Cifra şoc din bilanţul Covid: 195 de decese

În ultimele 24 de ore, 3.852 de români au aflat că au COVID-19, iar 195 au murit din cauza virusului. Presiunea este în continuare mare pe secțiile ATI: sunt 1.518 cazuri critice.

Până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.020.301 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 925.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.852 cazuri noi.

Până joi, 25.800 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, ultimele 195 de decese fiind raportate în ultimele 24 de ore. Este vorba de 109 bărbați și de 86 de femei, pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 10 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 21 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 44 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 70 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 49 decese la categoria de peste 80 de ani.

183 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, opt pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru patru pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În spitalele din țară sunt internate cu COVID-19 un număr de 13.050 de persoane. Dintre acestea, 1.518 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.061.866 de teste RT-PCR și 749.153 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.132 teste RT-PCR (16.640 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.492 la cerere) și 11.385 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 56.925 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.605 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 46.380 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 128 de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Numarul de decese corespunde cu numarul celor ajunsi la ATI. Multi bolnavi se prezinta la medic doar cand deja au probleme najore si atunci ajung direct la ATI. Probabil sunt mult mai multi infectati decat se inregistreaza, raportul infectati – ajunsi la ATI este standard. Daca la declararea bolii poti fenta (nu declari boala -testul rapid pozitiv facut acasa), la ATI nu poti fenta. Totusi nimeni nu-i atat de dobitoc sa ramana consecvent cu nedeclararea bolii, cand devine grava situatia, si covidiotii dau fuguta la spital.

    • Infectati cu ce?
      Cu propaganda marxista cosmetizata New Age.
      … testul nu e test si nu indica absolut nci o afectioune; „zice” daca sunt celule, adica urme de viata. Avem toti.
      Dobitoc e cine crede ca e boala si ca e noua – nu e boala si nu enoua, e pregatita mascarada de ani de zile.

  2. Numarul de decese ridicat arata ca nivelul testarilor este inca redus, ca medicatia este insuficienta, ca ingrijirea medicala deficitara din cauza lipsei de infirmiere si asistente medicale. Ca exista inca multe bacterii spitalicesti. Ca nu la toata lumea vaccinurile au produs si anticorpi. Ca ar trebui sa existe si alte restrictii ca in Germania.

    • „un patriot” real, adevarat… nu crede tampeniile pe care le-ai scris.

  3. Un caz. O cunoștință, cu probleme de sănătate grave, se interneaza pentru probleme respiratorii. I se face testul Covid si iese negativ. După 7 zile soția primeste un telefon, la ora 6.30 prin care este anunțată ca sotul a decedat de Covid. A doua zi este înmormântat, după protocolul Covid. Familia i-a dus la spital haine ca să fie îmbrăcat, dar cei de la morga spitalului au refuzat. Sicriul, formolizarea si cei doi saci de plastic, constând 3.700 lei. Enorm. Despre ce vorbim?

  4. Este o tragedie fiecare deces. De ce nu va emotioneaza restul deceselor, pana la 700/zi. Zilnic mor si copii 0-1 an, altii in accidente de masini, incendii, inec. In Romania mai este si virusurile Hepatitei unele letale, meningite care omoara copii. Nu mai traiti sub teroarea acestor cifre. In 8 dec. au fost 213 decese, este tragic, dar pare ca este in scadere.
    Deja Valul a fost in 25 martie cand s-au raportat 6516 cazuri. Suntem in scadere cu 3.852, cu un procent pozitiv de 14% din 26.000 teste, scad internarile, de la 13.845 pe 12 apr. la 13.050 azi, scad si la ATI de la un maxim de 1531 pe 11 apr. la 1518 azi. Apoi chiar si la ATI nu toate cazurile sunt grave, unele doar sunt cu masca oxigen. In accidendul de la Victor Babes cei salvati, parca cinci, si-au putut scoate masca si au respirat cat de cat liber din relatari. Vindecarea este mai rapida daca crezi in vindecare, in corpul tau, ca poate lupta cu boala. Fiti TARI si credeti ca va fi bine. CURAJ! In curand veti vedea ca vor scadea. SPERATI si va fi bine.

  5. De multă vreme n-am mai vazut un comentariu atat de uman si cu atat de mult bun simț!

    Felicitări!

    Dumnezeu sa te ocrotească!

  6. Nu a remarcat nimeni ceva foarte ciudat,
    nu se moare acasa de covid-19!!
    Serios? Nu exista niciun caz?

    Sunt zone rupte de lume, totusi au un contact cu mediul exterior, batrani singuri isi duc viata cum se traia acum sute de ani, fara curent, fara civilizatie, daca ajung bolnavi de covid nu are cine sa-i ajute.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.