Ciolacu, Firea, Iohannis, Budăi sau ce-am făcut cu noi?

Am văzut cum adunatul banilor și dobîndirea proprietăților cu orice preț poate deveni o regulă de comportament care poate deforma toate normele morale.
Am dovedit că liberi să punem de un progres în țara noastră am ales să ticluim respectul, legea, ordinea și dragostea de semeni și de părinți și să coborîm mai jos decît am fost.
Am făcut din bunicii noștri o afacere oneroasă. I-am strîns în loturi și i-am vînat pe cei cu proprietăți și moșteniri. Le-am cumpărat trecutul, le-am măsluit documentele, am inventat acte de proprietate și am consolidat o industrie de falsificat documente care a născut o altă industrie de moșteniri și legalizări și care s-a oprit în alte grupuri infracționale organizate sub denumirea de ”cumpărători de bună credință”. Uitați-vă la adunătura care se intitulează „cumpărători de bună credință„ și care se așază la capătul șirului. Cu pompă și cu zîmbetul pe buze, aceasta a folosit slăbiciunile bătrîneții pentru a menține aparența în tehnică de acaparare.

Căminele groazei sunt capătul de fir de la care se înnoadă și se țese marea operațiune de spoliere a vîrstnicilor și care trece pe la angajați, inspectori, arhivari, notari, funcționari și conducători de instituții, reuniți în final în categoria de „cumpărători de bună credință”.

Așa au fost preluate sute și mii de terenuri și proprietăți istorice de la familiile moșierilor români, bunuri de la instituții publice, donații și valori de la academie și de la biserici și au ajuns la topul milionarilor de azi.

Am făcut din politicianul român un animal feroce, gata să îmbrace toate formele cruzimii, un semen capabil de tot răul din lume pentru a se îmbogăți, apăra, menține la putere, gata să se ascundă îndărătul vorbelor și al legilor, să manevreze proiecte care să-i folosească mai ales lui, să folosească instituțiile statului împotriva celor mulți. Să orice pentru a supraviețui și menține la putere.

Am dovedit că sub pretenția de democrație suntem în stare să reducem umanitatea cu toată suma de valori rezultată din evoluției omului la cîteva trăsături de ființă primară.

Am scos omenia din limbajul curent al celor mai mulți dintre noi și am început afacerile politice și pe seama credinței și a neputinței.

Am descoperit cum funcționează un clan de tip mafiot în plină democrație cu trimiși pînă în inima Europei și pe prima scenă a țării.

Ne-am probat că putem trăi cu șarlatania acoperită de o pojghiță subțire de altruism și credință.
Am aflat ce putere de infuență au banii, bogații și proprietățile din Ilfov asupra politicii din țara noastră.
Tragedia din Ilfov, multiplicată prin multe alte locuri din țară, ne obligă vedem că neamul nostru poate trăi pusee amenințătoare de decădere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 52

66 de Comentarii

 1. Sa fim seriosi, dar Iohannis este bagat in pomelnic la misto pentru a nu bate la ochi punerea la zid a trioul pesedist. Chiar daca si el a stiut. Iar de vreo patru ani incoace guvernele au fost ale dumnealui, adica el fiind premierul permanent. Ciolacu este premier de vreo cateva saptamani.

 2. Aceiasi cloaca mafiota indiferent de partid dar doar unorA li se arata pisica. La un moment de timp. USR-Reper e buni ca PeeSeeDee coruptzi coruptzi.
  PNRR cine l-o fi facut? Ministrul Ghinea a semnat cu mana lui sau cu mana primarului Firea?

 3. keep calm … Ciolacu și guvernul PSD își are soarta pecetluită. Traficul de influență atât de evident al prim-ministrului în favoarea lui gigi becali, și despre care, extrem de suspect, nu comentează nimeni din presă, o să stea la dospit așa cum a stat și „afacerea azilelor” timp de vreo 6 luni. Probabil ca prin minune se vor sesiza instituțiile atunci când efectul punerii sub acuzare a prim-ministrului PSD-ist va avea efectul maxim asupra PSD-ului, undeva în preajma alegerilor. Mai e și varianta ca Doamne ferește, după meciul de pe Ghencea să nu auzim din nou expresia ”A fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să demisioneze.” și atunci se încheie „rotativa” subit. Din punct de vedere al cetățeanului onest faptul că Ciolacu se ține de cuvânt față de Gigi Becali și își respectă „promisiunea făcută” (vorba lui becali) este un element care îngozește la maxim deoarece nu știe sărmanul cetățean ce a mai promis și cui a mai promis Ciolacu cât a stat pe margine și făcea încălzirea!!! Aia e problema …

 4. Neamul nostru se dovedeste a fi unul de slugi. Nu intamplator am avut presedinti turnatori si slugi totale ale strainilor. Nu intamplator in fruntea tarii s-au selectionat de la an la an cei mai slugarnici. Poporul are o inclinatie in directia asta vine din famile. In timp ce pe unguri nu-i prosteste nimeni cu „Orban e nefrecventabil or sa ne scoata din UE” la romani le spui ca Dragnea nu e agreat de vest si gata sar toti sa voteze pe aia care sunt agreati. Nu am vazut o persoana sau popor mai milog ca romanii. In fiecare an luam un sut in fund cu Schengenul si noi continuan sa ne milogim si sa ne milogim… Nu am vazut nici pe cersatoarele ale cu fuste lungi cerand ceva mai mult de trei ori. Au si ele o demnitate daca le refuzi a treia oara iti trag o injuratura si pleaca.

 5. Trebuie inteles o data pentru totdeauna ca politicul nu este un factotum si ca nu putem generaliza .Exista oameni ce pot fi condamnati doar in masura in care o Instanta de judecata face asta .Nu putem condamna heirupist pe nimeni .Cei care sunt politicieni si pot fi asociati mediatic cu anumite nereguli (evident exista multe astfel de Camine ce isi fac treaba respectind legile )au la indemina demisia si daca organele de cercetare competente ii asiociaza ca si parte a unor infractiuni pot fi trimisi in judecata .In rest totul este o manipulare de doi lei ce nu face decit sa minta populatia .

 6. O mamă văduvită de la Mihai cel Mare
  Pretinde de la fii, şi azi, mână d-ajutori,
  Şi blastămă cu lacrămi în ochi pe orişicare,
  În astfel de pericul s-ar face vânzători!

  Versurile imnului naţional aparţin lui Andrei Mureşanu (1816-1863), poet, ziarist, traducător, tribun al epocii Revoluţiei de la 1848.

  Muzica a fost compusă de Anton Pann (1796-1854), poet şi etnograf.

  https://youtu.be/tFNoGl6ckfU

 7. „Am aflat ce putere de infuență au banii, bogații și proprietățile din Ilfov asupra politicii din țara noastră” !!!
  OARE ???
  Mai corect este….”Am aflat ce putere de infuență au banii, bogații și proprietățile din ROMANIA asupra politicii din țara noastră”…..
  GANGSTERISMUL S-A INSTAURAT OFICIAL SI LEGAL IN ROMANIA DUPA 1990….
  ACEST GANGSTERISM EXISTA SI PE VREMEA LUI CEAUSESCU….NUMAI CA DUPA ’90 A SCOS CAPUL….NU I-A MAI FOST FRICA….
  AM PROPRIETATEA AFIRMATIILOR…..AR TREBUI SA-I FIE……

 8. Un grup de crima organizata cuprinde prin definitie marimea,activitatea si structura.In cazul azilurilor avem mai multe grupuri de crima organizata cu sedii,functionari,functii,salarii grase,stampile cu blazonul statului roman,nici vorba de clandestinitate.Este STATUL ROMAN,cel criminal,cel care-si decimeaza populatia.Dintr-o data avem impresia total falsa,ca celelalte categorii de cetateni sunt feriti de actiunile criminale ale acestui STAT ROMAN,insa daca facem un exercitiu de imaginatie si scoatem aceasta intimplare de pe lista ne intilnim cu cele lasate inainte de marea descoperire cu azilurile,la fel de criminale si in care victimile sunt celelalte categorii cetateni de romani sau chiar insasi tara.

 9. Completez la, citez „adunatul banilor și dobîndirea proprietăților cu orice preț poate deveni o regulă de comportament care poate deforma toate normele morale.” Si legale! Nimic nu se mai respecta in Romania plavanului cu nesimtirea, luxul si minciunile la purtator, exemplul perfect pentru avantaj #gisti!

 10. Trebuiau să poarte un nume.
  ReSeRe n-a existat.
  A existat numai o țară frumoasă
  La o margine de mare
  Unde valurile fac noduri albe.
  Ca o barbă nepieptănată de crai.
  Și niște ape ca niște copaci curgători
  În care luna își avea cuibar rotit.
  Și, mai ales, au existat niște oameni simpli
  Pe care-i chema : Mircea cel Bătrîn,
  Ștefan cel Mare,
  Sau mai simplu : ciobani și plugari,
  Cărora le plăcea să spună
  Seara în jurul focului poezii –
  „Miorița” și „Luceafărul” și „Scrisoarea a III-a”.
  Dar fiindcă auzeau mereu
  Lătrînd la stîna lor cîinii,
  Plecau să se bată cu tătarii
  Și cu avarii și cu hunii și cu leșii
  Și cu turcii.
  În timpul care le rămînea liber
  Între două primejdii,
  Acești oameni făceau din fluierele lor
  Jgheaburi
  Pentru lacrimile pietrelor înduioșate,
  De curgeau doinele la vale
  Pe toți munții Moldovei și ai Munteniei
  Și ai Țării Ilfovului și ai Țării Vrancei
  Și ai altor țări dunărești.
  Au mai existat și niște codri adînci
  Au mai existat și niște tei,
  Și cei mai kumani împatrioțiți
  Care știau să le troienească toată floarea cea vestită a întregului Apus
  Într-un șanț.
  Și niște păsări F-16 ori niște rackeți
  Care tot colindau pe deasupra lor
  Ca lungi și mișcătoare provocări.
  Si pentru că toate acestea
  Trebuiau să poarte un nume,
  Un singur nume,
  Li s-a spus
  aPROP’I’TATEA AMBASADEI.
  …ce urmează să vă trimeață – dă sub teii unde spuneați poezii – pă fronți, în Donbassu’ ce era LA FEL……[Rumburak]

 11. Noi nu ne vom dezbăra de colcăiala de interese mizerabile ale jivinelor noastre politice niciodată, pentru că ori ne-o asumăm și le înghițim în tăcere jivinelor toate dejecțiile imorale, ori ieșim în stradă și-i radem de pe fața pământului politic românesc. A treia cale, cea a vociferării nefactuale este semnul neputinței noastre și este caducă. Firea trebuie să demisioneze pentru că ar fi trebuit să știe că apropierea de un infractor dezgustător o s-o coste slujbuța ei guvernamentală. Pe care oricum n-ar fi trebuit s-o aibă.

 12. ABUZURILE comise in absolut toate azilele de batrani si persoane cu dizabilitati – din Romania, sunt, probabil si obligatoriu cunoscute de SRI/DNA si de administratiile locale romanesti. Timp de 33 ani, continuu, si cu escaladarea fraudei financiare la aceste aziluri. Asezamintele pt oameni s-au inmultit ca paduchii, patronii fiind nume publice onorabile, mafioti, infractori – ONG uri finantate din Buget, afacerea cu azilurile fiind extrem de profitabila si scapand de sub controlul ANAF, Politie, DSP etc. Chestia este ca bomba cu dispersie a explodat in curtea Firea/Pandele, astia avand procentaj mare la voturi, asa ca au suparat ei persoane „importante” din opozitie, pe Johanis sigur, omul a detestat mereu „ciuma rosie” si pe toti romanii care ar fi votat PSD, acum Johanis le-a facut-o, desi afacerea este veche din mandatele Bsescu&Co, a inflorit in tarlaua lu’ Johanis.

 13. O tara care nu poate avea grija de batranii si copiii institutionalizati ,nu este demna de a exista pe lumea asta !Cred ca o inasprire a Codului Penal in acest domeniu al faradelegilor,selectarea personalului strict dupa ce are licenta de asistent social nu de parazit social, pluis un corp de inspectie care nu poate fi corupt….greu,foarte greu
  Iar cuplului Firea si Pandele nu ii mai trebuie altceva, scandalul e cat cladirea Parlamentului, pot sa-si lege cate un bolovan de gat fiecare si sa se arunce in apa ,sa vedem daca plutesc, cum era pedeapsa in Evul Mediu
  PS Nu iei nici o hotarare inteleapta fara un om batran.”(Proverb arab)

 14. O tara care nu poate avea grija de batranii si copiii institutionalizati ,nu este demna de a exista pe lumea asta !Cred ca o inasprire a Codului Penal in acest domeniu al faradelegilor,selectarea personalului strict dupa licenta de asistent social nu de parazit social, plus un corp de inspectie care nu poate fi corupt….e greu,foarte greu (vorba preotului”vise taica,vise”)
  Iar cuplului Firea si Pandele nu ii mai trebuie altceva, scandalul e cat cladirea Parlamentului, pot sa-si lege cate un bolovan de gat fiecare si sa se arunce in apa ,sa vedem daca plutesc, cum era pedeapsa in Evul Mediu
  PS Nu iei nici o hotarare inteleapta fara un om batran.”(Proverb arab)

 15. Un maniac a stropit banii cu otravă și i-a donat unui azil de bătrâni.
  Au murit 5 deputați, primarul și asistenta sa.
  Niciun bătrân nu a avut de suferit.

 16. Si totusi!
  A fost Iliescu cel „cinstit si curat” despre care am citit cum si-a cumparat casa. Nu avea cei 50 000 de … si Hrebenciuc, partidul, a simulat vanzarea cartii lui … Am aflat cat de usor, si-a procurat cineva sase case… Si, daca ei pot…
  Cam asta este!
  „Am murit sa fiti liberi!” Bietii romani, curati si cinstiti! Unii s-au socat atat de tare atunci incat nici acum, nu va pot ierta si tin cu dintii sa spuna ca atunci, altii…
  Altii care se ascunsesera pe sub paturi, au iesit cand „Iliescu apare, soarele rasare” si au jefuit tot…
  Asa am ajuns astazi, pe treapta cea mai de jos, aceea in care iau de la gura saracului sa se poata distra cu femei, droguri si manelisti…

 17. Ciolacu trebuie sa dispara desi in treaba azilelor este prea proaspat ca sef de executiv pentru a fi vinovat chiar si moral. Vorbim de aspectul ‘moral’ atat cat de normal poate fi el in Romania de azi. Dar imbecilitatea scoasa pe gura si amplificata prin microfonul guvernului cand a afirmat ca nu a mai putut continua citirea stenogramelor fiind practic blocat emotional de TORTURA practicata in azilele Romaniei il obliga sa iasa din politica. Securistul asta standard nu are notiunea cuvintelor. Nici macar nu realizeaza ce implica afirmatia sa ca in azilele romanesti s-a practicat TORTURA si ce consecinte catastrofale are afirmatia sa ca premier pentru imaginea Romaniei in lume. Pentru ca afirmatia vine din partea celui mai informat roman si presupune ca acesta are si dovezile beton in baza carora s-a exprimat. S-a interesat Ciolacu cate certificate medicale care confirma TORTURA batranilor s-au eliberat in urma trimiterii in spitale a sute de batrani evacuati in ultima saptamana? Sansa lui de scapare este ca macar un singur astfel de certficat medical sa apara. Daca nu Ciolacu trebuie sa dispara pe motiv ca a pus botu’ la o diversiune mare cat Casa Poporului. Sau poate ca a procedat cu intentie. Dar oricare din variante il condamna ca premier.

 18. Nistorescule,tu te culci cu PSD în cap și dimineața te trezești tot cu PSD în cap, parcă ești un android cu un anumit program și îi dai înainte cu PSD,cred că ești setat pe un anumit program și cineva uită să-ți mai dea câte un restart.

 19. Sunt de remarcat niste chestii.
  Cazul cu azilurile a inceput de 3 ani, cf informatilor din presa !!!!!! Secu’ stia, adunau informatii , lasand dosarul la pastrare si afacera sa zburde intre timp.
  „Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, în judeţul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale „.
  Ia ghiciti cine a carmuit romania din noiembrie 2020?!
  Deci stiau de el si Ciuca si Orban si Citu.
  Faptul ca scandalul a iesit imediat dupa ce PSD a preluat primministeriatul arata o programare EXACTA a scandalului. Daca se stia de 3 ani, cum de nu s-a dat pe goarna acuma 3 luni cand Ciuca a lui Iohannis era prim-ministru?
  Pute a lucratura politica. „Ponta” sa-si de-a demisa, nu?

 20. Magistral articol.. Ce e interesant ca asemenea scandaluri izbucnesc doar cand e PSD la guvernare.. Desi se stia de problema de ani buni…Aaaa … se adunau probe…Nu am mai vazut media asa pornita de la Colectiv…Nu cred in intamplari…Si pe aici se scurg multi bani…Probabil nu se scurg unde trebuie si trebuie redirectionati…Cat despre iubirea aproapelui….Sau a guvernantilor fata de popor….Sa o lasam ope alta data

 21. PSD-ul, în acest context, are nenumărate persoane care profită de necesitatea îngrijirii persoanelor bătrâne, așa îl poți întâlni pe vicepresedintele PSD Sector 4, Cosmin Bărbălău consilier local PSD, acesta detine un camin de batrani (Senior Heaven) in Bucuresti (2 imobile în str. Bacia și str. Meiului 44) păstorite impreună cu mama sa Florina-Jeni Bărbălău ‘protagonistă’, prin alte firme, într-un dosar de decontări ficțive din anul 2017. Curiozități : conform declarației de interese ale acestuia soția acestuia lucrează ła PMB.

 22. voi partid social si democrat, tocmai voi sa furati si sa maltratari buneii si bunicutele?
  Nu pot sa cred, boborul o sa va voteze cu 87%.
  Ca pe vremurili lui Ilici Iliescu!

 23. Pluralul pentru azil: aziluri (pluralul.ro)
  Aviz postacilor gramati de pe stanga Nistrului

 24. Pe vremea impuscatului era în vigoare codul eticii și echității socialiste! Acum nu mai exista niciun cod! Singurul cod de astăzi este că banii nu au miros! Nici Dumnezeu nu mai exista! Aici am ajuns, sclavii banului făcut prin furt!

 25. Ștefan Cristian Godei este considerat capul uneia dintre rețelele de crimă organizată care a supus la tratamente inumane bătrânii din azilele pe care le patrona. Lagarele de batrani din Voluntari și Afumați au fost înființate de Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz.
  Această asociație îi are ca membri fondatori pe Ecaterina Adriana Voicu, Daniel Godei și Aurică Godei. Conducerea asociației era asigurată de președintele Ștefan Cristian Godei, în timp ce Ligia Gheorghe, consiliera ministrului Gabriela Firea, era vicepreședinte.
  Pe următorul palier se aflau, ca membri de încredere, psihologul Florentina Bosîncianu, asistentul social Gheorghe Pleșa și Mihaela Bianca Popa, de la DGASPC Ilfov.
  Ultimul palier, cel al executanților, era format din asistenta medicală Claudia Costescu, asistentul medical Gheorghița Trifu, îngrijitoarea Daniela Ghinea, Alexandru Cristea, Cătălina Anghel – angajată fără carte de muncă, și Toma Iulian Petreche.
  Daca va sunt vecini ,luati-i cu pietre

 26. Din cate bag sama,Johannis e mare jucător de șah! I-a pus pe liberali sa se sărute pe gura cu psdeii! Toți niste javre hoațe care au distrus Romania timp de 34 de ani! Nu mai avem nimic, nici măcar sentimentul de aparținere la un popor și țară! Punct ochit, punct lovit! Romania nu mai exista ca stat și ca țara!

 27. 1)ARTICOLULU ESTE DE FAPT O DEFINIȚIE A CAPITALISMULUI ,A DEMOCRAȚIEI DEZVOLTATE,A OCCIDENTALIMULUI MULTIBUN LA CARE AM AJUNS .DUPĂ 39 DE ANI BRUCANIENI..!2)DIN „AVION” SE VEDE LUCRĂTURA-MARE COȚCAR ȘEFUL PROTECTORATULUI DEVESELU-NU A DAT JOS GEACA ROȘIE -PE CIOLACU L-A IUBIT CURVEȘTE -ORI ÎS CURVE AMÂNDOI -CIOLACU= PSD DE FAȚADĂ DE FAPT CAL TROIAN PRIN CARE SE REALIZEAZĂ DISTRUGEREA PEE.SEE. DEE.-AȘA CĂ PSD SE DUCE…ORI RĂMÂNE CU OAMENII ÎMPINȘI DE „CEILALȚI” ÎN PARTID! DACĂ CIOLACU VA AVEA SFÂRȘITUL POLITIC=DRAGNEA,HREBE, PONTA ÎNSEAMNĂ CĂ NU JOACĂ-CAL TROIAN-DAR DACĂ CIOLACU SCHIMBĂ VECHII PSD-IȘTI CU ALȚIII RECOMANDAȚI DE KWJ E CLAR -E GROPARUL PSD-ULUI -IAR TOT CE SE ÎNTÂPLĂ E O LUCRĂTURĂ MAGISTRALĂ ,UN SCENARIU APROAPE PERFECT JUCAT CU MĂIESTRIE DE LIBERALI,USR,CONDUȘI POLITIC F BINE DE KWJ …ADIO PSD-CLASIC! 3) POPORUL A DEVENIT O TURMĂ, TV-URILE CÂINI DE CONDUS TURMELE,MĂGARI DUPĂ CARE SE IAU„OILE”. 4)CHIAR VA TRIMITE PROTECTORATUL MILITARI ROMÂNI SĂ LUPTE ÂN UCRAINA? 5) NU VĂ TREMURĂ CURUL CĂ NOI VOM SIMȚI PRIMII BINEFACERILE NUCLEARELOR RUSEȘTI?//

 28. Un guvern intreg stia de ororile din azilele groazei. Cu dovezi, cu fotografii asrzate ca proba. Stia si baragladina numita „avocat al poporului” care a decis ca nu trebuie sa deranjeze pe nimeni fiindca ar putea pierde sinecura de care se bucura si profita de ani buni fara a ridica un deget, fara a scoats un sunet. Stia si generalul pm Ciuca, si Raluca turcan ministra peste mai multe ministere, stia budai, firea era chiar in grupul tortionar. Stia si somnorosul rafila care a lasat fara fonduri si fara lege bolnavii de cancer care mor cu zile. Exte genocid la scara nationala iar romanii bucuresteni se multumesc cu saracia si umilinta crezand ca atata merita. Asociatiile de studenti si-au pierdut din suflu total iar romanii din diaspora tac dupa ce au fost gazati si batuti iar justitia corupta nici astazi nu a dat un verdict. Ma intreb daca si Iohannis a fost incunostiintat cu crimele si tortura la care „guvernul meu” a fost parte, fiindca daca stia si el atunci este cazul de demisie la nivel de presedinte, prim ministru si parlament si organizarea de alegeri anticipate. Ceea ce s-a intamplat in corupta, saracita si vanduta asta de tara a genocidului asistat la nivel de guvern este mult mai grav decat putem noi pricepe. Opozitia are o mare vina. Si ea s-a multumit cu lefurile grase si avantaje de tot soiul. Legile neconstitutionale au trecutfara ca cineva sa scoata un sunet. Abia tarziu au fost contestate la C Constitutionala, instrument al puterii care va da verdictul care ii va fi dictat. Sa va fie rusine! Si noua, poporului spalat pe creier!

 29. Numai intre clanurile criminale cele mai feroce si renumite pe plan mondial,se folosesc tragediile drept arme,santaj sau cistiguri.Clanurile de narcotraficanti mexicane,de ex. iau ostateci,studenti,copii,etc.si ucid,pune si guvernul in sah.In Romania e mult mai complicat, clanurile ascund crimele pentru a face responsabili pe altii,insa vin alte clanuri care secretizeaza totul…dupa aia apare clanul suprem,in speta guvernul,cu diversiunile pentru a acoperi totul.Guvernul care la rindul lui e ajutat de presa subalterna (alt clan).Antena 3,Romania TV,B1tv,Realitatea TV,

 30. Oauuu! Am auzit la tv replica lui Chitac-pnl primar de Constanta, reica data CT-managerului demisionar de la aceeasi primarie! Citez „MAI LASA-MA CU LEGALITATEA”! Super baza de actiuni al pnl-istilor si nu mumai al lor, afirmata in scris de primarul actual al orasului Constanta, pe nume Chitac! Va inchipuiti in ce fel de legislatie functioneaza Romania?! In legislatia clanurilor infractionale organizate din politica romaneasca!

 31. Nimic deosebit. In fond sunt Lichelele Mafiote care se desfasoara in voie pentru ca sunt ´´ politicieni ´´ . Tara continua sa fie jefuita de 33 si jumatate non stop iar autoritatile……. defapt ce autoritati ?

 32. De ce sa o dam de gard, sunt actiuni reale practicate de ani si ani in strainatate! Sclavie prin EXPLOATAREA OMULUI DE CARTETRE OM PRIN ORICE FORMA! Ati uitat cand se plangeau cetatenii romani ca sunt sechestrati, le erau sechestrate actele, le furau sau nu le dadeau salariile la timp? Cand celor ajutati sa isi gaseasca de munca li se impunea o uriasa suma in valuta tarii unde lucrau, ca datorie la plata fata de cei care care i-au plasat la munca? Putin mai era ca sa se practice direct in Romania la vedere, acum se practica pe batranii romani neajutorati dar ascunsi prin sechestrare in cazematele proprietate, unde le furau absolut toate bunurile si drepturile, urma si practica din strainatate, politicienii deja practica „avantaje contra loc de munca: sex, bani, cadouri”, de asta nici nu vor sa reduca birocratia de lux, din contra cheltuielile cu angajarile politic creste mai ceva ca ciupercile dupa ploaie. Atentie, e vorba de tot spectrul politic!

 33. asta se intimpla cind acceptam sa rezonam in realitatea creata de aceasta clasa politica. putem privi partea plina a paharului si anume ca stim de cine sa ne ferim. daca invatam. ceea ce se intimpla de 34 de ani este rodul frustrarilor, maniei, lacomiei, desfrinarii, trindaviei, invidiei, avaritiei, mindriei, orgoliului celor care au pretins puterea. niciunul dintre cei perindati la putere, pina in ziua de azi, nu a dat dovada de intelepciunie si inalta spiritualitate. se manifesta doar ca si corpuri care doar consuma si evacueaza. lipsa reperelor dincolo de propria persoana lipsesc cu desavirsire. asa se produc calamitatile in fata carora raminem fara grai. este necesar sa ne recunoastem complicitatea in toata aceasta lucrare a acestui politic trimis prin vot sa conduca. si mai este necesar sa facem tot ce putem noi pentru a schimba aceasta stare de lucruri. e vremea sa multumim pentru lectiile primite, invatam pe calea cea grea din lectii amare, dar ajunge. macar sa facem ca viitorul sa fie al OM-ului, lucrind prezentul.

 34. Aha,deci toata lumea stie ca viermii din institutiile tarii,politicienii si serviciile isi dau mana pentru desavarsirea crimelor si jafului si cu asta ce rezolvam? Stam cu bratele incrucisate si ne asteptam randul.

 35. Sistemul corup a început înainte, cu foarte mult timp înainte de 1980,an cu d m_amlovit de sistem. Nu pot reproduce grozăviile ce l-am văzut. Oare știți că-ți „oameni le ad zilnic?

 36. taica, lasati palde ion cristoiu, sasi pastreze pensia.

  aia care au tredat roma_niea mai tare, au dreptu la pensie speciala. Pentru pericolul la care sau bagat, tradand roma_niea an 1989, si defapt tradando nainte de 1989, pacan toata productia tarii o trimeteau spre vest, sa anfometeze tara, sa vaza si prostu cai foarte „rau” an communism.

  sigur ca oamenii asti tradatori pa pensie speciala siau assumat un pericol, cantro tara normala alde basescu astia erau deja executati pa stadion, paunde intrau cun glont platit an buzunar an coloana cate unu.

  lasati oamenii, alde ion cristoiu, sasi pastreze pensia. E „banii lor” cu care muncesc an visita pan lume si pan europa si acum la batranete.

  adica de ce Croatia sa intre an Schengen, dar nu voi. Ce cusur aveti voi, astia de teleorman. Ce spune regele statului, ca nu va dau aia la liber an Schengen. Rege an roma_niea mai aveti, sau lati dat afara, ca voi saveti pensie speciala?? Uite aici arata terroristii care au bombardat Nordstream 2 si Nordstream 1, cu link la sursa.

  BALTOPS22 (aka nazi nato Baltic_Operations_year_2022)
  These countries will exercise a *_myriad_of_capabilities_*, demonstrating
  the *_inherent_flexibility_of_maritime_forces_*. Exercise scenarios
  include amphibious, gunnery, *_anti-submarine_*, air defense, and
  *_mine_clearance_operations_*, as well as *_explosive_ordnance_disposal_*,
  *_unmanned_underwater_* and *_surface_vehicle_exercises_*, and medical
  responses.
  https://www.navalnews.com/naval-news/2023/06/baltops-2023-exercise-kicks-off-in-the-baltic-sea/

 37. Dragă dle Nistorescu, cine avea în 1990, 89% intenție de vot? Cine nu vroia valută, ci vroia sex cu dl preparator de la catedra de Hidraulică Petre Roman? Cine i-a împușcat în cap în 89′ pe actualii pensionari votanți de cancer generalizat PSD-PNL? CINE? Cine a votat cu 8 maini Frontul Salvării Naționale? Cine a votat cu 12 maini Partidul Democrației Sociale din România? Și acum clanul infracțional Pandele Firea ii bate cu ranga în cap? Le pune ardei iute cu piper în mâncare? Mâncați de viermi? Dar cine scuipa pe studenți în anii 90? Cine iubea pe Petre Roman, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Pandele, prof. VOICULESCU?

 38. Azi, 14 iulie, e ziua nationala a Frantei. Nicaieri in presa n-am vazut o referire, nici macar la Agerpres. De 4 iulie, v-ati repezit sa lingeti tuhasul licuriciului. Sa inteleg ca nu mai suntem prieteni cu francezii?

 39. Buruiana rea nu piere, cum îți asterni, așa dormi, cum votezi, așa trăiești! Votezi pe naivul României, ospătar cu ștergar jegos pe antebraț cu 8 clase la 24 de ani, primar sector București? Rezultatul? 67 de suflete moarte în chinurile Iadului în floarea tinereții? Votezi de 34 de ani Frontul Salvării Naționale supt alte nume? Și când ești la azil ești bătut de ei cu ranga la cap? Îți sunt furate casele? Ca la evrei la Auschwitz? Ce votezi de aia ai parte! Dumnezeu nu doarme! Votezi cancer de măduvă PSD-PNL și vrei imunitate? Fiecare pasăre pre limba ei piere! Pandele Președinte, Firea prim ministru, Varan Voiculescu Guvernator BNR!

 40. Pt. ca si el este un dulau ciobanesc al democratiei ! Latratul lui este un semnal pt. cioban , ca haita de lupi s-a apropriat de stina lui de oi , si este gata sa sara gardul ! Si sa rupa gitul oilor sale , care sunt esenta vietii lui ! Ciobanul este poporul roman , stina de mioare este Romania ! Atentie mare , lupilor in haine de politicieni ! ( darius )

 41. bha voua de dimineata pana seara numai la pensie speciala va e gandu.

  uite aici terroristii care au bombardat Nordstream 2 and 1, cu link la sursa, ca sa nu mai cautati pan alta parte. Ca va lamuresc io.

  BALTOPS22 (aka Baltic_Operations_year_2022)
  These countries will exercise a myriad_of_capabilities, demonstrating
  the inherent_flexibility_of_maritime_forces. Exercise scenarios
  include amphibious, gunnery, anti-submarine, air defense, and
  mine_clearance_operations, as well as explosive_ordnance_disposal,
  unmanned_underwater and surface_vehicle_exercises, and medical
  responses.
  https://www.navalnews.com/naval-news/2023/06/baltops-2023-exercise-kicks-off-in-the-baltic-sea/

  mereti si spunetilor ca vam lamurit io. Spunetile ca vam trimis io.

 42. pre asta din poza:
  NU FI SUPARAT `OAIE! EMIGREAZA,”JEA LA PRODUS”, TI-A PORUNCIT STATUL CLANURILOR INTERLOPE

 43. De ce votanți psd vă urcați pe garduri și Urlați de foame? De ce? De ce? Când erați la Apaca acum 34 de ani si vroiați ni Dolari ci sex cu Roman Petre era bine? Acum luați răngi pe cocoasa de la partidele ” prietene” PSD plus PNL? De ce Urlați ca din gură de șarpe? Psd nu vă da Icre de Manciuria? Șampanie Franțuzească? Iliescu Ion sărac și cinstit, voi bogați și hoți? Fraierilor! Ați votat de ceea ce ” aveți” parte! Firea președinte!

 44. Votezi psd și psd îți dă cu ranga în cap la azilurile/ azilele morții? Piper la kil și ardei iute la tonă în mâncare, răngi pe spinarea? Ăsta este PE-SE-DE-UL pe care l-am votat 34 de ani? Am fost vaca sau porc? Sau ambele două? Fiecare pasăre pre limba ei piere! Votați PSD și PNL Votați moarte, bătaie, Piper și ardei iute la kil in Ciorbă! Bonus răngi pe spinare! Firea președinte!

 45. Hellvig nu a vrut sa se manjeasca cu aceasta noua conspiratie ! Oricum in Romania presa sorosista este tare. Aservita lui Soros este de fapt cam toata presa. Ticaloasa !

 46. Mihai Si asta ii disculpa tovarase? Gata,nu mai sunt vinovati ca apare acum in presa? Da,trebuie scos la iveala tot atunci cand psd ajunge sa detina puterea aproape deplina.Acesti imbecili nu mai tin cont de nimic.Pentru ca au suportului poporului prost si prostit cu pomene.

 47. Nu mai inteleg nimic. Pai acum 2 editoriale aflam ca Firea e capul rautatilor si e vinovata de azilele mizere si demisia ei va rezolva totul. Si-a dat-o, desi n-avea nici o treaba, azilele sociale si de dizabilitati tinand de ministerul muncii. Si acum ni se spune ca „ce-am facut cu noi?” adica nu mai e bine, deci cum n-a rezolvat lucrurile demisia ? Atunci poate ne gandim „ce am facut cu noi” inainte sa ne agitam cu niste demisii inutile bazate pe umori, resentimente personale si ilogice si sa ne gandim unde e de fapt problema. Adica „ce-am facut cu noi” asa retoric e frumos dar e doar o lozinca,ar trebui sa ne intrebam asta fiecare dintre noi inainte de exemplu de a scrie un editorial bazat pe resentimente personale, sa fim adica cinstiti cu noi insine si obiectivi. Altfel nu suntem nici noi mai grozavi ca Firea sau ca USRisitii propagandisti si agresivi oricat am agita acuzatii in spatiul public.

 48. @nicu olahus:Fraiere, Helvig romanul este atat de manjit incat nimeni nu-l mai poate spala. A fost dat afara preventiv pentru ca institutia sa poata avea scapare dand vina pe el atunci cand va trebui. In timpul lui ca capetenie sri au avut loc cele mai mari lovituri murdare date Romaniei atat din interior cat si din exterior. Sa credem ca militistul asta analfabet a tinut de ‘sase’?

 49. Pestele de la cap se impute ! Si uite d-aia s-a si carat Hellvig , asa tam-nisam , ca sa nu fie partas la mizeria de care era absolut sigur ca se pune in opera . Cred ca numai naivii mai pot crede ca aceasta mizerie , scoasa de la naftalina (ca-i mai veche de 20 de ani si stiuta de toti , mai putin de sri ,ha , ha) este intamplatoare . Este un Colectiv 2.0 cu aceeasi regizori . ‘Trebuie sa moara oameni’ ca sa ……ne cocotam noi pe garduri si sa le facem pe plac ‘inaltelor porti’. Ti-ai drk de lichele !

 50. Vum se face că fix acum, de cand cu PM de la PSD, au inxeput grevele? Nu au iesit useristii nici in pandemie, nici cand au fost orban si câtzu premieri.
  Se vede ca sunt oameni pe forum care vor să provoace românii ca să iasă la proteste. Dar da, peștele de la cap se impute.priviti campania cotidianul impotriva lui ciolacu, fire, pandele, budăi.
  Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați. Dacă nu cumva…, coroiu are pui in toată presa.

 51. @ de pe net. Tareeee!Sa tot fie maniaci ca cel amintit de Dvs!

 52. Domnul Nistorectu este un jurnalist exponentual pentru presa românească, echidistant, la jumătatea distantei intre Adevar și Fake news.
  O trecere în revistă a ultimelor editoriale și a celorlalte articole din cotidianul, indică o aversiune catre PSD,consolidată de comentatorii care vor să iasă in evidență. Sjnt editoriale ce par scrise de Iohannis.
  Dar românii nu sunt usor de manipulat, credeam că odată cu varsta, s-a înțelepțit.
  Articolele contra PSD vor stârni reactii adverse, alegatorii, dacă vor ieși la vot, vor alege psd ca primul partid al României. Pe locul doi, AUR.

 53. Dragă dle Nistorescu! Erau cumpliții ani 90′. Șube transpirate, căciuli rusești cu clăpari, nu ne vindem țara, Dan Marțian, Nicolae Văcăroiu, blugi pyramid din Turcia, rulmenți, capete de strung universal, adidași din carton cu arici, gumă turbo! La PNT-CD s-au găsit tiparnite de bani și droguri! Atunci „infloreau” cele mai mari cancere, Bombe termonucleare din toată „istoria Romaniei”, Dan Ioan Popescu și Năstase Adrian! Ăștia 2( doi) au ras de pe suprafața pământului „toată” industria României și i-au vândut resursele pentru „eternitate”, eternitate, eternitate, eternitate! Se întâmpla asta in Israel? Se intampla? Votanții d-lui Adrian Năstase și al domnului Dan Ioan Popescu milionar în Euro, cam 600 de milioane de Euro, viloi în Miami, sunt bătuți cu ranga în Azilurile Morții din Voluntari al clanului infracțional Pandele Firea! Dumnezeu nu doarme, Dumnezeu nu doarme! Vroiați sex cu Petre Roman? Aveți „ranga” nu între picioare, ci pe cocoasa! Fiecare pasăre pre limba ei piere! Dumnezeu nu doarme! DIP cum este vremea la Miami? Îți ajung 600 de milioane de Euro, bani de buzunar, din tăierea la fier vechi al Tractorului Brașov? Pupici…

 54. Totul a mers uns, Ceas elvețian Rolex! Securiștii în 89′ si-au împușcat în cap proprii cetățeni, veniți și apărați Studioul 4, apa e otravita la robinete, Mircea Dinescu fă-te că muncești, tot tacâmul! Securiștii si-au luat tara înapoi, restul e istorie! Dan Ioan Popescu, Dan Voiculescu, Adrian Năstase & comp sunt „firesti” precum curge răul din amonte în aval! S-a „reinstaurat” exploatarea „omului” de către „om”. Simbioza gazdă-parazit merge minunat în România! Alții la umbră cu sampanie bună, alții pe Glie cu apă caldă!

 55. M-am uitat în mormânt și ce am văzut? Niște oase goale, cine este „Domn” și cine este „Slugă”? Vânare de vânt este sufletul omului, vânare de vânt este! Ne agațam „existențial” de lucruri care nu sunt perene, care ruginesc, mucegaiesc! Ne împuțim sufletul zilnic cu lucruri care ne „netezesc” drumul spre Iad! Banu’ ??? E bun dar prin ce „mijloace” îl câștigi? Cum îți câștigi colțul de pâine? Ehei, ehei, mulți oameni, puțini aleși! Popescu Piedone primar general al Capitalei n-așa ??????, Core, Marius? Dna Firea Pandele Președinte al României, n-așa Drag de România alias Core, Marius, ??????. La dracu cu Ecleziastul! Carpe Diem! Slavă în veci clanul infracțional Pandele Firea, Antenele Profesorului Dan Voiculescu! Dumnezeu nu „există”, există banii Profesorului Voiculescu n-așa ?????? alias Core! Dumnezeu nu există, există burta și mațul plin! Ave Varan, ave Varan! Slavă Core! Tot tacâmul…Dumnezeu nu există…

 56. IV Stalin citire: moartea unui om este o tragedie în familie, moartea a zeci de mii de oameni este o „simpla” cifră statistică! La clanul infracțional Pandele Firea este vorbă de tragedie sau de o „simplă” cifră statistică? Intreb nu dau cu paru’. Am voie în țara lu’ Pandele Firea? Încă mai am voie????

 57. Eu Jurământ cu mâna pe inimă și Dan Ioan Popescu „toca” la fier vechi industria României, bani pentru bătrâneți liniștite, SRI dormea dus, dus și dl Hellvig se „caznea” ca să citească 4 rânduri de pe o banală coală de A4! Dl Graur al lb Române Helvig vrea parlamentar din partea PNL? Este PNL aspirator gigantic de deșeuri politice? Deșeuri, proști, imbecili, aptsolventi dr Ecologică, Spiru, tot tacâmul! DIP distrugea România, SRI dormea, doamna core compunea poeme d-lui Nicolae Văcăroiu! Deh, ca să nu își iasă din mână! Grea e munca, mai bine slugoi la PSD-PNL! Grea e munca…

 58. Cum îți asterni, așa dormi! Ești ceea ce votezi! Îți mănânci lenjeria intimă de foame? Dar cine vroia sex în anii 90, voi, voi care erați în floarea vârstei? Cine scuipa pe studenți? Vă este foame și „vi” se dă cu ranga în cap? Cine votează „constant” de 34 de ani Frontul Salvării Naționale? Cine? Cine? Cine votează „constant” de 27 de ani pe dl Pandele în Voluntari? Tata mort? Cine? Fiecare pasăre pre limba ei piere! Idioților!

 59. Tocmai asta este ca n-am facut nimic!
  Fie li s-a dat puterea prin vot,fie si-au luat-o singuri,prin frauda si furt!
  Intr-un articol despre pensii speciale, Severin vine si spune ca institutiile si noi poporul roman suntem obligati intr-un contract”constitutional” si apoi abereaza pe contract „obligational”,sa paltin drepturi banesti cistigate „etern „si sacrosante de catre parlamentari,magistrati si implicit de toti „imunitarii”din Romania,”unsii” lui Statul Paralel din Romania!
  Cine este actorul de baza ce savirseste toate coruptia,falsurile,abjectul comportament in toate institutiile si domeniile,unde ei decid,s-au numit,pus,ales si si-au adus cohorte de Godei,slinosi si nesatui sa-i slujeasca?
  Onor SECU multiplicata in 7 servicii ,slujind Casa Cotroceni slujita de catre unsii magistrati !
  Nu Natia are pusee de decadere, ci acesti sapa incontinuu la decadere,pt.ca la furt,rapt si retele au fost singuri nu in colectiv cu poporul roman ,decimat,saracit,spulberat si in suferinta.
  In loc sa vorbim de reviriment ec.,de dezvoltare si productie,Romania sta in hruba scandalurilor,spectacolelor de prost gust,teatrului politic ,coruptiei politice si institutionale,pt.ca partidele au devenit actori gras platiti cu subventii de la stat sa se imbuibe Ciolacu,Ciuca ,Hunor si retelele lor de Godei,clanurile familiale,notariale, si clientelare si mai bine!
  Eliminati finantarea oficinelor de partide corupte !
  Eliminati plata parazitilor de magistrati,gen.securisti,gen.secu,reveniti la egalitate si legalitate,
  pedepsita toata reteaua de cosa nostra pt.genocidul savirsit!

 60. Dupa ce am citit acest articol al d-lui CN, nu-mi ramane decat sa strig:
  ROMANIA, TREZESTE-TE!
  ROMANIA, TREZESTE-TE!!
  ROMANIA, TREZESTE-TE!!!

 61. În afară de piper și „de” ardei iute pe țesutul gastric al amărâților, bașca le sunt vândute casele? Ce este omul domnule Nistorescu? Ce este omul? Viermi pe răni? 250 de milioane de lei vechi peste curve și maneliști? Să îți mănânci chiloții de foame? Gabriela Firea Pandele primar general al Capitalei? Ce spuneți stimate ziarist? Ce spuneți? Omoară oameni corupția ? Dacă erați în locul bătrânilor? Dvs „postați” cu placere pe Core, trol psd, trol plătit de cancerul generalizat PSD-PNL, Firea Pandele? Vă plac trolii gen Core? Vă plac? Drag de România? Mizerii de troli psd scuipă pe amărâți!

 62. Pe actualii guvernanți, mai bine zis pe Statul Român , după 1989 nu i-a mai interesat de soarta celor mulți, ci doar de a lor. De bătrîni, sau de cei cu dizabilități, inclusiv cei care astăzi în loc să fie tratați pentru niște afecțiuni ușor de depistat și rezolvat, defilează sub steaguri multicolore și atrag marfă proaspătă în paturile și găștile lor spurcate !
  Astfel că s-a umplut România de diferite astfel de așezăminte , mai ales pentru vârstici, cu bani veniți din afară, dar mai ales de la secte religioase, care au avut totuși darul de a-i ambiționa și pe membrii Bisericii Ortodoxe Române care au început și ei să inființeze, de regulă pe lângă mânăstiri , astfel de ajutoare pentru cei mai năpăstuiți dintre noi.
  Mai mult , unii minoritari au înființat centre de ajutorare doar pentru ai lor și mai apoi au început să primească, pe sume de-adreptul exorbitante pentru veniturile unui pensionar român nespecial, și pe unii de-ai noștri.
  Condițiile de îngrijire ale unor asemenea internați, unii chiar pacienți, după mulțimea beteșugurilor strânse de-a lungul a 80-90 de ani nu sunt deloc facile și de aceea uneori , dată fiind comoditatea sau scârba unora dintre angajați , mai apar situații neplăcute pentru asistați, dar mai ales pentru cei care află de astfel de „tratamente” după ce la rândul lor, nu se poate spune că i-au tratat cu prea multă omenie pe cei care i-au adus, s-au i-au dus prin Lume.
  Numai că ce se întâmplă acum dovedește clar o răfuială politică și nicidecum o grijă sporită pentru aceste categorii vulnerabile, care vor rămâne tot la mâna unor oameni de bine, cu frica lui Dumnezeu, sau oameni de bine pentru cei din politica la nivel local, județean, sau național !
  P.S.
  Din greșeală a ieșit la iveală și afacerea lui Ilan Laufer ,a cărui scuze și acuze au fost de-a dreptul hilare …

 63. Nistorescu tu de ce nu ai scris despre azile nimic in ultimii 10-20 de ani?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.