Ciolacu îşi asumă reforma pensiilor speciale: „Până la capăt”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că îşi menţine părerea că în privinţa pensiilor speciale trebuie o reformă şi a afirmat că va duce această reformă „până la capăt”.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă noile propuneri la legea pensiilor speciale ar trebui să nu se aplice pentru pensiile care sunt în plată, aşa cum susţin anumite persoane, Ciolacu a spus: „În această poziţie înseamnă că nu mai vorbim de o reformă, iar eu îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt”.

El a adăugat că este posibil ca amendamentele depuse la pensiile speciale să fie modificate în Parlament.

Deputaţii din Comisia pentru muncă au început, marţi, dezbaterile asupra proiectului privind pensiile speciale, preşedintele comisiei, Adrian Solomon, precizând că, în termen de maxim 10 zile, ministerele vor trimite punctele de vedere privind modificările propuse la proiect, tot atunci fiind aşteptată şi opinia Comisiei Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

 1. Tăiate toate pensiile speciale impoztate sa nu depășească 6 000 de lei este suficient sa trăiască un pensionar la 45 de ani , nu ii convine pensia sa lucreze .

 2. Mă intreb cât de cornut trebuie să fii, să ai incredere in vorba unui astfel de individ…și mai ales să nu vezi de cine sunt in spatele lui..

 3. Ciocacu, ăsta, are diplomă de bacalaureat? Sau a făcut ,, facultatea” înaintea liceului( mai era unul necoiță , primar de sector 3 București, care și-a luat bacu pe la 35 de ani apoi a avut în 3 ani 2 doctorate ( la unul a renunțat ( ahahahahah) ))? Să ne prezinte diploma de bac , ciocacu ăsta , apoi să înfiereze în stil comunist o categorie care până la urmă( sau încă ) nu l-a arestat pentru fals? Unde e diploma de bac , maestre? Dacă ai așa ceva o poți prezenta? Aaaaa , fiind sluga amerlocilor , nu ai nevoie să vedem și noi ce (sau câte ) clase ai ,, absolvit ”? El are o mare grevă a profesorilor și pedalează pe teme de acum 10 ani?

 4. Gata cu manipularea, ursare, nu mai tine! Nu te mai crede nici bebelusii.

 5. O sa se redenumeasca ca ajutor pentru impotenta sociala, se taie cifrele de după virgula si se rotunjesc la leu intreg.
  Economie mare. Cam cat e un covrig pe sfoara, la Ciuciolacu la Buzau.
  Hai ca va iubim!

 6. Gargară electorală.Atît a învățat Ciolacu de cînd e în politică, să minți și promiți nimic.Credibilitate zero, și mai e și șef de partid,ca urmare și restul pesediștilor sunt la fel.A nu se înțelege ca restul partidelor sunt altfel,tot ca Ciolacu ,făra teama de a greși, realitatea românească ne arată asta cu vîrf și îndesat !

 7. Nu ti se pare ca suna si inseamna acelasi lucru Ciongor si Ciolacu? De aceea il cataloghezi din experienta?

 8. Concret ,primul bâlbâit al Țării are o pensie de 18000 lei,a contribuit pentru 5000 lei, iar după reforma spusă de ciolacu omul va rămâne cu o pensie de 16500 lei. Ciolacule du te unde și a înțărcat mutu iapa.

 9. Ma magraonule,nu vei fi niciodata prim-ministru!Nu va fi nici o rocada in „peroada”pina in 2024!Licuriciul il vrea mentinut pe Maciukaka!Nu esti tu in stare sa rezolvi pensiile speciale si alte „speciale”;cel mult acolo la alba-neagra prin gara din Buzau ori la covrigaria din piata poti si tu sa prestezi o munca dupa cita carte ai.

 10. Ciolacu, daca tai pensiile in plata STABILITE SI CALCULATE LEGAL, la anul vom veni la inmormintarea PSD !

 11. Abrogati aliniate din art.211 si art 212 din Legea 303/2022 privind statutul magistraților. In art citate mai sus gasiti mizeria cu pensionarea după 25 de ani de activitate si calculul pensiei ca fiind 80% din VENITURILE realizate in ultima luna de activitate si in acest mod se poate obtine pensia mai maredecat SALARIUL.
  De ce PSD +PNL +UDMR si altii au votat aceasta lege in noiembrie 2022.
  Aici e minciuna cu vointa de a desființa pensiile specale care in fapt sunt un furt din bugetul STATULUI.

  • Articolele alea te ,, costă” 2 milioane de EURO pă lună( pentru o PUTERE a STATULUI ROMÂN ( apropo cât ne costă pensiile primarilor șî ale șparlamentarilor care au pensii ,,dupe” 4 ani de,, muncăfurt”?) ? înarmarea ne costă 30 de MILIARDE DE EURO o bagatelă de 1 500 de ori mai mare, dar, ce să vezi , e ursul la poartă, cu urSULA(von denlindeni ) în coastă? Hahandrei , ai și vreo replică , diferită de spălarea de creiere?

 12. Aiurea ! Daca nu reduc la judecatori si mai ales masiv la procurori care nu sunt magistrati, n-au facut nimic. Deasemenea, nu inteleg de ce diplomatii au pensii speciale ?

 13. „Până la capăt” .. Capătul va fi… Declararea neconstitutionalitatii articolelor care îi nemulțumesc pe magistrati.

 14. Cu un presedinte mincinos si incapabil in frunte, psd inca mai conduce in sondaje? Romanii nu sunt prosti, dovada ca pnl e pe tobogan spre lada de gunoi, nu-i mai voteaza decat profitorii, explicatia sta in ticalosia imbecililor care prin asa-zise sondaje arunca cifre din burta crezandu-ne prosti.
  Abureala cu reforma asta am mai fumat-o, e veche, doar prostul e nou.

 15. Cel care ma ia in balon numindu-ma Ionesculata, hahandrei este probabil unul din beneficiarii de pensie HOAȚĂ , adică pensie care fura din banul public. E o castă privilegiată cu mulți indivizi aroganti,imorali si imbuibati.
  Da, acei care lungesc procesele cu „miză financiara” pe durate de 5-6-7-8 ani mergând spre prescripție sau o achitare in extremis.
  Așa scapă infractorii mari de pușcărie. O mare parte din justitie e putredă, coruptă.
  Să amintim că la devalizarea României justitia are partea ei de contribuție.

 16. La ce citesc aici si pe alte site -uri,imi aduce aminte de lovitura de stat din 89,doar atunci cei care ne conduc si in ziua de azi,ne-au promis ca vom trăi mai bine,dar adevarul este ca traim mult mai rău.Asa va fi si cu pensiile militare,se vor reduce de la nesimtita suma de 4200 lei la 3000 lei,pentru a mai pune 100 de lei la cele 1.300.000 de mii de pensii sociale (pensii cu vechime si contributii
  zero,1150×1300000=1.495.000.000 pe luna ×12 LUNI =17.960.000.000 lei),Adica mai mult decat cei 170.000 mii de militari care au muncit 30-36 ani pentru nesimtita pensie de 4200 lei

 17. IOAN LOGHIN
  Sat Farau jud.Alba
  105 ani
  Veteran de razboi
  A ajuns pe jos pana in Caucazi
  1.400 lei pensie
  200 lei indemnizatie veteran de razboi

  R U S I N E pentru toti decidentii politici din aceasta tara !

  Pentru faptele de EROISM si VITEJIE ale acestui OM de 102 ani, care a ajuns in Caucazi PE JOS in timpul celui de al 2 lea razboi mondial, statul roman ii acorda o umila pensie de 1.400 lei si indemnizatie de VETERAN DE RAZBOI de 2oo lei.

  Iar unui alt cetatean roman, ii acorda o pensie de ( ATENTIE ) 50.359 lei/ luna
  pensie platita in integritate de la Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat ,
  ( ATENTIE ) CONTRIBUTIE – 0 lei.
  Adica nu a dat un leu de a lungul vietii pentru a fi indreptatit sa ia o asemenea fabuloasa penrie.
  Are doar calitatea de a fi MAGISTRAT.
  Pe contributivitate pensia ar fi undeva la …..5.000 lei
  DOAR ATAT !
  Are curajul cel de mai sus sa se uite in ochii veteranului de 102 ani si sa i spuna ca pensia lui de peste 10.000 euro este legala si in conformitate cu Constitutia Romaniei, art.16, CETATENII SUNT EGALI IN FATA LEGII SI A AUTORITATILOR PUBLICE, FARA PRIVILEGII SI FARA DISCRIMINARI!

  CCR arăta în urmă cu 13 ani deci in 2010, (ce-i drept, atunci judecătorii constituționali nu aveau la rândul lor pensii speciale, deci nu aveau un interes direct, cum se întâmplă astăzi) că doar dreptul la pensie este unul garantat de Constituție, nu și cuantumul pensiei.

  De asemenea, partea necontributivă din pensie nu face parte din categoria drepturilor constituționale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.