Cine este noul ambasador al României în China

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind acreditarea lui Dan-Horia Maxim în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Populară Chineză, cu reşedinţa la Beijing, a informat Administraţia Prezidenţială.

Dan-Horia Maxim ocupă, din 2022, funcţia de expert naţional detaşat responsabil pentru relaţiile comerciale dintre Uniunea Europeană şi regiunea Asiei de Sud din cadrul Comisiei Europene – Directoratul General pentru Comerţ (DG TRADE).

În perioada 2014 – 2022 a exercitat funcţia de şef al Secţiei comerţ din cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană.

El a ocupat funcţia de preşedinte al Comitetului de Politică Comercială (CPC) în formatul supleanţilor şi vicepreşedinte CPC în formatul titularilor din cadrul Consiliului Uniunii Europene pe perioada Preşedinţiei României a Consiliului UE (ianuarie – iunie 2019) în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la UE.

A fost director în cadrul Direcţiei Relaţii Bilaterale Europa şi Asia Centrală, Departamentul de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Economiei (2013 – 2014).

A mai ocupat, printre altele, funcţiile de consilier economic în cadrul Ambasadei României în Confederaţia Elveţiană (2009-2013) şi secretar economic în cadrul Ambasadei României în Republica Franceză (2002 – 2007).

Preşedintele Iohannis a semnat luni şi decretul privind acreditarea Iuliei Pataki, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federală Democrată a Etiopiei, cu reşedinţa la Addis Abeba, şi în calitate de ambasador nerezident al României în Republica Somalia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

 1. Pe ambasadoarea Iulișka Pataki nu ne o arătați? România reprezintă, cum se mai poartă și interesele Ungariei în Republica Federală Democrată a Etiopiei cu reşedinţa la Addis Abeba şi în Republica Somalia?

 2. oamenii „nostri”, naimitii intereselor strainilor in detrimentul Romaniei si al romanilor… „afacerile” lor pe indatorarea noastra… continuati cu joc de glezbutze dezgolite…

 3. 8-9 ani la Bruxelles, a primit indoctrinarea, si mutra de SRI/SIE-st, conditie obligatorie pentru pozitiile astea… merge la cules de informatii, in niciun caz sa imbunatateasca relatiile

 4. Era mai bine un SINOLOG …
  Mai traieste unul de 82 de ani, TRAIT destul in China.

  INCA este relativ vioi …

 5. @CONTESTATARUL
  -avem un sinolog
  dl. Tomozei:
  ” mass-media chineza-toata mass-media chineza e sub controlul partidului comunist chinez-
  spune ca virusul e arma biologica americana „

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.