Chișinăul respinge criticile lansate de oficialii ruși referitoare la alegerile prezidențiale, notează jurnaliștii de la Newsmaker.md.
Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău, condus de Mihai Popșoi, a subliniat că alegerile s-au desfășurat conform standardelor internaționale și că aceste „încercări stângace de a pune la îndoială legitimitatea scrutinului nu sunt decât continuarea interferenței maligne în afacerile noastre interne”. „Comentatorii din rândul autorităților ruse nu sunt credibili atunci când critică procese democratice despre care ei au doar cunoștințe teoretice”, au declarat reprezentanții Chișinăului.
Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a dat publicitatii lista sectiilor de votare deschise in strainatate: in Italia, pentru 250 mii de moldoveni au fost deschise 60 de sectii, in Rusia, pentru aproximativ 300 de mii de moldoveni, doar 2 sectii, dar ‘alegerile s-au desfășurat conform standardelor internaționale’…
Moldova nu mai eeste importanta strategic. Acum tarile baltice sunt importante si Finlanda. De acolo ajung rachetele mai repede la Moscova.
In lipsa de argumente militianul Păpușoi vine cu teoria chibritului. Alegerile au fost furate si cu tableta si cu organizarea peste hotare si cu statul militienesc din tara.
@Seller:
In Rusia au fost organizatw doar 2 sectii de votare tocmai pentru ca Rusia s-a amestecat in alegeri. Republica Moldova nu putea lasa la discretia rusilor organizarea sectiilor din cauza necinstei acestora. De aceea, a organizat cite a putut cu propriile forte. La aoroape 11% difererenta fata de coada de topor a rusilor, nu se mai poate spune ca s-au furat alegerile. Rusia nu a avut cum sa intervina in votul din Vest.
Ciocu’ mic: a câștigat Trump! Tic-tac, tic-tac!
Rușii au o experiență deosebită la capitolul „alegeri democratice”. În România anului 1946 ei au dat un uimitor exemplu de alegeri libere și corecte. Desigur, Moscovei, ca și conservelor kaghebiste de la noi nu le cade bine tratamentul prescris acum de către PAS, deși acesta a fost unul extrem de blând în comparație cu metodele muscălești aplicate în 1946 în România, ca să nu mai vorbim de alea din 1812 din Basarabia.
raspuns, auzi Rusia vorbeste despre democratie?
Cati tineri au bagat in puscarii, cati or fi baut ceai sau or fi cazut de la etaj?..
In Rusia sunt doar alea 3 autocare cu moldoveni, pe care muscalii le-au plimbat de colo colo. La fel mai mintea unul pe aici ca in Transnistria nu a fost nicio sectie de votare, dar au fost 30.
Te pomenesti ca de-aia au toti moldovenii pasapoarte romanesti si merg in Europa, ca sa traiasca la Moscova in raiul economic al lui Putina?
Du-te bha trolule putinez cu gogosile tale luate de la ,,Govorit Moskva”! Au fost doua sectii ptr ca atati moldoveni sunt acolo……[Rumburak]
Maia Sandu nu prea a avut sustinere nici in presa romaneasca. Din contra, aceasta publicatie, printr-un articol de fond al lui Cornel Nistorescu, i-a cobit infringerea.
Dupa cistigarea detasata a alegerilor de catre Maia Sandu, un om de onoare si-ar fi cerut scuze sau macar ar fi revenit tot cu un articol de fond prin care sa-si explice pozitia.
Nici onoarea si nici deontologia profesionala nu par a excela aici, daca se are in vedere si modul cum se modereaza comentariile, cu favorizarea celor proruse.
@Voxi: asa iti suna tie in cap grauntele.
SSandu si complicii se-nfoaie-n pene pâna la fsss.
@IR:
Complicii lui Putin se grabesc sa isi incaseze leafa.
Victoria asta i-a ieși pe nas la anul la alegerile parlamentare… Cu minciuna nu faci nimic bun..
Lăsați ma palavtageala cu democrația voastra..
@Năvrăpascu:
Te bucuri, copeicar ciolovec, ca romanii de dincolo de Prut sa ramina sub copita ruseasca pentru totdeauna?