China cere Statelor Unite să înceteze ‘hărţuirea’ cetăţenilor săi

Ministrul chinez al securităţii publice, Wang Xiaohong, l-a îndemnat pe ministrul american al securităţii interne, Alejandro Mayorkas, în cadrul unei întâlniri avute duminică la Viena, să pună capăt ‘hărţuirii’ la care ar fi supuşi studenţii chinezi care intră pe teritoriul Statelor Unite, transmite luni AFP, citând media de stat de la Beijing.

Potrivit unei informări despre discuţiile de la Viena, Beijingul a îndemnat Washingtonul să ‘înceteze să hărţuiască şi să controleze fără motiv aparent studenţii chinezi’, a relatat agenţia de presă Xinhua.

Beijingul a afirmat în mai multe rânduri că cetăţeni chinezi posesori de documente de călătorie valide au fost supuşi pe aeroporturile americane unor interogatorii agresive şi expulzări.

Luna trecută, ambasada sa la Washington le-a recomandat călătorilor chinezi să evite aeroportul internaţional Washington-Dulles.

În timpul întâlnirii cu Mayorkas, Wang a îndemnat Statele Unite să ‘vegheze ca cetăţenii chinezi să beneficieze de un tratament echitabil la intrare şi de o demnitate totală’, a transmis Xinhua.

Wang a insistat de asemenea pe lângă Mayorkas ca acesta să ‘rectifice’ decizia Statelor Unite de a plasa China pe lista principalelor ţări de tranzit sau de producţie de stupefiante.

Autorităţile americane acuză China de complicitate la comerţul cu fentanil, un drog de sinteză mult mai puternic decât heroina şi care este cauza a peste 70.000 de decese prin supradoză pe an în SUA.

Luna trecută, la Beijing, autorităţile chineze şi americane au convenit să coopereze spre a reduce producţia ingredientelor necesare fabricării fentanilului.

Un comunicat american despre întrevederea de duminică precizează că Mayorkas şi Wang au avut ‘o discuţie sinceră şi constructivă cu privire la măsurile necesare pentru a lupta împotriva propagării precursorilor chimici’ ai fentanilului.

‘Cele două părţi au asumat de asemenea angajamente în ce priveşte continuarea cooperării în materie de aplicare a legii, schimburi tehnice bilaterale între oameni de ştiinţă şi alţi experţi, programarea produselor chimice precursoare şi întărirea cooperării multilaterale’, afirmă comunicatul.

Acesta mai menţionează că Washingtonul şi Beijingul au abordat de asemenea extinderea cooperării ‘în lupta pentru a proteja copiii împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor online’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. VIZIONATI PE YOUTUBE ” PHILADELFIA KENSINGTON A SI O SA VEDETI ” VISUL AMERICAN” CARE NU-I PROVOCAT DE STUDENTII CHINEZI , CI DE ” DROGURILE AUTOHTONNE’

  2. Oauuuu! China se plânge? Fraților, vad pe Securitatea granițelor, canal history și national geografic, emisiuni din 2020 când se purta masca obligatoriu, chinezii vor să bage în America orice produse inclusiv droguri! Cum sa nu fie controlați la vama și aeroport daca dețin unii și acte false? Upsss, ar trebui că america sa nu le mai permită chinezilor depozite și firme cu accesorii aproape de ocean, care în final, ajung produse finite la vânzare în America, dar doar ce e de foarte buna calitate, restul la export unde găsesc piata deschisă. Dar, întreb că un om normal:
    – De ce nu răspund la hăituială americană pe virus covid și altele?
    Pentru că e complicitate intre părți cu bună știință?!

  3. SUA anual face diferite rapoarte despre starea reală în diferite state. Despre cine vreau.. Ar fi bine ca și chinezii să facă rapoarte despre starea reala în SUA și să le discute ..

  4. China procedeaza cam blind cu comportamentul americanilor fata de studentii chinezi.

  5. ei …spune-le si tu studentii sa inchida media sharing in retelele locale sa nu mai incerce ei sa atace ,insa fie atacati doar ei!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.