Ciolacu, despre cerealele din Ucraina: Va crește capacitatea de transport

Premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, sâmbătă, că România şi-a asumat un rol de maximă importanţă în asigurarea tranzitului de cereale ucrainene către pieţele internaţionale şi va creşte capacitatea de transport.

„România şi-a asumat un rol de maximă importanţă în asigurarea tranzitului de cereale ucrainene către pieţele internaţionale, astfel încât mai mult de 60% din totalul acestor exporturi au fost realizate prin coridoarele de transport din ţara noastră. În perioada următoare este vizată o creştere a capacităţii de transport, cu sprijinul direct al partenerilor internaţionali şi ai Uniunii Europene”, a declarat Ciolacu, într-o intervenţie în format online la Summit-ul internaţional de la Kiev privind securitatea alimentară mondială.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern, premierul a subliniat rolul esenţial al României în facilitarea exporturilor de cereale ucrainene prin intermediul coridoarelor de solidaritate create la nivelul Uniuni Europene. De asemenea, a reafirmat solidaritatea României faţă de Ucraina şi a transmis felicitări omologului său ucrainean, Denys Shmyhal, pentru nivelul de cooperare excelent orientat spre extinderea conexiunilor terestre, feroviare, fluviale şi maritime dintre cele două ţări.

„Şeful Executivului român a condamnat în termenii cei mai fermi atacurile ilegale şi nejustificate ale Rusiei în Ucraina, care constituie crime de război. De asemenea, a condamnat bombardamentele ruseşti din Ucraina în proximitatea frontierei cu România, care afectează infrastructura necesară transportului de cereale pe pieţele internaţionale” se mai arată în comunicatul amintit.

Ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie, Summit-ul internaţional de la Kiev privind securitatea alimentară mondială marchează importanţa programului umanitar „Cereale din Ucraina”, iniţiat în 2022 de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, precizează sursa citată.

Au participat, fizic sau online, la acest summit aproape 30 de înalţi demnitari, şefi de state, de guverne şi miniştri de externe din ţări europene, SUA, Japonia, Republica Coreea, Canada, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, reprezentanţi ai instituţiilor Uniunii Europene, Secretarul General ONU, Antonio Guterres, precum şi Secretarul General al Consiliului de Cooperare al Golfului, Jasem Mohamed AlBudaiwi, pentru a acorda sprijin nemijlocit securităţii alimentare la nivel mondial prin asigurarea exporturilor de cereale din Ucraina către pieţele internaţionale şi în special către ţările cele mai vulnerabile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

24 de Comentarii

 1. Cică 7 fermieri din nordul țării sunt trimiși în judecată că au vrut să mituiască cu sume cuprinse intre 400 și 2.500 lei lucrătorii APIA. Lucrătorii APIA care câștigă 3.000 de euro(15.000 de lei ne) pe luna nu se lasă mituiți cu sume așa mici. Mai săpați și aflați că furaciunile „fermierilor” împreună cu lucrătorii APIA sunt de milioane de euro că fura din fondurile u.e. și Luluta doarme in bocanci! Succesuri Ciolacu!

 2. Mărește mă descreieratule tranzitul de cereale Ucrainene cu mașini și vagoane încărcate o dată și jumătate greutatea permisă până se alege praful de șoselele, căile ferate din județele de tranzit și se face praf minunea de pod de la Brăila. Că Galațiul a fost legat de Brăila cu acel pod pentru slava Ucrainei românofobe. În timp ce polonezii au blocat punctele de trecere pentru camioanele ucrainene, iresponsabilul de prim ministru Ciolacu țipă: Ucreineni haideți pe la noi, distrugeți șosele, prăbușiți poduri, distrugeți Delta Dunării, faliți fermierii români, folosiți Portul Constanța cu prioritate înaintea transportatorilor români, puneți-ne rău pe decenii înainte cu Federația Rusă. Pe renegatul acesta vrea să-l propună președinție PSD???

 3. Ca și Câțu sper că va socoteală într-o bună zi pentru aventura asta costisitoare

 4. Nu tara noastra ocupata si asuprita si-a asumat o impostura si o mizerie…ci alogenii paraziti care au ocupat si asuprit tara noastra si-au asumat….e simplu de inteles…

 5. … mare slugoi Ciolacu ăsta, și este doar premier… dacă ajunge președinte ne vinde ca și sclavi.

 6. Prin ukr tocmai ii fugaresc pe pensionarii agricultori ca sa-i inroleze, asa ca pana se mareste capacitatea va scadea productia, ramane cum am stabilit…

 7. „…şi a transmis felicitări omologului său ucrainean, Denys Shmyhal…” 
  Acest URCAC GET-BEGET e rudă cu Șmigăl ăla care a pierdut inelul.
  El va pierde Urcaca, măRog…😜

 8. Si voi tipati ca Dragnea si Dancila au tradat Romania! Meritati ce ati votat! Placute suedeze!

 9. @ NewsReader 17:47
  Chestii mai complicate…
  Dragnea a fost debarcat când a vrut să aducă înapoi aurul de la Londra.
  Veorica a ajuns Consiliera lu’ Manole tocmai fiindcă a blocat tentativa de a aduce aurul înapoi.
  măRog…🤮

 10. Țineți minte. Să vedeți cum ne va răsplăti Ucraina, după terminarea tărășeniei cu rușii. Dacă acum, când au mare nevoie de România se comportă ca niște mafioți, atacând la ziua mare multe din sensibilitățile românilor și Românei, Școala, Biserica ortodoxa, cultura românilor, limba, urmate de cele care privesc geografia, cum este cazul canalului Bâstroe, și Delta Dunării, dar nu numai, apoi folosirea din plin a infrastructurii de transport și așa precare a Românei, falimentarea fermierilor români, si terminând cu marile cheltuieli pe care le face România cu întreținerea refugiaților ucrainieni la un standard de care nu se bucură nici măcar românul cu o situație medie, apoi despuierea depozitelor românești de armament și muniție, la care se adaugă și contribuție României la marile sume acordate de UE pentru resuscitarea finanțelor ucrainiene, și avem o palidă situație a realității pentru care acest individ îşi aduce o contribuție deplină. Cheltuielile cu pandemia se vor dovedii mici sume față de ceea ce se întâmplă acum. Iar Ciolacu, dar nu numai el ci și Ciucă și mai ales Johannis sunt autori deplini, poate se vor găsi niște procurori care sa-și facă datoria față de poporul român, cel care le asigură lefuri și pensii speciale. Ciolacul nu vrea să știe că , vorba românului, „facerea de bine este ……..de mamă. Așa se va întâmpla cu recunoștința Ucrainei.

 11. Băi caldarare, românii nu sunt de acord cu ce rahat mănânci tu,la viitoarele alegeri sper să fii votat numai de ucraineni, panaramă

 12. Împuţitul, slugoiul lui zelenschi, trădătorul intereselor naţionale,a intereselor românilor. Merg des pe Drumul morţii, DN 85, nici nu se poate respira. Stai cu răsuflarea tăiată mai tot timpul, întlâneşti convoaie nesfârşite de tiruri ucrainene, mari, grele, încărcate cu tone şi tone de cereale. Apoi mai sunt convoaile militare care şi ele merg într-un şir nesfârşit, şi, din când în când întâlneşti şi maşinile lui Umbrărescu. Sunt cruci peste tot. Câţi vrea să mai omoare împuţitul de Ciolacul pentru Ucraina?

 13. Ciordacu’, un lim.brik pus la butoane de likurici pe baza de supushenie, unii o sa-l si voteze, lol…

 14. Sluga-i slugă pân’ la capăt. Speră și el că va fi sprijinit de stăpânii coloniei eșuate să ajungă preș…Marcel Slugacu

 15. Domnul Ciolacu va raspunde in urmatorul timp pt. tot ce face el pt. Ukraina ,in defavoarea Romaniei si a romanilor.Cine ar fi crezut in urma cu ceva timp ca toti maimutoii care ne constringeau sa ne vaccinam pt. ca aveau interesul sa cumpere cit mai multe doze de vaccin,acum vor raspunde si isi vor lua pedeapsa cuvenita. La fel va fi si cu domnul premier Citu ,sa nu creada el ca va scapa atit de usor.

 16. altii natii blocheaza punctele de frontiera, sclavii se dau peste cap sa acopere necesitatile altor sclavi

 17. Numai cine-i prost și tembel mai votează p s d și p n l. Voi nu vedeți ca țări ca și POLONIA, SLOVACIA ȘI UNGARIA blochează tranzitul de orice fel de produse din Ucraina către UE, oare de ce? 1) Aceste cereale nu sunt ale ucrainienilor sunt ale americoizilor .2) Pe lângă cereale, se mai face trafic de țigări , de armament și DROGURIIIII , Prostane . De ce mai mult de jumătate dintre vasele lor când se-ntorc din Africa( de exemplu ), merg spre încărcare în porturile ucrainiene și nu la Constanța . Mai un pic și prieteni tai americoizi se vor lepăda de tine ! I-ai jignit cu citez din prosti “ Nu merge cu supa reîncălzită “ . Acum ca ai divorțat, ar trebui să-ți schimbi și numele din Ciolacu în CIOCLU ot Buzău. Să vă bată DUMNEZEU vânzători se țara și neam Românesc .

 18. Don Ciolacu, la capitolul Ukrania, esti cel mai mare fraier. Vei plati pentru asta, ukranii sunt rai, nu vor respecta nimic, una zic si alta fac, chiar si in scris. Sa luam exemplu de la Polonia si Slovacia, vis a vis de camioanele TIR ukrane, nu sa pagubim pe ai nostri si Romania, in general, ca esti ti „indragostit” de micutul muzician cu penisul la pian..

 19. Toate tarile invecinate cu Ucraina lui Zelensky se feresc de cerealele astora!!…numai Guvernul (idiot) al Romaniei persevereaza in PROSTIE.(promisiunile evreilor-khasai vor ingropa Romania).
  Asteptam sa vina alegerile din 2024 si sa eliminam guvernarea Iohannis-PSD-PNL!.

 20. peste 160 de dane numai la Constanța, deci putem opera minim 500 de vapoare o data.
  Însă cu cine, cu gradații? Pana și comuniștii si-au dat seama ca directorii cu facultăți muncitorești ereau idioți. Sii, măcar aia aveau 6 luni de școală…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.