Ciolacu-Buze Mov, japonezul din Buzănhoff

Deși fostul maidanez de vînătoare al teroristului Omar Haisam a încercat s-o-întoarcă-ca la Buzău, e clar că premierului Rumîniei îi put moldovenii. Fiindcă, în opinia semi-glumăreață a șefului pezedist al guvernului romînez, a fi din Moldova e o jignire. Chiar dacă, precum ne-a informat grijuliu & post factum chiar Maricelu’ Covrigălacu, mama lui e din Tecuci. Adică moldoveancă. Deci, cum ar veni, Marcelică Buze Mov a stuchit ( adică a scuipat, dacă nu aveți dicționar moldo-romînez ) chiar în scorbura de unde a ieșit. Dar asta e ; ca să parafrazesc o vorbă a unui poet moldovean mort , Mihai Ursachi pe numele lui, ,, un bou din Trei-cruci avea un motor, dar asta nu i-a folosit la nimic  ”. Cruci materne, evidentamente. Sau din alea care dau vești foarte proaste după anumite analize medicale. Nu, nu la cap.

După cum ne informează prompt între-netul, în județul Buzău, adică zona mahalalei mentale de unde provine ciolacul moldofob, există o chest’e numită ,, vulcanii noroioși de la Pâclele Mici ,,. Probabil că din acea pîclă mică și noroioasă ( adică glodoasă, pour les moldaves  ) a ieșit șeful idioților pesediști, mai degrabă decît din peștera anatomică maternă. Fiindcă e greu de crezut că poți ajunge șef al guvernului, ca jupîn al celui mai mare partid politic romînez, și să te balegi cu atîta dezinvoltură într-unul din principalele bazine de vot ale PSD. Dar, well ( cum ar zice rapsodul buzăian Șecspir ), cînd dl zeu te lasă să te faci de cacao, nici dracu’ nu te mai scapă.

Bicoz ( cum ar zice același rapsod chel și cu plete ) acest ultim găinaț bălegos al premierului pesedist Ciolacu ar putea fi ză turning point ( sau cum s’ mai dzîșe … ) al anului erectoral, adicăte un fel de lebădă neagră by PSD. Deși, dacă te uiți la penele mentale din dotarea bovinului ciolac, ar fi mai degrabă o gîscă neagră. În altă traistă electorală. If iu nău uat ai min.

Desigur, pentru orice om cu mintea la el, e clar că premierul pesedist e jignit din naștere, iar asta n-are legătură nici cu mama lui din Tecuci, nici cu tatăl lui din Buzău, ori din Fraierburg, sau de unde o mai fi. Vorba poporului : Ciolacu nu-i prost, așa e el. Cum nu poți face din coadă de cîine haissamist – funie de mătase civilizată, și nici din rahat sereistic ne-turcesc – bici retoric, la fel de greu e să faci din ciolac pesedist – om politic decent. Sau chiar om, dacă e să ne ciolăcărim oleacă, în ton cu premierul pesedist. Am gluuuumiiit, ievident, că doar nu numai ciolacii au dreptul la semi-glume de ma’ala.

Ca să încheiem foaia de observație medical-politică a pacientului ciolac : după ce va fi primit, pe linia ceferistică dinspre nordul buzăist, vagoanele de plăcuțe suedeze made in Moldova, e de așteptat ca discipolul înțeleptului daco-buzăian Veceneu să se trezească, măcar temporar, din tîmpenia congenitală ( sau fără ,, con ,, , deși franțuzește ar fi ok cu ). La fel cum ( poate naiv, desigur ) ar fi de așteptat și ca pesediștii cu oarece creier ( minoritari, ca în orice partid ) să priceapă că Nulică frînarul, adică micul vulcan noroios din Buzău, pîclos & maro, nu e deloc cea mai bună variantă de pesedist-șef. Mai ales că la toamnă vin încă două rînduri de alegeri, cu destui moldoveni pe listele de alegători. Deși, la cum merg treburile în tribul manevrat de plutonierul tractorist Paulache Stânescu, sînt mult mai mari șansele ca pesediștii să-și continuie marșul lor tîrno-falic cu contele de Montă Tristă Marcelică-ca-cap de coloană. Sau de colon.

În rest îi ghini, o plouat, s-o făcut ș’ ciolacii cît popușoii din ,, Povestea nulii ,, a lu’ Creangă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 27
Lucian Postu 163 Articole
Author

16 Comentarii

 1. Perfect pt ceea ce este parvenitul mediocru in politichia autohtona!

  Chapeau bas! bicoz, la dracu, sintem francofonezi…

 2. @Lucian P(r)ostu
  Eşti jalnic, cumetre. Ai produs o înşiruire de imbecilități. Lasă-te de scris, că nu ai nici talent şi nici haz.

 3. Ciolacule, daca taceai, rrom pur sange ramaneai! Asa, ramai ceva nici pe martoaga , nici in caruta cu coviltir a anumitor nomazi, stii mata care!

 4. Doamne feri’ sa-ti intre cineva in vizor, Lucica. Ai talent dar totusi,trebuie sa recunosti,ai si material.

 5. e clar că premierului Rumîniei îi plac coloratii
  si ii IMPORTA IN DRACI!

 6. Lucian Postu,

  Ai scris următoarele: „județul Buzău, adică zona mahalalei mentale”.

  Înțeleg ca ești supărat pe Ciolacu, dar asta nu îți dă dreptul sa jignești locuitorii unui întreg județ, cum e Buzăul.

  Înțeleg ca te lupți pe net cu Ciolacu, care e jumătate moldovean. Mergi la guvern, lupta-te cu el acolo, dar nu scrie despre buzoieni lucruri urate. Noi nu avem nici o vina.

  Si dacă îți pute asa de tare Buzau, în drumul tău spre București, din Moldova, evita județul nostru, mergi prin Covasna…

  Nu ești departe de Ciolacu, la câte mizerii ai debitat in articolul tău murdar…

  Lupta-te cu Ciolacu, buzoienii nu au nici o vina și nu ne implica on mizeriile tale….

 7. Ciolacul Buze Mov ! Votați psd să fie rău ca să nu vă fie bine.

 8. @ zamolxis – poate ca Lucian P(r)ostul cum ii ziceam eu pna mai deunazi , n-o fi ” cel care prin scrierile lui poate sa influenteze o lume” ( asta-i un citat) dar poate influenta ” citiva”. Si Lucian ca si ” moldovean” nu a dat dovada de…..Zic unii ca nu ai talent ? Discutabil. Nu ai ” penita” iarasi dicutabil, aaaaaa ca unii confunda penitza cu” pernitza” e altceva…De PAMFLET ati auzit ? Detractorilor !!!!!!!!

 9. Lucica, fii atent aici poezea: teroristii se-ascundea, ‘muricanii nu-i cauta insa conturile le umfla. Nene, chiar ne crezi tampiti pe toti?

 10. Bre, da’ are bulibasa de Buzau in pozele din tinerete o mecla de zici ca-l si vezi cu vesta cu dinamita in mijlocul Pietei Victoria ! …

 11. Unii nu stiu sa fie echilibrati. Nu-i corect sa raspunzi la jignire cu jignire in loc sa-i dai argumentul de a admira salasul lui Eminescu, Alexandru Ioan Cuza, Kogalniceanu sau celui care a fost numit Athleta Christi. Nici obsesia de a-l pomeni pe acel strain care s-ar putea sa nu fie decat o victima de a lui Basescu intr-un joc de p… cu miza mare de imagine. Nu cunosc zona decat din fuga masinii, dar in judet sunt urmele unei vietuiri comparabile cu altele precum Cucuteni denumite generic Tara Luanei. Din nefericire autorul isi consuma energia inutil, desi ar fi cazul sa ni se explice de ce a fost SILUITA limba romana cu introducerea forta a î din â si a SUNT. AM o Biblie tiparita in 1942 fara aceste ”monstrozitati”/obsesii ale Scolii Ardelene. Oare regele Mihai si Regatul Romania era RSR in 1942? De ce au vrut sa se lepede asa zisi „anticomunistii” de mantia burgheza? Pentru o asemenea problema nici autorul, nici alte persoane din asa zisa elita a Romaniei n-au avut indrazneala sa spuna ceva. Sunt elite sau sunt doar niste sinecuristi ai tuturor regimurilor?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.