Scenariu nou. Ciolacu în locul lui Iohannis? „Nu o zic neapărat în glumă”

Marcel Ciolacu ar avea poate şanse mai mari decât Klaus Iohannis la preşedinţia Consiliului European pentru că e socialist, a declarat miercuri, la Strasbourg, eurodeputatul Dacian Cioloş, adăugând însă că acesta ar trebui să înveţe engleza până la vară.

Întrebat la o întâlnire cu jurnaliştii ce şanse are Klaus Iohannis să devină preşedinte al Consiliului European, Dacian Cioloş a spus că şi-ar dori să-l vadă pe preşedintele României în această poziţie.

„Nu o zic neapărat în glumă, poate că dl Ciolacu ar avea şanse mai mari decât dl Iohannis, pentru că e socialist şi pentru că, dacă preşedinţia Comisiei Europene va fi asigurată de o candidată de la populari, atunci socialiştii ar putea avea pretenţia mai mare la preşedinţia Consiliului, acum după ce liberal-centriştii au avut preşedinţia Consiliului. Şi, atunci, dl Ciolacu, fiind prim-ministru şi de la socialişti – mă rog, dacă învaţă repede engleza până în vară -, ar putea şi dânsul să aibă o şansă”, a comentat fostul prim-ministru şi comisar european pentru agricultură.

Dacian Cioloş a afirmat că, deşi liderii din Partidul Popular European sunt mai mulţi decât socialiştii în Consiliul European, ei vor fi preocupaţi în primul rând să-şi asigure preşedinţia Comisiei Europene, ceea ce nu va fi o sarcină uşoară.

„Faptul că Consiliul o va propune pe (Ursula) von der Leyen pentru că e candidata acelor populari care au un număr mare de şefi de stat şi de guvern în Consiliu nu e deloc automat că va construi o majoritate în Parlament. Dimpotrivă. Dacă doar asta vine Consiliul, cu aroganţă, să spună, că asta e candidata pe care v-o propunem, vor fi mulţi europarlamentari care pot veni cu tot felul de contraargumente”, a explicat Cioloş.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

16 Comentarii

 1. Președintele unei tăvi de vândut Covrigi cu Susan, cum vezi prin Orientul Mijlociu, măRog…😜

 2. Daca Ciolanu’ e socialist (???, de ce nu national-socialist ? …) eu incep sa cred ca sint confucianist … sau ma rog, ca tot e la moda acum, femeie, desi intru la toalete la „Barbati” … Cit despre Monumentul Lenei Nationale … Apostol Bologa (Dumnezeu sa-l odihneasca !, chiar daca personaj de roman, desi din cite stiu Rebreanu a avut parca un frate in situatia lui Bologa) a fost spinzurat pentru „dezertare” … stiu ca multi, foarte multi doresc sa-l vada pe „dulap” plecat cit mai rapid, dar abandonarea presedintiei Romaniei pentru un post caldut si banos la Bruxelles (sau NATO) inainte de terminarea mandatului ar trebui sa se lase cu anularea tuturor drepturilor, ca fost presedinte !

 3. Uite că trăiește!…credeam că ai dat colțul…
  Cât despre ur sula să auzim că dispărut în ceață!…prin Ukraina…

 4. Ce naiba e cu scenariile astea, alt clampau nu se gaseste, doar ciurucuri? Asta s-a nascut in Romania dar a parasit tara fara sa priveasca in urma si, acum se vrea orice demn fara demnitate😱😠?!

 5. Va dati seama la ce nivel a ajuns acest EU, unde dulapul va fi presedinte?

 6. Am inteles,nu am scapat niciodata de comunisti,astia trebuie sa.i starpesti Ca pe gandacii de Colorado

 7. Abuzul de pipi dauneaza grav sanatatii …

 8. daca oamenii din tara asta , Romania , chiar nu isi poate alege/numii conducatorii , atunci chiar si bubosul asta (nea spirala) il va putea inlocui pe marele Lenes … , conditia de tradator de tara o indeplineste….a dovedit cu virf si indesat cit a fost „comisar ” pentru Fr.

 9. Paznicul securist al marii disidente care trimitea scrisorele la Europa Libera pitite prin bagajele fiicei domniei sale dovedeste ca desi a fost recrutat de junior inca nu poate sa se pensioneze ca altii. Pentru ca-i place sa fie mereu util cauzei. De cand securitatea l-a scos in lume pe acest salajan din Pericei (sat cu 90% populatie maghiara) baiatul a vorbit mereu dupa dictare. Ceea ce face si acum.

 10. Ciumpalace, sandramaua europeana nu mai are nici un viitor. Are grija China sa o termine definitiv economic. Se cauta un prost real care sa gestioneze falimentul.

 11. Hai să vorbim vorbe, ce România ?Ea nici nu există pentru UE, la fel ca și cei doi pomeniți de Ciapolino de Sălaj,ne umflăm în pene degeaba în afară de sclaveți pe tărîmul UE plus lingăii politici,România nu are nimic, dar absolut nimic !

 12. rotirea cadrelor. sunt disperati sa inceapa „razboiul” pentru ca tarile sa nu aleaga pe cei care stau in calea „planului”. cand va treziti?

 13. Imi doresc sa se faca o lege in Romania ,in care toti acesti europarlamentari romani ,care si-au pierdut timpul atitea ani la Bruxelles, sa fie obligati sa dovedeasca ce au facut ei in acesti ani acolo pt. Romania si romani.Cei care nu au facut nimic ,sa fie obligati sa restitue toti banii primiti ,in timpul cit au detinut functia de europarlamentar.

 14. Alooo Domnul !!!
  Cine plateste pt. Roasia Montana?!
  Noi nu vrem !!!
  Lasa Presedintia !!!
  Cine face cheta?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.