Ciolacu: Înțeleg manipularea pe care o face dictatorul Putin

Premierul Marcel Ciolacu a comentat, vineri, declarațiile lui Vladimir Putin, din interviu, potrivit cărora României şi Ungariei li s-au luat o parte din pământuri şi au fost date Ucrainei.

”Nici eu nici dumneavostră nu o să influenţăm vreodată istoria. Înţeleg manipularea pe care o face dictatorul Vladimir Putin. România, când a aderat la Uniunea Europeană, a încheiat acorduri, fiindcă a fost obligată ca toate ţările membre ale Uniunii Europene să încheie acorduri privind suveranitatea teritorială şi graniţele fiecărui stat. De aceea câteodată mai mă supără când aud, mai ales când vin alegerile, acea poveste cu ungurii sau maghiarii care vin şi ne fură Ardealul”, a declarat Ciolacu, la Constanţa.

Ciolacu a subliniat  că agresorul în acest război este Vladimir Putin.

”În ceea ce priveşte cum s-a format Ucraina, eu vă spun un singur lucru, Ucraina este un stat suveran şi independent, iar poporul ucrainean este suveran să-şi decidă destinul, cum şi noi ni-l decidem pe al nostru. Agresorul în acel război este Vladimir Putin. Restul, cum vrem să prezentăm istoria şi cum s-o reaşezăm cum ne convine, m-aţi pierdut de client”, a mai comentat Ciolacu.

În eforturile sale de a argumenta că Ucraina este un stat creat artificial de Stalin, Vladimir Putin a invocat, în interviul acordat lui Tucker Carlson, că Ucraina a primit de la Stalin teritorii care aparţinuseră înainte de cel de-al Doilea Război Mondial României, Ungariei şi Poloniei şi spune că ar fi fost „cel puţin de înţeles” dacă aceste ţări ar fi revendicat aceste pământuri. El spune însă că nu l-a îndemnat niciodată pe premierul  Viktor Orban să o facă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

50 de Comentarii

 1. Ciolacule nu ai inteles: Nu Putin a deschis subiectul Transilvania ci magarul de Carlston a bagat soparla „da, asa cum este si cu Transilvania” vorbindu-se despre ungurii din Transcarpatia ! Nu este exclus ca acest Carlston sa fi fost „injectat” de unguri cu vreo caruta de dolari doar pentru a pronunta cuvantul Transilvania. Se stie ca propaganda ungureasca in SUA este foarte activa si puternica Ungaria cheltuind ANUAL 1,2 milioane dol. pentru propaganda doar in SUA (nu vi se pare ciudat ca Ungaria nu pateste nimic dupa atatea zile fripte pe care le face NATO si UE ?) Aici, in Florida se afla si sediul Comitetului pentru maghiarii de pretutindeni. La noi SIE, SRI-ul , Academia, guvernul(pe Iohanis nici nu-l mentionez) au lasat garda jos. Nu este cazul ! Sa nu credeti ca nu intram in Shenghen asa…intamplator …

 2. Ciulacule, d-asta n-o să te voteze românii, și d-asta AUR este deja peste PSD, gropar de partid ce ești!
  Nu-ți pasă de istorie și nici de interesele legitime ale României, dar ești drepți la ordinele Ambasadoresei.

 3. „poporul ucrainean este suveran să-şi decidă destinul, cum şi noi ni-l decidem pe al nostru” !! Ei bine, cu chestia asta Ciolacu se inscrie definitiv pe lista marilor comici ai ecranului ! Cit costa un covrig de Buzau ? 1 leu ? Aceasta balabusta cu barba valoreaza nici pe jumate.

 4. Si eu mancand un covrig am aceeasi parere cu Marcel. Altfel n-as fi democrat, nu??. Dar ce ne facem cu tradatorul de Simion care are si interdictie in Moldova si Ukraina. Pe asta nu-l potoleste nimeni??. Democratie, democratie dar nu poti chiar sa spui orice!. Doar neghiobul de Putin isi permite sa-si aroge adevaruri nerostite ca doar nu-l intreaba nimeni de sanatate. Si unde mai pui ca poate e deja mort de anul trecut!?.Nu ne lasam manipulati si pacaliti, asa sa stiti … suntem baieti mari si asteptam ghiulele sa ne vina-n cap. Nu conteaza din ce directie… bal sa fie !!

 5. La ce studii are, Ciolacu isi permite sa comenteze, nu-i asa? Cand clasa politica de la Bucuresti va avea un pic de simt al ridicolului, ca sa nu zic de bun simt, Romania va mai avea sanse. Pana atunci, nu.

 6. O momeală vopsită nu atrage vanatul. Funestul Putin aruncă momeala vopsită, in speranța ca va fi înghițită ca o acadea parfumată. Daca minciuna ar fi sport olimpic, indezirabilulul, criminalul, mincinosul si intrigantul ghiuj Putin ar castiga medalia de aur.

 7. ,,iar poporul ucrainean este suveran să-şi decidă destinul, cum şi noi ni-l decidem pe al nostru.,,
  -biet bulibasa ,ai uitat ca te chiama la ordin oricand femeia de servici de la ambasada amerloca sa-ti traseze directivele ?
  ,, Nici eu nici dumneavostră nu o să influenţăm vreodată istoria.,,
  -nu, tu n-o sa influientezi istoria niciodata,bulibasa ca esti neam de sluga ! Dar romanii adevarati o vor schimba !
  meri ursare si plimba pe … Marele Urs !!!!!!!

 8. Intrebare pentru colacu’: ce nu face ‘Ulea spataru” ? Nici ala nu te mai voteza ba prostane. Crezi ca daca pupi in CUR licuriciul vei castiga ceva? Dupa alegeri urmezi tu cu Sarmancur si Sta.nesculata la beciul domnesc. Asa sfarsesc tradatorii

 9. @nicu olahus:corecta postarea,Ungaria a reusit prin intrigi si tanguieli acum 84 de ani si diktatul de la Viena
  prin care România a fost silită să cedeze aproape jumătate din teritoriul Transilvaniei în favoarea Ungariei. Acest act a fost impus de Germania Nazistă și Italia fascistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sub titlul de „arbitraj”.
  Stalin a decis revenirea Ardealului de nord la Romania,dupa razboi
  Statul roman ar trebui sa fie cu ochii in patru la politica Ungariei, mai ales ca istoria nu este o stiinta serioasa in SUA,s-a vazut la acest tembel american,habarnist in istorie

 10. Nu face bine Mutul că nu comentează!..
  Știe el ce știe,tu te arunci cu capul înainte ca boul…

 11. Ciolacu e uituc…Cand a vrut sa intre in UE, Romania mai intai a fost obligata sa treaca testul NATO. Adica sa adere la NATO distrugand Echilibrul Strategic al Europei…Deci NATO este Seful lui UE…Alde Ciolacu au profitat de slabiciunea de moment a Rusiei, au intrat in NATO noaptea ca hotii…Au intrat in NATO din motive ticaloase…. 1. Au sperat ca NATO ii ajuta a omoare rusii ca sa le ia Basarabia…2. Au sperat ca NATO le va apara Regimul cladit prin Lovitura de Stat in 1989, regim neperformant, nici vorba sa asigure hrana poporului, nici vorba sa asigure existenta romanilor, vreo 6 milioane au emigrat de foame, nici vorba sa construiasca ceva, totul este opera multinationalelor carora li s – a vandut Tara…
  Alde Ciolacu in schimb au vandut Libertate la lume…Faceti voi ce vreti, daca puteti. Ca noi putem, dar cedand Suveranitatea Tarii…si mult mai grav oferind Teritoriul Tarii Armatelor NATO care doreau de mult sa ocupe Rusia…oferind totul pentru Razboi contra Rusiei…Alde Ciolacu au asigurat Expansiunea NATO de la Berlin pana la Harkov….dar e vinovata Rusia ca nu vrea sa intre in NATO, ca sa intre NATO in Rusia…Romania a vrut sa intre in NATO ca sa intre NATO in Romania…

 12. Ciolacule:
  -te vedem in mina de nichel de la Norilsk
  dincolo de cercu polar!

 13. Cum poate un licurici atat de insignificant sa se bage in treaba celor mari ? Gandul ca istoria va mentiona si un singur rand despre Ciolacu ma trec fiori.

 14. „Nici eu nici dumneavoastră n-o să influențăm vreodată istoria.” Te înşeli amarnic cetățene, istoria se face, nu se naşte iar ceea ce spui sau faci dumneata tot istorie se numeşte doar că nu eşti în măsură să pricepi. Dumnezeu i-a aşezat pe români la confluența a două mari fluvii iar dacă astăzi suntem aici şi asultăm pe unii debitând tot felul de inepții pe post de adevăruri oficiale sau absolute, este pentrucă am avut câțiva cârmaci destoinici şi de excepție care au fost capabili să poarte corabia printre curenți. Istoria vorbeşte clar despre ei, nu sunt poveşti. De când s-a pierdut timona, românii înoată disperați printre valuri agățându-se de orice le iese în cale şi le mai poate asigura o zi de supravițuire. O zi şi încă o zi, încă o zi dar nu te de când şi nici până când. Asta este tot istorie, nu poveste. De la o vreme s-au lăsat duşi de val, unii s-au prăpădit dar au mai rămas câțiva, zic eu, destui încât să ne putem apăra istoria chiar şi împotriva voinței, dorinței, forței, puterii şi „priceperii” unor mizerabili care vor „să trăim bine” dar nu aici ci pe lumea ailaltă. Înțeleg că nu-ți poți da seama de toate astea dar într-o altă zi, poate, într-o altă lume ai putea afla că te numărai printre ei şi ai făcut o mare ispravă, o „mare istorie.”

 15. …am citit doar titlul si m-am lamurit, slinosul oricum nu intelege nimic…dar de interes ar fi ce a discutat cu orban?…pt necunoscatori, a avut o discutie in urma cu o zi sau doua…

 16. Mai, domnul premier, „dictatoru” Putin spun eu ca un cetatean oarecare, dumneata ca reprezentant al Romaniei nu ai voie sa spui „dictatoru” Putin. Spune si dumneata doar Putin daca nu-ti place Putin. Putin, ca ne place sau nu, (si e normal sa nu ne placa) este presedintele Rusiei.
  Nu stim niciodata unde ne duce viata; Daca maine ar trebui sa negociezi ceva cu Putin, in numele Romaniei? Ce faci?
  Pastreaza macar aparentele diplomatiei! Sau a ajuns mahalaua si-n guvernul tarii? Esti prim ministru, comporta-te ca un primministru!

 17. Mai jigodie, când a fost vreodată în istorie poporul român suveran! Aproape niciodată! Au fost două perioade foarte scurte în istorie când poporul român a prezentat ceva urme de suveranitate:1914-1916 și 1966 -1989. Ce javra ordinara ești de ne vinzi gaura covrigului!

 18. Bravo nea ciolacule, m-ai convins 100% să nu votez psd pe unde-o candida.

 19. Toate specimenele provenite din familii modeste au un parcurs evolutiv previzibil si inevitabil: ajung dictatori.
  La fel ca si alte specimene modeste precum Stalin, Hitler, Mao, Kim Ir Sen sau Ceausescu, si acest impostor paranoic, tov Putin, vazandu-se mare si tare la Kremlin a ajuns la fel de dictator ca si predecesorii lui.
  Problema este ca din cauza unui asemenea psihopat mor oameni si nu putzini si se distrug valori materiale create prin munca si sudoare.
  In final toata puterea acestui psihopat se afla in prostia celor din jur, care gasesc in el un idol si un erou.
  Daca nu ma credeti, cititi postarile filoputiniste de pe acest forum si va veti convinge……[Rumburak]

 20. acest gunoi marcel ciolacu preocupat de reconstructia ucrainei si nu a romaniei ,norocul lui cu prostii puopatori demoaste si alte prostii ca-i platesc leafa,..bucovina si moldova sint paminturi romanesti …nu le vrea gunoiul ca e ordin de la jidani…

 21. Bunicul meu din partea mamei caruia eu ii citesc articolele din ziarele romanesti isi aduce aminte de ceea ce spuneau romanii:
  Cobori Doamne pe pamant
  Sa vezi Stalin ce-a facut
  A facut din cai magari
  Si din tzigrani oameni mari.

 22. Uite cine s-a gasit sa puna eticheta de dictator, un covigrar anagramat,lipsit de bun simt si verticalitate.
  Pupa-n fund zi de zi occidentul in loc sa vada care sunt interesele Romaniei.

 23. Ciocacu -dixit ! El marele profesor de istorie universală, ne dă lecții ? Invit pe toți besencizme, propagandiștii srisiediestssppului slugoii slugilor amerloce, lingători de dosuri ocraineene să ia ORICE text în limba română, cu ajutorul google translate să-l traducă în rusă, apoi în ocraineeană și să compare TEXTELE ! În afară de schimbarea semnului moale și a altor noțiuni de SCRIERE ( profesorii de limba RUSĂ mă pot susține ) 95% din cuvintele așa zis ocraineene sunt RUSEȘTI ! De unde a apărut nația asta? Din spuma mării azov? Odessa a avut ca ctitor vreun ocraineean? Sau Kievul? Marș la groapa istoriei, ciolaci, ciumpalaci și alți caci! SLAVĂ PĂCII, povestitorilor de historie ! Cine a bombardat cu bombe atomice Hiroshima și Nagasaki cioCACULE ?

 24. Erai așa de suveran încât nu îndrăzneai să-i spui lui tac-tu un banc cu ciuruitu și savanta de renume mondial. Hai sictir bolșevic gretos

 25. Mai bine vă urcați în copac ,voi ,toți cei săraci cu duhul(imbecili adică)și faceți precum maca îi.Sa va coborâți jos când vă voi chema la eu.

 26. ti-ai luat usor minus cateva procente la alegeri, pt. ca nici nu stii si nici nu poți. Esti doar un papagal.

 27. @jigodia. Mare adevar ati rostit… am fost mai mereu bolnavi la capitolul suveranitate. Iar acum suntem intr-o criza acuta de ne-suveranitate

 28. După ce marele om de stat a pus stampila definitiv pe Putin, așteptăm ca si cel mai înalt om de stat sa facă același gest cu președintele Rusiei. Se zvonește ca gânditorul de la Hamangia a rămas impresionat de profunzimea gândirii gaurii de covrig din coada câinelui democrației licuriciene și i-a solicitat sa facă o incursiune cu domnul cu memorie de elefant, adică Bideu, în căutarea timpului pierdut fără memorie. Al nostru prim și ministru a raspuns pozitiv la testul SI și DA și ca atare a-nceput procesul comunismului fata în fata cu Tismaneanu, Valter și toți cei plecati pe alta lume, tot în cautarea timpului pierdut. Acum intelegem de ce o privește de sus pe doamna Firea. E doct in analize medicale politice. Pentru ca i-a ieșit colesterolului marit, s-a adresat Ambasadei Americii solicitând un tratament intensiv cu sclavina, o stat tina sau sta noroi pe care americanii o recomanda celor mai profunzi gânditori pulitici din lumea celor care nu cuvanta. Maine Ciolacu va acorda un intr viu și unul mort pe aceeași tema la Degețelul UM 24 cu ochi albaștri. Abia aștept sa ascult. Mi-am cumpărat o cursa de prins soareci și una de șobolani ca sa-i prind ideile vii și sa le pot diseca. Doamne, cât îmi mai doresc sa citesc analizele gratuite cu miros de veceu cu Bideu din partea eminentei cenușii a Romaniei, Multe, multe și cornute, asa ca sa’ma pot trezi la timp și sa nu întârzie la servici.

 29. Slugoikul slugoi ramane! Macar daca ar fi inteles ceva din acel interviu. Dar nu-l ajuta nici engleza de Buzau, nici tartacuta. Asa ca a luat probabil lumina scrisa de la mamuca ambasadoare…

 30. paralel…si neinstruit
  n-ai ce sa cer unora spalatzi pe creier din 45 incoace…
  nici nu stiu pe ce ce lume sint
  se cere inteligentza si educatie sa intelegi ce ti se spune pe shleau
  de catre un mare conducator al lumii actuale
  barbarii vor veni…si vin repede…
  lumea se schimba..si se schimba repede…
  gingis khan calareste mai repede in zilele noastre

 31. Trebuie sa n ai ce face ca sa citesti si sa comentezi ce spune marcel. Altfel baiat destept si democrat . mai bine te uiti la radu tudor, gadea si cel cu bretele.

 32. Cred ca de data asta Ciolacu si-a sifonat si mai rau dosarul lui si isi va primii rasplata de la romanii care au inteles acum, cam cine este covrigarul asta de Buzau ,fara carte si fara prea multa educatie.

 33. COLACU SI ALTCEVA CE MAI INTELEGI?LASA ABUREALA IEFTINA,IA ZI NE BAGI TU INTR.UN RAZBOI LA ORDINUL STAPANILOR TAI SI NE DAI ARME PE MAINI LA TOTI SAU NU?

 34. Noi stim c.o sa MURIM ,intr.o zi MURIM toti important sa MURIM bine,nu stiu daca cineva intelege!😁

 35. Ciumpalacul este slugoiul perfect..se bate la titlu cu rares diaree pensata bogdan.

 36. Poate imi spui de ce Kelemen Honor sau Viktor Orban ii confund are interdictie in Ukraina, dupa ce a aparat comunitatea/minoritatea maghiara? Pe el, maghiarul/unul din cei doi enumerati, interzis de ukraineni tot tradator il faci pt ca isi iubeste semenii si lupta pt drepturile lor?

 37. CioKalaKu BuZat, viclean copil de casă.
  Nu degeaba i-a cărat tolba lu’ Hayssam, i-a cumpărat țigări și i-a arătat FRUMUSETILE României, măRog…😜
  {● RăuPorKKaK-2×Perfecționatu’-RăuPorKKaK ●}

 38. Covrigarului de Buzau: TU nu ai cum să influenţezi vreodată istoria!
  NUMAI MARI OAMENI DE STAT au influentat si vor influenta istoria romanilor!
  Ori tu, Ciolanule esti un nevertebrat politician tradator de neam si tara!

 39. Înțelegerea de care vorbește domnul Ciolacu presupune minte , cultură generală, cultură istorică, știință geopolitică și militară. Și patriotism, adică primatul intereselor României și ale cetățenilor ei pe termen scurt și termen lung. Din păcate pentru țară domnul Ciolacu nu are nici una din calitățile enumerate ci doar slugărnicie. Așa cum căra și curăța puștile lui Haisan, așa acum poartă numai interesele Occidentului și nenorocește viitorul țării noastre. Repede și el prezent la atacarea interviului cu text penibil ca al polonezilor. De unde numai Geoană, Băsescu, Iohannis, Orban, Ciolacu, Ciucă, Vlad…

 40. Ciciolacu’ stie sa vorbeasca? istorie a-nvatat, analfabetu’? când, si-ntr-adevar, Ucraina-i creatia lui Stalin si Hrusciov. Si când lui Ciciolina din România, domiciliata la Palatu’ Victoria, nici ca-i pasa de românii persecutati la sânge de regimul de la Kiev. Si-n privinta frontierelor actuale ale României, ele sunt din vina unor Cicioline interbelice (Maniu si taranistii lui), si-a lui Antonescu, „ordon, treceti Prutul!” lasat cu-nfrângerea României în WW2 si cedarea, prin tratate de pace, a Bucovinei de Nord, Basarabiei si Bugeacului, în schimbul carora, însa, România primeste, datorita lui Stalin, Transilvania. Daca ar fi fost dupa „Aliati”, ea ar fi ramas la actualele provincii Moldova, Muntenia, Banat si parte din Dobrogea. Ciciolina de la Palatu’ Victoria = un tradator de tara si-un instigator la razboi în Europa, în favoarea SUA, tara trotkist-terorista (lovitura de stat dupa lovitura de stat, peste tot în lume, adica „revolutii permanente”).

 41. Un popor suveran își învață istoria, bună sau rea. Noi ce face la capitolul acesta ? Să ne spună acest prim-ministru , să ne spună președintele. Un popor suveran își respectă limba își respectă obiceiurile și își respectă comunitățile religioase. Cu acești politicieni am ajuns să nu mai respectăm nimic în țara aceasta.

 42. Ciolacu confunda colacul cu covrigul.

  El de fapt e specialist in „chifle”. :)))

 43. Un analfabet Ciolacu ăsta! Nu ar trebui să se afle pe listă la prezidențiale sau parlamentare. Nu știu cum se face că România se pricopseste cu astfel de specimene la conducere. Nene, ia-te de mână cu dulapul Johannis, marele nimic Ciuca și aruncați-vă un Dunăre! Mai bun ar fi ca premier orice om cu patru clase decât acest individ hot și parvenit! Du-te acasă, Ciolacule!!!

 44. Dacă au fost luate, de către cine, măi Putine? Nu tot de voi, de ruși, pe vremea când v-ați numit URSS, la finalul celui de-al doilea război mondial? Nu tătucul tău Stalin a fost cel care a trasat granițele cu creionul lui de tâmplar?Ciolacu știe ce spune,nu și criminalul nazist.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.