China se pregătește să construiască a patra bază în Antarctica

China se pregătește să construiască a patra bază în Antarctica, ceea ce va întări prezența sa pe continentul alb, transmite China Daily.

Noua stație de cercetare, numită Taishan, urmează să fie construită în 40 de zile și nu va fi utilizată decât din decembrie până în martie, a precizat publicația citată.

China a lansat la 7 noiembrie o expediție ce a avut ca scop găsirea unui loc pentru a construi a cincea bază, care ar urma să funcționeze tot anul.

Beijingul a decis să achiziționeze din SUA un prim avion ce poate ajunge la bazele sale din Antarctica, în condițiile climatice extreme de la Polul Sud.

Informații sunt date publicității în contextul în care luna trecută negocierile internaționale privind crearea unor zone de protecție marină în Antarctica au eșuat, China și Rusia opunându-se acestui proiect. China deține deja pe continentul alb trei baze Changcheng, Zhongshan și Kunlun. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.