Chezan de la Tower are trei dosare penale pentru înşelăciune

„Investitorul american” Mihai Chezan are deschise trei dosare penale pentru înşelăciune, au confirmat pentru FTR.ro reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Potrivit acestora, omul de afaceri care a promis câtorva sute de clujeni apartamente în blocurile Tower pe care aceştia nu le-au mai văzut niciodată mai are şi un al patrulea dosar penal, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

„Persoana la care faceţi referire (Mihai Chezan – n.r.) este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în trei dosare penale. Facem totodată precizarea că un alt dosar penal întocmit pe numele persoanei respective a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj cu soluţie procedurală”, se arată în răspunsul trimis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.
Afacerea Tower tinde să devină una dintre cele mai cunoscute ţepe imobiliare din Cluj, iar cei care au plătit deja pentru apartamente şi-au creat o asociaţie care să îi reprezinte în negocierile cu noii dezvoltatori. Reamintim că anul trecut Mihai Chezan i-a anunţat pe proprietarii din blocurile Tower că renunţă la afacere în favoarea grupului german CR Management & BGV Belgravia Properties.

Până acum, nimic nu s-a mişcat pe şantierele Tower din cartierul Mănăştur. „Mai avem încasări de făcut de pe apartamente, în valoare de 1,5 milioane de euro, iar 1,4 milioane de euro sînt costurile pentru a finaliza blocul A. Soluţiile ar fi ca: 50% din bani să fie avansurile clienţilor (700.000 de euro) şi 50% din sumă să fie acoperită de investitori (700.000 de euro). Trebuie să decideţi dacă mergeţi înainte şi vreţi apartamentele. Eu mă retrag, oricum, dar aveţi o nouă şansă şi vedeţi că am găsit o firmă dornică să investească”, declara atunci Chezan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.