Ciolacu îi gâdilă orgoliul Gabrielei Firea

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, le-a transmis, marţi, social-democraţilor bucureşteni că în data de 9 iunie Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general al Capitalei, dar acest lucru se poate realiza doar cu sprijinul lor şi al preşedintei organizaţiei de Bucureşti, Gabriela Firea.

Şeful Executivului a participat, marţi, la Conferinţa de alegeri a PSD Bucureşti, în cadrul căreia Gabriela Firea a fost reconfirmată în funcţia de preşedinte al organizaţiei.

„În primul rând, aş dori să încep cu o concluzie: sunt, astăzi, aici, pentru că am dorit şi-mi doresc să fiu alături de Gabriela Firea. Vreau să fiu alături de organizaţia dumneavoastră, alături de primarii noştri de sector, alături de candidaţii noştri, care vor fi viitorii primari de sectoare şi, nu în ultimul rând, aş dori să fiu alături şi împreună cu dumneavoastră de candidatul comun al Alianţei PSD – PNL, domnul doctor Cătălin Cîrstoiu”, a afirmat Ciolacu.

El le-a explicat social-democraţilor motivele pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost desemnat candidat la Primăria Capitalei şi nu Gabriela Firea.

„Mi-aş dori mult, cum este, de fapt, şi corect să dau eu explicaţiile şi nu doamna Gabriela Firea. Sunt ferm convins că mare parte dintre dumneavoastră sunteţi supăraţi pe decizia pe care am luat-o ca să avem un candidat comun şi nu doamna Gabriela Firea, preşedinta dumneavoastră, să fie candidata pentru funcţia de primar general. Este corect să fii supărat, este corect, din punctul meu de vedere, ca doamna Gabriela Firea, colega şi prietena mea, preşedinta dumneavoastră, să fie supărată pe mine. Câteodată în politică nu faci numai ce simţi sau neapărat ceea ce trebuie pentru cei apropiaţi. De obicei, când te implici în politică, primii care au de suferit sunt cei foarte apropiaţi, este familia ta. Este tributul pe care-l plătim fiecare dintre noi. Da, mi-aş fi dorit ca doamna Gabriela Firea să fie candidata PSD şi a noastră pentru Primăria Generală. De ce? Pentru că atât dânsa, cât şi primarii noştri de sector Daniel Băluţă, Robert Negoiţă aţi fost patru ani de zile în opoziţie. Patru ani de zile li s-a întors spatele, au încercat să ne destabilizeze. Au reuşit, de fapt, să vă ţină uniţi şi acest lucru se datorează, în primul rând, Gabrielei Firea”, a spus liderul PSD.

El şi-a reiterat convingerea că doctorul Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general al Capitalei pe 9 iunie.

„Cu toate poveştile din ultimele zile, cu toată înverşunarea unora împotriva domniei sale, (…) sunt ferm convins că domnul doctor Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general pe data de 9 iunie. Din punctul meu de vedere, primul lucru pe care trebuie să-l facă este ca astăzi să vă convingă să-l susţineţi. Fără susţinerea Gabrielei Firea şi a dumneavoastră, Cătălin nu va reuşi să câştige Primăria Generală. Este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă. (…) Eu, după cum îl cunosc, (…) sunt ferm convins că va reuşi, astăzi, să vă capaciteze. Şi, cu toţii, să uităm în următoarele 60 de zile motivele de supărare sau motivele de a nu face acest lucru”, a susţinut Ciolacu.

Potrivit acestuia, motivul principal al susţinerii care trebuie acordată lui Cătălin Cîrstoiu ţine de faptul că mandatul actualului primar general, Nicuşor Dan, este „un eşec”, iar acesta nu are „nicio realizare” şi nu a făcut decât să preia proiectele fostului edil-şef al Bucureştiului, Gabriela Firea.

„Cel mai urât, în politică, este când te lauzi cu realizările altuia, asta face Nicuşor Dan acum”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

El a adăugat că îl respectă pe Cristian Popescu – Piedone, contracandidat al lui Cătălin Cîrstoiu, dar acesta „nu are nicio anvergură de a fi primar general al Capitalei”.

„Îmi pun întrebarea: după ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă, niciunul”, a completat preşedintele PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Gargara și vocaliza, nimic pentru populația acestei țări, totul pentru hoiturile de lux din politica. Aloooo, tomberonul istoriei politice al României este gol, cu capacul deschis, doar acțiunea ‘aruncat gunoaiele din politica românească’ de către cetățeni, acțiune cu executare, trebuie urgent sa intre in vigoare.

 2. Ha-ha-ha, „cand te implici in politica…are de suferit familia”. Au trecut niste ani dela revolutie si astia tot niste idioti ne cred.

 3. După o anumită vârstă ajungi să ți se gâdile numai orgoliul.

 4. Toată lumea râde numai Gabiți Firea acră și oțărâtă repetând în gând: “Vreau ceea ce merit în Bucureștiul ăsta de gogomani, unde sunt cea d-întâi… între fruntașii politici… Vreau să fiu Primar General.”

 5. Firea a realizat de mult ca Ciolacu si PSD-ul acestuia nu au sprijinit-o de loc in urma cu patru an lasand-o sa se descurce singura. Stie la fel de bine ca Ciolacu chiar a sabotat-o la ordinul securistilor care mangleau voturi pentru omul lor Nicusor. Ii va face totusi campanie doctorului pentru ca nu-i poate imputa nimic, omul fiind nevinovat de manariile Ciolacului. In plus stie ca majoritatea celor din PSD care ar fi votat-o ca independenta va da voturile lui Piedone iar ea nu o poate opri. Firea si-a negociat puternic eurodeputatia, stia ca Ciolacu ar fi fentat-o si aici.

 6. Ciolacu îi gâdilă orgoliul Gabrielei Firea
  cu magnetul,
  intzelegi?

  (sarma e magnetica)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.