Ciolacu a dus România în top

România are un  grad de absorbție al fondurilor europene de peste 90%, ceea ce ne plasează pe locul 4 în Europa, susține premierul Marcel Ciolacu. susține premierul Marcel Ciolacu. Oficialul afirmăeste pentru prima dată de la aderarea României la Uniunea Europeană în anul 2007 când se întâmplă acest lucru.

”România are un grad de absorbție a fondurilor europene de 90% pentru exercițiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE.

Această premieră istorică a fost salutată astăzi la București de Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Doamna Comisar ne-a încurajat să continuăm dezvoltarea capacităților administrative și să gândim pe mai departe programe de specializare economică și tehnologii din ce în ce mai sofisticate, pentru a trece de la etapa de dezvoltare a infrastructurii la cea de economie producătoare de bunuri cu mare valoare adăugată.”, scrie Marcel Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

18 Comentarii

 1. NU e straniu cum primim banii pe care i-avem de dat MILIARDE acum pe arme americane(!) livrabile pste un deceniu ?
  Cineva (americanii pentru a-si primii banii pe arme ? 😀 ) a apasat niste butoane la UE äca sa ne dea
  banii care oricum nu ne apartin ci partial platim arme in avans cu un deceniu si palatim RATE BANCARE !

  De ce spun asta ? Pentru ca desi primim 90% bani de la UE … NE PLANGEM ca n-avem de PENSII ! 😛
  STRANIU n-asa ? Ne-am plange ca n-avem bani de PENSII daca banii de la UE ar fi ai tarii si nu „eliberatie de UE pentru a ajunge
  pe ocolite sau direct tot in BUZUNARUL ce.or care ni dau (din contributia noastra la UE … dau !
  Oricum nu-s pomeni ci chiar banii nostri la pushkulitza 😀 UE !

  Ce „lauda” e asta cu absorbtia de fonduri de la UE daca banii aceeia banii contribuiti de noi la UE pentru a ne fi redati in rate inapoie sunt ?

  INTREB SINCER … Crede cineva ca UE ne da POMANA sau ca UE profita din banii nostrii so profitul extras din tara … prin returnarea propagandistic mediatica a lor ? 😀

  UE ne da POMENI sau noi ca romani nu primi 100% din de dam la fondul UE ci doar 90% si ne mai si laudam 🙁 CIOLACHESC cu asta 🙁 !

  AUD ? 😀

 2. Totul e o FARSA pentru PROSTI !

  PROSTIMEA trebuie mulsa periodic ! 😀

  „NINGE PE FED!” …se surpa pre-calculat-anticipat SHANDRAMAUA ! 🙁 🙁 🙁

 3. ” România are un grad de absorbție al fondurilor europene de peste 90″. Zau?! Romania suge altceva..

 4. Ciolacu vrei și tu să ne îndatorezi?Mai scanează ,plătește din datorii,nu ne vinde că pe Iisus Hristos

 5. FONDURILE astea EUROPENE 😛
  sunt cumva pomana cuiva 😀 😀 😀
  sau LA URMA URMEI tot banii nostri (insa nu 100% ci doar 90%) sunt ?

  Poate cineva explica , clar ? In articol suna de parca UE ne-ar da o POMANA si noi , ca leproshii, ne-am bucura de MARINIMIA brusca a UE !
  MDA ! = rau am ajuns propagandistic … daca ne laudam ca PSD (ne-mai ciuma rosie acum cu „democratizarea” via amabasada USA a esalonului 2) ca primim inapoie banii de noi contribuiti la UE ! Ciurukuri !
  ___________
  Incodata … ne da UE POMANA sa atia 90% de facto banii din contribuitia noastra la PUSHKULITZA UE sunt ?

 6. „FONDURILE astea EUROPENE 😛
  sunt cumva pomana cuiva 😀 😀 😀”

  sau sunt banii nostrii cu 10% mai putin decat ce CONTRIBUTIV ni se merita ?

 7. Plătim ca proștii o taxă de circa patru miliarde de euroi/an pentru că suntem membrii ai acestui kibutz european și când luăm fonduri europene, cică de la ei, îi luăm în rate și doar atunci când trebuie să-i dăm altora, cum e cazul armamentului primit, la Sf. Așteaptă, dar plătit înainte ,cu banii jos, ca la curve 😎

 8. Era si momentul ca UE sa ne dea ceva din banii nostrii inapie
  dupa pierderile FERMIERILOR romani
  in cauza …GRANELOR ukrane !

  De ce se lauda CIOLACUL cu asta ? = Nu-s penele lui , cioara e vopsita !

 9. Si unde se regasesc aceste ”fonduri absorbite”?In finantarile catre ucraina,in fierul vechi cumparat de la americani,in pesiile speciale,in contractele cu statul ale firmelor de casa.

 10. UE este o organizație Marxit/Comunistă cu elita din aceiași etnie ca Uniunea COMUNISTA SOVIETICA.COMUNISTII SE INTORC PE NOILE CULMI ALE PROGRESULUI…..DICTATURA DIGITALA!

 11. …tin sa-i reamintesc ciolacului ca suntem aproape in 2024, el se refera la 2014/2020…si se vede, ne scaldam in bani, nu mai stiu pe ce autostrada sa merg, avem sute de spitale noi, nu exista somaj, fabrici si uzine…cu regret, eu unul nu cred un cuvant din ce spune caltabosul…patriotism economic dimineata, spre pranz semneaza-cu patru ani inainte de cand ar fi trebuit-concesionarea rezervelor catre omv…creste salariile dar nu le mai creste decat pe ale bugetarilor, pe care a spus ca le scade dar le-a crescut…elimina pensiile speciale dar le-a crescut inainte sa bage vraja cu impozitarea…reduce cheltuieli marindu-le…nu mai angajeaza bugetari dar a angajat sute de mii…a redus preturile crescandu-le…pt romani simpli nu este crucea rosie, i-a lasat sa se descurce cu fuga din fata razboiului dar pt cei cu dubla cetatenie a folosit avioanele armatei…a rezolvat problema limbii romane pt fratii din ucraina dar am vazut toti manualele moldovenesti…nu se imprumuta dar a imprumutat anul acesta 200 miliarde…

 12. Lasă ursare vrăjeala! E vizibil tot ce se întâmplă în România! De asta crești taxele și impozitele, de asta ai crescut, canci, nivelul de trai al majorității oamenilor, de asta ai crescut numărul bugetarilor de lux politic? Sikkktir ursare.

 13. Banii ajung la firmele de casă și corupte. Banii au întărit mafia în România și coruptii de la UE vor răspunde penal pentru asta. Pentru toate defavorurile făcute România.

  Industria a fost distrusă și resursele țării cedate ca să aderăm la UE și să primim fonduri UE; toate bogățiile poporului au fost cedate, dar banii primiți de la UE au îmbogățit marii corupți, infractorii și funcționarii publici cu firme private.

 14. Ciolacu tu știi că te votez!
  Trebuie să știi că ,daca vrei sa o duci bine ,ii dai și la Johanniss ceva de excursii și naveta.

 15. Ciolacul face, iar Simion pozeaza ! Sa vedeti la anul, cand trebuie, cum toti pensionarii, inclusiv aceia speciali voteaza cu Ciolacul si pesede. Simion, 14 carate, face opozitia dezbinata, in paralel cu AUR si cu PNL/PDL. Continuati, pentru ca meritati (VICHY) !

 16. Aderarea Romaniei la Schengen NU va fi pe ordinea de zi a sedintei JAI din 4-5.decembrie.2023 !.
  Roania va cere organizarea unui consiliu exteordinar pana pe 20.12.2023 in care va solicita o aderare la Scengen in doi pasi,prima data pentru transportul aerian si apoi pentru transportul terestru.

 17. Sa presupunem ca intradevar chiar asa si este ,România are un grad de absorbție al fondurilor europene de peste 90%.Intrebarea ar fi sa ne spuna domnul Ciolacu acesti bani ce s-au facut cu ei .O descriere exacta al folosirii acestor bani ,ca sa intelegem si noi mai bine .Asa discutam doar vorbe pt. fraierii care chiar cred ce ne spune Ciolacu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.