Cine va plăti o avere pentru șervețelul lui Messi?

Lionel Messi joacă acum, spre finalul carierei, în campionatul nord-american, la Inter Miami, creația lui David Bekcham, alt nume mare din istoria ultimilot 25 de ani din fotbalul mondial. Argentinianul are acum 36 de ani, iar înainte de experiența americană a încercat-o timp de două sezoane și pe cea franceză, la PSG. În CV-ul său, însă „face legea“ oi echipă la care Messi a petrecut nu mai puțin de 21 de ani, din momentul în care a acceptat să vină la academia clubului, celebra La Massia. Este vorba despre FC Barcelona care multă vreme s-a confundat cu starul argentinian și invers.

Curând, va fi scos la licitație șervețelul care „consfințea“ că Leo Messi (13 ani) devenea jucător al catalanilor. E o modă printre fotbaliști cu aceste șervețele, marele Zinedine Zidane semnând în același mod acordul de a pleca de la Juventus la Real Madrid. Messi este însă cu mult peste Zizou. Prin urmare, colecționarii de suvenire speciale ale sportivilor ar trebui să plătească sume considerabile pentru șervețelul minune. Bucățica de hârtie va fi scoasă la licitație în luna martie de către casa britanică Bonhams la un preț de pornire de 300.000 de lire sterline, adică în jur de 360.000 de euro.

Șervețelul cu pricina a fost semnat în decembrie 2000, când Carles Rexach, director sportiv al Barcelonei, s-a înțeles cu Jorge Messi, tatăl lui Leo Messi, şi cu agentul Horacio Gaggioli pentru a-l lua la club pe Leo. Rexach l-a invitat pe Messi senior să ia masa de prânz ca urmare a îngrijorării acestuia față de lipsa de reacție în urma primelor încercări ale fiului său la clubul spaniol. ”La Barcelona, la 14 decembrie 2000 și în prezența domnilor Minguella și Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord, pe răspunderea sa și indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiția să respectăm sumele convenite”, este scris pe șervețelul de la clubul de tenis Pompeia.

Șervețelul a rămas atunci în posesia agentului Horacio Gaggioli care mai târziu a refuzat solicitarea clubului catalan de a fi pus în vitrina muzeului clubului. A preferat acum varianta scoaterii la licitație, care îi va aduce un profit frumos. ”Este unul din cele mai palpitante obiecte cu care am avut de-a face. Da, este o bucată de șervețel, dar este faimosul șervețel al începutului carierei lui Messi. I-a schimbat viața lui Messi, viitorul Barcelonei și a fost primul document care a oferit posibilitatea unor momente glorioase miliardelor de fani de pe tot globul”, a declarat Ian Ehlin, coordonatorul departamentului dedicat manuscriselor de la Bonhams.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. O hartie igienica folosita nu ar fi mai valoroasa? Ca ar putea avea mai mult material de la apartinator 😸

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.