Noutăţi despre cazierul judiciar

Guvernul a adoptat, joi, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, prin modificări fiind introdusă posibilitatea obţinerii certificatului de cazier judiciar şi în format online, dar numai de către cetăţenii români şi de către persoanele juridice care au sediul social în România.

Acest document în format electronic va putea fi obţinut prin intermediul platformei Hub de servicii de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Pentru situaţiile în care pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar din alte state sunt necesare şi impresiunile digitale şi palmare, proiectul de lege aprobat de Guvern prevede posibilitatea de amprentare la nivelul Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative şi la nivelul serviciilor teritoriale de profil.

Proiectul de lege aprobat de Guvern va fi transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Si mie mi-a luat amprentele când m-am angajat la magazin mai demult . Fără cazier nu te primea in serviciu pe la vârsta de 17 ani .

  2. Parcă au anunțat aceasta lege că fiind în funcțiune cu câteva luni in urma! Ce au făcut? Au făcut alta lege sau au completat-o cu ce li s-au sculat lor pe dedicație că fiind definitivă? Și până acum puteai scoate cazierul cu programare online și trebuia să îți ia amprentele! Ce e nou in legea asta? Nimic! Totul e că înainte dar laudele s-au înmulțit că e campanie electorală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.