Ciolacu, frate cu reforma. Ce mai promite premierul?

România va adopta o reformă care să conducă la un sistem sustenabil de deduceri la venituri, exact cum este în ţările dezvoltate, a susţinut luni premierul Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat despre un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii care prevede scăderea taxării muncii pentru familiile care au cel puţin doi copii, şi dacă un astfel de sistem urmează să fie extins.

„Este evident că anul următor va fi – este trecut în PNRR – o reformă fiscală, dar sunt identificate anumite măsuri pe care putem să le luăm mult mai rapid. (…) Avem o problemă cu demografia, trebuie să luăm anumite măsuri, nu putem doar să constatăm. (…) Trebuie să vii cu soluţii, chiar dacă sunt soluţii parţiale. V-am spus că prin reforma fiscală eu văd, în primul şi în primul rând, faptul că din impozitul pe venit, în viitor, trebuie să fie deduceri. Astfel, vei dezvolta serviciile – şi serviciile de învăţământ, şi învăţământ privat, şi after-school, şi grădiniţe, şi creşe şi instituţii spitaliceşti private – prin deduceri şi printr-un sistem de asigurări naţional. Nu, momentan, bugetul de stat suportă toate aceste cheltuieli. Trebuie să intrăm într-o normalitate. Mai mult ca sigur, când vom intra în OECD, în 2026, vor veni şi marile marile companii de asigurări şi pe un sistem de sănătate aşezat. Este normal să venim cu priorităţi. Prioritatea noastră este ca la cei care au doi copii să începem să scădem”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai zis că deciziile în acest domeniu nu pot fi unele luate „după ureche”.

„Eu nu pot să scad în acest moment la venitul minim, pentru că o treime dintre români, în sistemul privat, sunt plătiţi pe venitul minim, ştim cu toţii acest lucru, da. Dacă scad la venitul minim o să ne trezim că sunt două treimi cu venitul minim. Cu alte cuvinte, aceste soluţii empirice, luate după ureche şi doar că dau bine la televizor, eu n-o să le iau. O să vin cu o reformă şi cu un sistem de deduceri la venituri, ceva sustenabil şi ceva exact cum este în ţările dezvoltate. România a depăşit momentul amatorismului”, a declarat Ciolacu.

Premierul a efectuat, luni, o vizită de lucru la Institutul Clinic Fundeni în contextul marcării Zilei Mondiale a Sănătăţii, care se celebrează pe 7 aprilie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

 1. Minciuni și doar minciuni pentru a fi votați. Trebuia să facă până acum, nu de acum in viitor! Vorbele zboară sau se diminuează, practică e nulă în final! Doar au recunoscut că tot ce e in campania electorala e vorbe goale=minciuni.

 2. Treaba cu deducerile nu este ceva nou, au fost si pe vremea lui Ceausescu

 3. Gargară marca psd -ciolacu. Vom face, vom drege, vom ajuta, vom creea, bla,bla,bla. El, ciolacu și ai lui trebuie să zică , am furat cu parandaratul furăm cu portbagajul, vom fura cu camionul din buzunarele romanilor.
  Dacă și nitorescu, care să dă mare luptător anti PSD,a ajuns să se înfrupte din banii de la așa zisa subvenție a partidelor prin aceste reclame mascate, care de fapt sun bani furați din taxele românilor,ce încredere să mai ai in ce spun acești așa ziariști vânduți până-n măduva oaselor pentru un blid de fasole.

 4. bre Ciolacu spune-i cui te-a invatat sa nu mai miorlai cand vorbesti despre vreo chestie sa ii invete pe usr aia sa mai spele trotuarele maro(de jeg) si sa faca si baie .. eventual ASA sa nu mai alimenteze cu „pofte” caminele de sobolani(gaura aceea din cladire unde intra S,OBI si „face nani”)… invazia de „migranti” a nazistilor Austriei 😀

 5. Asta delir la moarți ciolacu,o întrece de departe pe Sosoacă, ciolacul să ne arate diploma de bacalaureat și dacă a divorțat de femeia lui ,pt că asta ne interesează ,având calitatea de Premier, ne-am săturat de demagogie și impostură

 6. Reforme inseamna maxim 15 judete. Prwfecturi sau cons.judetene.Comune cu minim 5000 locuitori. Consiliile din primarii reduse la jumatate. Sistemul bugetar redus cu 50%, cu toti parlamentari doar 300. Acum sunt 485. Taiate pensiile speciale si reduse la jumatate pensiile profesionale fara contributie. Atunci vor fi bani

 7. La anul vor crește exorbitant toate taxele și impozitele, pentru că sfântul PNRR, dar ne minte Cioly că dacă îi produci minim 2 operatori de drone Bayraktar, ai 10 lei în plus la salariu

 8. Minciuni grosilane cum a fost și cu tichetele de vacanță pentru salariații de la privat.
  Când au văzut deficitul în 2023 au dat-o la întors, niște hoți ordinari

 9. Ce-i aia ” sistem sustenabil de deduceri la venituri „? Stie covrigarul ce inseamna?

 10. Nevoia de stabilitate.
  Dezvoltare sustenabilă.
  Proiecte pentru viitor.
  Promovarea valorilor.
  Produse tradiționale.
  Cooperarea bilaterală.
  Planul cincinal.
  Interesul Național.
  Analistul Bogdan Chireac.
  Producția la hectar.
  Alimente bio.
  Pensii speciale.
  Democrație.
  Miliție.
  Frecție.

 11. Covrigarul de Buzau ar fi in stare acum inainte de alegeri sa promita romanilor ori ce .De ce nu sa gindit la asta pana acum si la apucat grijea de romani asa dintr-o data .Si ca sa vedeti cit de parsiv si siret este ,in loc sa aplice legea asta imediat ,o promite romanilor tocmai la anu ! Cind este vorba de clasa lor politica legile se aplica imediat .Cind este vorba de romani ,legile se aplica intotdeauna anul viitor, sau niciodata ,gasindu-se pe parcurs motive sa nu se faca .

 12. Vom face,vom drege,covrigare dar poporul l-ai intrebat daca vrea sa-l bagi in OECD?

 13. Promisiuni proportionale cu burta lui Ciolanuss, dupa alegeri se vor materializa canci. PCR are sanse numai daca SRI, SPP, STS primeste ordin sa mascaresca rezultatele

 14. dupa 20-25 de ani, copiii acestia devin tineri si au nevoie de locuri de munca , locuinte, iar situatia preturilor, impozitelor si inflatiei este greu de prevazut daca se va imbunatati, va fi o lume in care concurenta va fi mult mai acerba, o lume in care vor aparea robotii si schimbari in societate. Problemele acestea ii vor afecta pe ei si pe parintii lor. Inca de pe vremea comunismului, in orasele mari lipseau locurile de munca pt cei cu pregatire superioara , iar preturile locuintelor au crescut continuu.Ulterior, o multime de tineri si mai putin tineri au plecat in lume, sa-si caute un trai mai bun. In loc sa se elimine cauzele, se incearca scamatorii care sa amageasca electoratul. Cand copiii vor ajunge tineri, peste 20 de ani, pesedeii, Ciolacu si alti politicieni vor fi la pensie(speciala), europarlamentari la Bruxelles, sau aranjati in vreo regiune confortabile din tarile alea dezvoltate, de care amintesc, departe de problemele bastinasilor( privind locurile de munca, locuintele, traiul la inflatie, preturi si taxe mari ) .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.