Avertisment Avertisment. Ciobanii au început să ducă oile la vale

Salvamontiştii din Braşov avertizează turiştii asupra pericolului câinilor agresivi care însoţesc turmele de oi, deoarece ciobanii au început să ducă oile la vale.

”Astăzi duminică – nr.), salvatorii montani din cadrul formaţiei Salvamont Victoria a Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Braşov au desfăşurat o acţiune de patrulare preventivă pe Valea Viştea Mare din Munţii Făgăraş. În timpul patrulării, salvamontiştii au observat că ciobanii au început să ducă oile la vale, iar în apropierea acestora se aflau câini destul de agresivi. Din acest motiv, le recomandăm turiştilor să se deplaseze cu precauţie şi să evite stânele şi zonele cu câini agresivi”, au transmis salvamontiştii din Braşov.

De asemenea, salvatorii au întâlnit mai mulţi turişti care urcau spre creastă şi care intenţionau să coboare pe timp de noapte.

Pentru cei care doresc să desfăşoare asemenea activităţi, salvamontiştii recomandă:

1. Echiparea corespunzătoare a rucsacului, inclusiv cu frontale şi baterii de rezervă.

2. Comunicarea frecventă cu rudele, oferindu-le informaţii detaliate despre traseul parcurs şi punctele în care vă aflaţi.

3. Evitarea zonelor fără semnal GSM şi informarea rudelor despre aceste zone pentru a preveni panicarea acestora în cazul în care nu răspundeţi la telefon.

4. Folosirea aplicaţiei Salvamont şi informarea structurilor Salvamont despre traseul pe care doriţi să îl abordaţi.

”Este bine cunoscut faptul că pe munte există multe zone fără semnal GSM, de aceea este esenţial să luaţi toate măsurile necesare pentru a asigura o călătorie sigură şi bine organizată”, a mai transmis Salvamont Braşov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

 1. Turistii astia invadeaza orice spatiu fara sa tine cont de specificul locului ,de bunul mers al lucrurilor pentru ca natura sa ramana curata,sanatoasa.

 2. Nu GSM–ul e cel mai important, ci chestii de baza, echipamentul (multi se duc cu pantofi cu toc), mersul in grup, organizarea.

 3. Un anunt pentru tara:starpiti cainii ciobanilor,ca protesteaza la turisti!

 4. Si de unde sa stie turistii ca in ziua respectiva unde se afla ciobanii prosti cu caini agresivi, lasati liberi?

 5. idioate. In primul rand oile sunt duse la deal, la munte nu la vale.
  Toamna se coboara.
  In al doilra rand, ati auzit ca un caine ciobanesc sa omoare omul?
  Ciobanescul este un caine inteligent, vorbiti cu el, nu dati din maini, nu fugiti.
  Eventual, dati-le ceva mancare.
  Ursii domnule, ursii cu politienii ne mananca pe noi romanii!

 6. Ciobanii (guvernul) duc oile (romanii) la vale…Cand am vazut titlul credeam ca-i o metafora.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.