China permite accesul în țară fără viză

Uriașă deschidere a Chinei de dragul turismului. Statul asiatic va permite turiștilor străini de pe vasele de croaziere să stea 15 zile în țară chiar dacă nu au viză, scrie CNBC. Vizitele sunt permise doar prin 13 porturi și în 15 regiuni.

Reglementările impun străinilor să intre prin unul dintre cele 13 porturi de croazieră de pe coastele țării, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale pentru Imigrări (CNI) din China.

„Implementarea integrală a politicii de intrare fără viză pentru turiștii străini care fac croaziere este un pilon important pentru accelerarea dezvoltării economiei a Chinei și o măsură importantă pentru promovarea deschiderii instituționale a Chinei”, a spus CNI într-un comunicat.

Miercuri, șapte porturi de croazieră au fost adăugate, de asemenea, ca puncte de intrare eligibile în cadrul politicii existente de tranzit fără viză a Chinei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

9 Comentarii

 1. Foarte corecta decizia Chinei ! Important este ca aceste vapoare care au turisti ,sa aibe permisiunea celor care organizeaza excursia ,ca vaporul sa acosteze in aceste Porturi chinezesti .Cine a fost in America si la fel in China ,poate sa spuna ca intradevar China este o mare atractie pt. turism comparativ cu America.In China ai intradevar ce sa vezi, comparativ cu America .

 2. @Paulian Ionescu
  -Diamond Princess2,
  mu-ha/ha!

  Un al doilea român de pe vasul „Diamond Princess” depistat cu …

  Un al doilea cetăţean român de la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess” a fost depistat cu coronavirus.

  6 cetățeni români aflați pe nava de croazieră Diamond Princess …
  covid19.stirioficiale.ro › informatii › 6-cetateni-romani-aflati-pe-nava-de-c…
  15 mar. 2020 · Toți cei 6 cetățeni (2 pasageri și 4 membri ai echipajului) au fost examinați medical înainte de îmbarcare, testați pentru noul coronavirus ( …

  355 de persoane sunt infectate cu coronavirus pe nava Diamond …
  stirileprotv.ro › Stiri externe
  16 feb. 2020 · Numărul cazurilor testate pozitiv cu noul coronavirus dr pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină la Yokohama în apropiere …

 3. Partid comunist. Îți arată numai ce vrea el. Turiștii nu trebuie să știe cum se trăiește în China și mai ales să vadă cum trăiesc oamenii în zona din care pleacă păsările migratoare și duc cu ele gripa.

 4. Pauline,ce mama naibii fumezi? Și înapoiat și fantezist. Dar sa scrii ai uitat? Foloseste la nevoie diacritice. Te faci taica de ras.

 5. @Elena Popa spune:
  16 mai 2024 la 16:57

  „Partid comunist.”
  Te referi la SUA, nu? Stii ca romanii nu intra in SUA fara viza, ca nu exista niciun oras american unde sa poti intra ptr 15 zile fara viza?

 6. @ postaci de pe aceasta pagina.Da am fost in CHINA si SUA si va spun ca intradevar in CHINA ai ce sa vezi,pe cand in SUA,numai drogati si muritori de foame pe la mahalalele marilor orase unde daca te incumeti sa mergi sa te gandesti in primul rand cum?Daca as mai putea merge in excursii as alege tot CHINA.Cine nu a citit despre CHINA si oamenii din aceasta tara pot sa o faca si de aici incolo.Am preamarit SUA si vedem ce ne-a adus in anii de dupa LOVITURA DE STAT DIN 1989.Va place acum cum traiti,cum lucram pentru altii,cum a fost jefuita aceasta tara de toate bogatiile ei si cu aportul unor tradatori de la noi.Vedeti cum acum acest NEONAZISST Klaus Iohaniss este in stare sa ne impinga de la spate in razboi,numai ca el sa prinda o functie prin EUROPA.In ce HAL am ajuns!Acest VENETIC s-a plimbat cu banii nostrii peste tot si nu a adus nimic pentru tara in anii cat a dormit la COTROCENI.

 7. este timpul ca iubitorii de china sa se plece definitiv in iubita lor tara, in iubitul lor „progressss”…drum bun!

 8. Un Român,ai fost tu în China cum sunt eu popa. Și analfabet și mincinos. Foloseste bă diacriticele. Nu te pricepi,cauta pe google care este american.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.