Ciolacu mută Guvernul la Timişoara ca să-şi sprijine candidatul

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat, miercuri, că desfăşurarea şedinţei de Guvern la Timişoara reprezintă un semn de solidaritate şi de manifestare a interesului Executivului pentru proiectele judeţului şi ale municipiului reşedinţă de judeţ, urmând să fie aprobată finanţarea de aproape 200 de milioane de euro pentru Stadionul „Dan Păltinişanu”.

„Guvernul României vine la invitaţia noastră la Timişoara, într-un semn de solidaritate şi de manifestare a interesului faţă de proiectele acestui judeţ şi municipiu, care contribuie cu sume considerabile la bugetul de stat al României. Semnalul pe care Guvernul îl dă cu privire la sprijinirea proiectelor judeţului Timiş este unul de bun augur. (…) Aici, Guvernul va adopta hotărârea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru Stadionul ‘Dan Păltinişanu’. (…) Guvernul va adopta şi alte hotărâri pentru Timişoara şi pentru Timiş (…). Mâine se va aproba finanţarea acestui proiect de 200 milioane de euro, cel mai ambiţios proiect de stadion din România, după cel Naţional”, a spus într-o conferinţă de presă Alfred Simonis, candidat al alianţei PSD-PNL la şefia Consiliului Judeţean (CJ) Timiş.

El a făcut referire la „atitudinea conflictuală” a contracandidatului său la şefia CJ Timiş, Alin Nica, despre care spune că „nu are niciun proiect” pe care să-l prezinte.

„Această atitudine de permanent conflict, de sfidare şi de blocare a proiectelor doar pentru că sunt ale altcuiva a fost în mentalitatea clasei politice timişorene timp de decenii şi ne-a pus în situaţia în care să nu avem nici bazine de înot, nici sală polivalentă, stadion, centură ocolitoare sau spital regional, să nu avem nimic din investiţiile majore pe care Guvernul României le-a avut prin diferite programe naţionale şi care au ocolit de fiecare dată Timişoara. Alin Nica nu are niciun proiect în aceşti patru ani cât a fost şef al administraţiei judeţene cu care se poate lăuda şi, neştiind să spună nimic din ceea ce a făcut, pentru că nu a făcut nimic, e normal să mintă, să manipuleze, să facă scandal. Şi-a construit întreaga carieră pe scandal. (…) Mă aştept ca Alin Nica şi alţi vreo 10 membri ai Forţei Dreptei să protesteze, eventual, joi, împotriva Guvernului, că vine la Timişoara. Atât de disperat este că realizăm noi ceva (PSD-PNL – n.r.) ce el nu a fost capabil, patru ani de mandat; el şi guvernele pe care el le-a susţinut”, a detaliat Simonis.

Liderul social-democraţilor timişeni a enumerat câteva dintre proiectele aflate în derulare în judeţ şi pe care Guvernul le-a susţinut sau le susţine: pentru Institutul Oncologic se va lansa licitaţia vara aceasta; au ajuns utilajele la Margina-Holdea pentru tronsonul de 10 km lipsă la autostrada Timişoara – Sibiu; Spitalul de Mari Arşi Timişoara este în construcţie; Gara de Nord este în reabilitare; lucrările la autostrada Timişoara – Moraviţa sunt avansate; Terminalul Aeroportului Internaţional Timişoara a fost inaugurat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Alegerile electorale de anul acesta se organizează deja vădit fals. Acum este târziu pentru alegeri locale credibile organizate de compromisul Ciolacu. Trebuie amânate și găsit soluții pentru corectat decent problemele de mafie sistemică care au împins lucrurile la așa extremă. Nu poate fi constituțional cel puțin de la fundamentele umane ce se întâmplă acum. Strategiile cu ceva emo și frumos sunt foarte regretabile, din rețeta animalic dictatorială chiar. Trebuie politică omenească serioasă cu găsit soluții pentru discuții serioase.

  2. Destul a fost maimuta la circ, acum vine circul la maimuta 🙂

    Pe banii cui se deplaseaza guvernul Romaniei ca sa sustina candidatul unui partid? Guvernul e pe persoana fizica sau e guvernul ma-si? Constat ca si bugetul Romaniei e la dispozitia mafiei politice care se fuduleste cu „realizari” pe banii romanilor.

    Si se mai gasesc prosti sa se uite in gura lor si sa-i voteze pe principiul: „au furat, dar au mai si facut ceva”.

  3. Corect! Se muta la Timișoara pentru a susține clanurile interlope care au capusat Timișoara inclusiv în timpul cioroiului Robu.

  4. Toata clasa politica nu sunt decat niste banditi care au jefuit Romania. Uitati-va ce averi au toti, clar, „din munca cinstita”. Astia doi nu fac exceptie!!!!! Parerea romanului nu conteaza.

  5. TIMIȘUL si Timisoara rușinea țarii , lume multa omeni nimic , cotropita și contaminata , daca fredilica face cartile îsi merita soarta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.