Ciolacu, chemat să spună cum îi dă bani președintelui

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat participarea prim-ministrului Marcel Ciolacu în data de 27 noiembrie la dezbaterile organizate la „Ora Guvernului” pentru ca acesta să ofere o serie de clarificări privind alocările bugetare către Administrația Prezidențială.

Într-un comunicat remis cotidianul.ro, formațiunea politică precizează:

„(…)grupul AUR din Camera Deputaților dorește ca prim-ministrul Marcel Ciolacu să răspundă la trei întrebări de interes pentru spațiul public din România:

1) Care a fost motivarea pentru alocarea sumei de 1,3 milioane de euro din Fondul de Rezervă al Guvernului către Administrația Prezidențială și modul în care acești bani vor fi folosiți, având în vedere cheltuielile masive pe care președintele Klaus Iohannis le realizează cu ocazia turneelor sale în străinătate?

2) Dacă din componența delegației care l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis în vizitele de lucru din Africa au făcut parte și specialiști/experți din cadrul Guvernului? Aceste vizite nu ar trebui să fie doar o excursie prezidențială în Safari, ci ele ar trebui să se concretizeze și în acorduri economice bilaterale, iar în acest sens puterea executivă are un rol esențial.

3) Guvernul României a fost consultat înainte ca președintele Klaus Iohannis să plece în turneul din Africa în vederea stabilirii unui mandat cu obiective clar asumate de partea română?

Așteptăm cu mare interes ca prim-ministrul Marcel Ciolacu să vină în fața Parlamentului pentru a explica românilor de ce a fost nevoie ca bugetul președintelui Klaus Iohannis să fie majorat cu o sumă considerabilă, într-o perioadă în care bani pentru salariile profesorilor nu se găsesc, ca să nu mai vorbim despre situația pensionarilor.

De-a lungul mandatelor sale, președintele Klaus Iohannis și Administrația Prezidențială au dovedit o gestionare deficitară a banului public, aruncând sume importante de bani pentru vizitele de lux ale acestuia, bani care puteau fi direcționați către investiții de care românii au nevoie“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

 1. Dictatoru democratic johanus trebuie sprijinit ca e teuton alb si noi am cazut din copaci. Johanus e copie la indigo dupa biden senilul si dupa khazarii stat profund. Cu asa lideri de paie nu e de mirare ca sintem stat vasal corporatiilor. Totusi sper sa ramina johanus in Africa ca au si ei nevoie de idoli dar din pacate africanii nu sint asa de fraieri ca noi.

 2. Vizita în africa a costat mai mult decât exporturile și importurile făcute cu aceste țări…!

 3. a inceput sa ninga si guvernul nu face nimic sa nu mai ninga

 4. Trei intrebari foarte bune ,dar acum sa asteptam si cum va raspunde premierul Romaniei la aceste intrebari.Acest subiect despre cheltuirea banilor pt. toate poftele lui Johannis trebuie neaparat sa se insiste fara sa fie lasat sau uitat ,asa cum se mai obijnuieste .Atita timp cit pt. ori ce ni se spune mereu ca nu se poate pt. ca nu sint bani ,este neaparat nevoie sa se clarifice acest subiect si vinovatii sa raspunda .

 5. Motto:
  „N-avem bani pentru salarii, avem doar pentru safari”
  EditatNu-i prima dată când presedintele Klaus Iohannis manifestă o atitudine sfidătoare la adresa românilor. In 2021 el se plimba impreună cu consoarta pe la piramide în Egipt în timp ce țara se luptă cu multiple crize de natură energetică, sanitară, economică si politică, spre indignarea opiniei publice.Editat
  Acum, fără nici o jenă si-a permis o vacanță de lux in Africa pe bani publici in timp ce România se confruntă cu un deficit bugetar exdesiv.
  De aceea, demersul AUR de a solicita participarea prim-ministrului Marcel Ciolacu în data de 27 noiembrie la dezbaterile organizate la „Ora Guvernului” pentru ca acesta să ofere o serie de clarificări privind alocările bugetare către Administrația Prezidențială, este pe deplin justificat.
  În anul 2012, Regele Juan Carlos al Spaniei, a fost nevoit să își ceară scuze poporului spaniol pentru faptul că, în timp ce țara era afectată de măsurile de austeritate luate în contextul crizei economice severe, el a făcut o călătorie în Botswana, (Africa) pentru a vâna elefanți ceea ce a iscat polemici atât în presă cât și în rândul opoziției care au cerut abdicarea suveranului. ”Îmi pare foarte rău. Am făcut o greșeală și asta nu se va mai întâmpla”, a spus atunci Regele Juan Carlos.
  Editat

 6. „grupul AUR din Camera Deputaților dorește ca”

  … asa, si ?

 7. Da, premierul e vinovat ca i-a suplimentat bani din fondul de rezerva cand spitalele nu mai au medicamente, ca sa se plimbe provincialii astia doi in lux, ca niste nemâncati si sa ne faca de râs ca doi caraghiosi penibili, suficient de prosti sa nu-si dea seama de ridicolul sifuatiei in care se afla si ne pun pe noi ca tara si popor, sau fara sa le pese. Nu a existat alt personaj care sa-si bata joc de români in asemenea hal. PS: RUSINE romanilor !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.