Ciolacu cere ajutor Patriarhiei

E vreme de concediu, iar miniștrii nu fac ce zice premierul, ci cam ceea ce face si premierul. Așa că au plecat în vacanță, măcar că i-a îndemnat să n-o facă. Singurii, procurorii, nu mai prididesc cu ancheta. Telefonul lui Ștefan Godei, șeful azilelor groazei, a ajuns pe mâna lor.

La Patriarhie a avut loc sâmbătă o ceremonie cu prilejul împlinirii vârstei de 73 de ani a Patriarhului Daniei. Marcel Ciolacu s-a aflat acolo. Și a vorbit de cele ”lumești”. Cum? Nici pioșenie, nici sfaturi duhovnicești, de ce taman azi, de ce aici, ar spune cârcotașii. Dar unde altundeva poți să vorbești mai bine despre nevoiași și problemele lor decât la biserică?

Încă nu s-a ”uscat cerneală” bine pe sondajul în care românii spun că au cea mai mare încredere în Biserică, urmată, pe locul doi, de Armată, că premierul caută sprijin în rezolvarea celei mai cumplite situații cu care se confruntă vârstnicii din azile… la Biserică! Prezent la ceremonie, premierul cere ajutor Patriarhului în această chestiune. Se știe însă că Biserica se îngrijește de mult de categoriile sociale ignorate de politicieni. Pentru cine cere ajutorul premierul?
”Am vorbit. Avem și fonduri europene. Am discutat cu domnul ministru de la Fonduri Europene și vom accesa, cred că din august, să fac apelul de proiecte, peste 100 de milioane de euro, pentru această destinație și dorim categoric un parteneriat cu Biserica”, a spus premierul.
”Cu siguranță, cu ajutorul Bisericii, astfel de situații se pot rezolva. Astfel de situații care au caracter social, de fiecare dată am găsit astfel de parteneriate”, a susținut, de asemenea, Adrian-Ioan Vestea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Patriarhul nu a comentat care va fi implicarea Bisericii în problema vârstnicilor din azile.

Prima măsură în scandalul azilelor groazei a fost la începutul ședinței de guvern din 20 iulie, când premierul a cerut demisii în mai multe județe, după controale la centrele de persoane în vârstă și copii. Două zile mai târziu, le-a spus miniștrilor cabinetului său: ”Vara aceasta, îmi pare rău, nu vom avea concedii”… Și a rămas doar cu părerea de rău!
„Suntem la finalul controlului la nivel naţional pe care l-am cerut în şedinţa de guvern şi deja există date şi fapte clare care ne obligă pe toţi să luăm anumite decizii ferme. Există o situaţie, sincer, de netolerat: judeţe unde s-au găsit centre fără autorizaţie, centre care funcţionau clandestin – toate sub ochii funcţionarilor statului român. Plus alte centre cu probleme grave închise sau cu activitatea suspendată. Din punctul meu de vedere este inadmisibil acest lucru. Cele mai multe asemenea cazuri sunt în: Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi Bucureşti, mai ales în Sectorul 1. Solicit noului ministru al Muncii, doamna Simona Bucură Oprescu, că toţi şefii Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, celebrul AJPIS din aceste judeţe, plus şeful Agenţiei Municipale Bucureşti să fie urgent suspendaţi din funcţie, până la finalizarea anchetelor disciplinare. Totul legal”, a declarat Marcel Ciolacu, în ședința de Guvern.

Lili Vornicu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

18 Comentarii

 1. Cine se mai uită in gura lui Ciolacu din moment ce s-a poziționat de partea hoțului oportunist Jiji? Cică se poate trece o cămilă prin urechile acului decât un bogat ca Jiji!

 2. B.O.R.si S.R.I. sunt „vorba buna” sau „parul” sistemului sorosisto-ceausist.

 3. „E vreme de concediu, iar miniștrii nu fac ce zice premierul, ci cam ceea ce face si premierul. Așa că au plecat în vacanță, măcar că i-a îndemnat să n-o facă.”
  Așa ai inceput, este că nici n-ai realizat cat ești de prost și confuz ?

 4. După ce s-a demonstrat științific că, Gabita e „goala” acum e rândul lui Ciolacu sa ceară sprijin divin, contra cost, bine înțeles! Ce pretenții sa ai de la niste „creștini” fara de Dumnezeu? Bine că te-ai pupat pe gura cu Viktor Orban care ți-a tras-o la Tușnad! Ciolacule, cum stai cu zeciuiala?

 5. ‘ La pomuul lăudat să nu te duci cu sacul ‘, BOR a fost sponsorizat consistent pentru construirea Catedralei Neamului, românii mai au și vorba : ‘ popa are mână de luat nu de dat ‘ confirmată de poziția preotului Calistrat Chifan, și nu numai, care încă propăvăduiește ‘sfânta’ zeciuială.

 6. Bolnite existau in Evul Mediu pe langa manastirile mari. Acum avem sute de manastiri si schituri si cateva azile ale BOR. Cei din manastiri si schituri de acum lucreaza pentru averea BOR.

 7. La azilul de batrini din Eforie Nord in 4 luni au murit 19 batrini.Nici nu mai stii ce sa crezi:o fi si presa complice la crimele sistemului sorosisto-ceausist din Romania? Eu cred ca este,pentru ca aceasta stire de o gravitate extrema a aparut doar in presa locala din Constanta.

 8. Ca să ingrijesti bătrîni cu alzenhaimer sau căzuți la pat iti trebuiesc oameni specializați și mulți bani. Cu 2500-3000 lei este imposibil. De asta nu vorbește nimeni. Bisericile nu pot avea grijă de aceștia. Dacă ingrijesti acasă un astfel de bolnav innebunesti într-un an. Vorbesc din experiență. Acum 7ani plătească 1500$+ pemparsi+ medicamente pentru îngrijire corespunzătoare. Presa nu prezintă adevăratele motive ale acestei situații. Trebuiesc trecute la stat sau administrate de fundații de afara. Dar trebuiesc investiții, mulți bani.

 9. Cu fiecare zi ce trece, babuinul CioCiolan cu barbișon de makak se cufundă și mai adânc în penibil.
  Hai, CioCiolane, că mai ai un pic și ajungi măCiuca din urmă…?

 10. Cine mai are încredere în popi? Hai să fim serioși.Poatr doar parlamentarii cu care împart frăerimea la vot.Si armată de care? De aia care iau pensii speciale sau de ăia care au fugit cu coada între picioare din Afganistan?

 11. FIRESC ESTE SA ITI INGRIJESTI PARINTII ACASA..NU SA II DAI STATULUI IN GRIJA…DAR, CUM FACETI VOI PARINTILOR, ASA VETI PRIMI SI VOI RECUNOSTINTA COPIILOR VOSTRI. NU MAI SCUIPA PE BISERICA SI PREOTI CA ACOLO AI SA LINGI!

 12. Ciolacule (sub pulpana SRI) ia intreaba talica la Securitate cam ce finantare primeste SRI si cam cati oameni infiltrati in TOATE institutiile statului are plus colaboratorii! Daca dirijezi de la specialii astia macar 15℅ gasesti solutii… Imbuibatii sistemului toaca prea multi bani sa faca nazism pe romani poate ca ar fi momentul sa le tai din nasul lor pe sus si sa faceti ceva pentru amaratii Romaniei, asta asa ca Patria a priori…

 13. Ma ofer voluntar sa clarific o chestiune.BOR inseamna biserica/bisericile de pe teritoriul Romaniei si ortodoxia careia ii apartinem.Iar acum confuzia in care suntem:clanurile mafiote compusa din niste delicventi numiti pochi,nu il reprezinta nicidecum pe Dumnezu,o spune clar activitatea lor desfasurata in aceste lacasuri.Ei o tin pe-a lor,ponegrind pina si adevarul,asa au invatat si au mostenit de la ceausism.Daca il ijuram pe ceausescu,injuram Romania.E vorba de tupeul securist de a se substitui,de a simula,de a pretinde,invatat in the forest of,of Baneasa.Si Ciolacu pretinde ca reprezinta guvernul Romaniei,dar asta e consecinta degradarii si dezumanizarii ,proces initiat,dezvoltat si mentinut tot de ăia,vesnic padurarii ăia de la Baneasa.

 14. in poza:
  ciolacu se crede la zidu plangerii
  sau e mai lubric de fel.

 15. Dacă a apărut declarația lui Ciolacu pe Digi Sport …Secu (televiziunile ) lucrează din greu la imaginea lui … dacă te uiți este singurul din Romania care face ceva este peste și aparent face din Căcat Bici …este omul lunii in România ….totul este o imagine a presei formată 95% din generalii și locotenenți ai SRI-ului ….

 16. Normal ar fi sa fiu ingrijit intr- o institutie specializata cu Personal calificat; acasa nu este ingrijire specializata !

 17. Ciolacu este o catastrofa. A dat-o în bara în Germania, V. Orban l-a persiflat și a lăsat impresia ca tot ce a spus la Tușnad are acordul lui Ciolacu, iar apoi se și grăbește ca fata mare la măritat sa dea satisfacție lui Becali cel cinstit și cucernic!
  Nu are atâta minte sa înțeleagă ca unul ca Becali se folosește de el iar el acționează ca un adolescent ce sa da musculos în fata prietenei sale?
  Da-ne Doamne minte sa alegem ceva mai că lumea!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.