Cine îi ia locul lui Bogdan Aurescu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea în funcţia de consilier prezidenţial a lui George-Gabriel Bologan, de la data de 6 februarie, a informat Administraţia Prezidenţială. Acesta îi ia locul lui Bogdan Aurescu, care va fi judecător la CIJ.

George-Gabriel Bologan a fost ambasador al României în Italia din 2016, iar din 2022 ambasador în Spania.

Pe 23 ianuarie, Iohannis a semnat decretul privind rechemarea lui George-Gabriel Bologan din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Spaniei.

În data de 30 ianuarie, Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea lui Bogdan Aurescu din funcţia de consilier prezidenţial de la 1 februarie. El era consilier prezidenţial pentru politică externă.

Pe 9 noiembrie 2023, Adunarea Generală şi Consiliul de Securitate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite l-au ales pe Bogdan Aurescu în calitate de judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU pentru un mandat care începe la data de 6 februarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. rocada slug-oilor s a ta n e i intru distrugerea Romaniei si genocidul romanilor. o laba spala pe alta, mah!

 2. Mi se pare corecta pozitia AUR de introducerea serviciului militar obligatorii! Cel puțin civilii ar învăța regulamentul politeței militare și nu i-ar mai face pe militari nesimtiti!

 3. Cred că ambii și-au ratat cariera.. La circul de stat aveau cu siguranță mai mult succes.

 4. Adunarea generala l-a ales prin recomandarea Bugetarilor de lux din politica românească și nu pe merit! Niciodată și nicicând politica sa se facă pe merit! Că folosesc acest cuvânt politicienii, e strict problema de manipulare mincinoasă.

 5. @ Rammstein 14:34
  Pe 🥳ul PIANIzD de la Kiev…😪

 6. Aurescu de la-nceput n-avea ce cauta-n viata publica. Nul între nuli. De acord cu @Marele Urs privindul-l si pe Johannis, desi nu cred ca tipii ar fi fost mai buni la un circ: sa nu-i insultam pe trapezisti, clowni si alti acrobati, fiindca, fata de dublul de la Cotroceni, si performanti, si punându-si viata-n primejdie.

 7. Acum cred ca intelegeti mai bine cam cine conduce puterea in lume ,poporul ales trebuie sa aibe si reprezentanti in functiile inportante,pt. ca rotitele mici, invirt rotitele mari.

 8. Deci locul lui Aurescu Razvan deci il ia deci Winnie Ze pooh.
  Deci competenta este deci egala.

 9. Cum cine? Un NO NAME, o alta jalnica sluga pupinc.urista.

 10. Aurescu e atît de impersonal de nu cred că avea nevoie de loc..Efectele impersonalitii sale sunt evidente și grave..Nu știu de scapă de țeapa lui țepeș..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.