince pina in ultima zi neamtului mincarea de la puscarie !

 7. Bai gunoiule, nu vrei sa fi extradat, dar de furat si transportat banii cu sacosa, asta era bine? Hai sictir borfasule, sa te aduca urgent in lanturi si la puscarie cu tine, la in loc cu toti borfasii

 8. Șefii instituțiilor care ar trebui să apere România poartă uniforma altor state

  „Dragi băimăreni, dragi maramureșeni, onorați jandarmi, Vă spun la mulți ani cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea/organizarea Jandarmeriei în această parte a României și de fiecare dată, mă uit la dvs, cei care sunteți în fața mea și cei care sunt în spatele meu.

  Văd de foarte multe ori câteva diferențe: prima este că cei din spatele meu aleg să stea cu jumătate de metru mai sus decât dvs, cealaltă fiind este că – pentru că vorbim de arme, de uniformă – cei care conduc instituțiile precum Jandarmerie, Poliție, SRI, Armată, SIE și alte entități care trebuie să apere această țară, dacă-i dezbraci de uniformă, o să vedeți că poarta uniforma altor state și nu a statului român.

  Am toată încrederea în dvs, în cei care sunteți coloana vertebrală a Jandarmeriei, așa cum sunt și colegii dvs, pilonii principali ai instituțiilor pe care le reprezintă și în cadrul cărora muncesc.

  Această țară este o țară de slugi, iar slugile sunteți dvs și noi, iar nu cei care conduc instituțiile. Ei își iau salariile și gradele din altă parte: ori din Vest, ori din și mai Vest.

  Pentru că vorbim de Ștefan cel Mare, suntem datori să ținem această sabie ridicată și sub această sabie să ne așezăm toți cei care mai credem în această țară, cei care mai credem în România și cei care mai credem în români.

 9. De fiecare dată, aproape în fiecare zi, credem în ceilalți mai mult decât credem în noi. De fiecare dată venim și facem festivități în care într-o falsitate debordantă povestim despre cât de buni, frumoși și performanți suntem, când de fapt nu suntem nici buni, nici frumoși, nici performanți.

  Dar nu pentru că nu vrem noi aceste lucruri, ci pentru că bocancul altor state este pus pe gâtul românilor.

  Și asta la 100 de ani de la înființarea Jandarmeriei aici în Ardeal și mai ales – așa cum spunea doamna care coordonează Arhivele Statului în Maramureș – și românii puteau să se încadreze în Jandarmerie. Așa am ajuns și azi: și noi românii putem, aici la noi în țară, să mai facem ceva.

  Dar de fiecare dată, în mod regulat, din ce în ce mai aproape de normalitate, din păcate, alții au voie să facă. Noi trebuie să stăm în genunchi în fața celor din Vest sau și mai din Vest.

  Președinte, șefi de instituții importante, de la SRI de la Avocatul Poporului, au niște nume care n-au de-a face cu Grigore Ardelean, Mureșan Vasile sau Popescu Viorel.

  Le găsiți în cărțile de limba germană, dar nu în cărțile care să țină de români, care să țină de înaintașii noștri.

  La mulți ani Jandarmerie, La mulți ani Jandarmi din Maramureș!”, spunea Cherecheș în urmă cu 4 ani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.