Ciolacu: Nu am putut pleca din Roma fără o scurtă oprire…

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vizitat expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, deschisă la Muzeul Național Roman din capitala Italiei.

„Nu am putut pleca din Roma fără o scurtă oprire la expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità” deschisă la Muzeul Național Roman din Roma”, a transmis Ciolacu, pe Facebook:

Marcel Ciolacu, conferință comună cu Giorgia Meloni

„Astăzi, România și Italia trec într-o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului nostru Strategic Consolidat.

La 13 ani de la ultima reuniune interguvernamentală în acest format, care a avut loc la București, avem ocazia să scriem un nou capitol important în istoria relațiilor noastre bilaterale.

Declarația comună pe care am semnat-o astăzi pune bazele unui plan de acțiune care va întări la un alt nivel relațiile noastre dintre state”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Am apreciat deschiderea doamnei președinte Meloni privind intensificarea cooperării economice, dar și pentru valorizarea diasporei românești care trăiește în Italia, precum și a comunității italiene din țara noastră. Cu toții știm importanța legăturilor istorice și culturale care unesc statele noastre.

Suntem latini, iar pentru mulți dintre noi Italia este ca o a doua casă. Românii de aici și-au demonstrat deja contribuția la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre. Uneori, trebuie să admitem că politicienii nu s-au ridicat la nivelul potențialului nostru comun, dar ne propunem amândoi, doamnă președinte, să schimbăm acest lucru”, a declarat premierul.

„În spiritul acestor legături istorice, am decis, în calitate de prim-ministru al României, să contribuim la reparațiile realizate în prezent Columnei lui Traian, un monument care reprezintă o piatră de temelie pentru poporul român, dar și a relațiilor culturale dintre cele două națiuni. Trebuie să ne protejăm valorile, să ne respectăm istoria și să învățăm din ea, privind împreună înainte spre ceea ce putem face pentru a menține pacea și stabilitatea pe continentul nostru și la nivel internațional”, a adăugat el.

Despre numeroasa comunitate de români din peninsulă.

„Peste 1 milion de români trăiesc în Italia, iar numărul familiilor mixte și a celor cu dublă cetățenie este în continuă creștere. Doresc să mulțumesc tuturor celor care i-au făcut să se simtă bine primiți pe românii care trăiesc aici și să le transmit românilor din Italia faptul că Executivul pe care îl conduc este la dispoziția lor. Vom face tot ce se poate pentru ca legăturile lor cu țara să fie tot mai puternice. De altfel, chiar ieri am avut o întâlnire cu reprezentanții diasporei românești din Italia și pot să vă spun, doamnă președinte, că apreciază eforturile dumneavoastră și sprijinul oferit. De aceea, un aspect discutat intens, prevăzut și în documentele semnate, prevede intensificarea cooperării pentru protejarea lucrătorilor români din Italia, combaterea criminalității și mobilitatea forței de muncă în condiții sigure”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

19 Comentarii

 1. inca un bla,bla,bla pentru voturi pe banii romanilor.A iceput si asta ca marele lens cu inima de piatra, vizite inutile.

 2. pana acum era Iohannis ciuca batailor in presa, precum si a comentatorilor. un nul si un arogant fara niciun merit sa ocupe acea functie. acum vine Ciolacu, se vede ca e un Iohannis „imbunatatit” in defecte.
  un asa sinistru, un nul si un om al grupurilor de interese ca acest nene de Buzau nu am putut vreodata sa ne imaginam, dar el a fost fabricat si crescut in incubatorul oamenilor din umbra.
  e clar ca sistemu (nu doar servicii, dar si grupuri de interese, bogatii) vor sa ne aduca la stadiul de imbecili prin proceduri succesive, sa ne tina oprimati, sa ne elimine.

 3. Ciolacu este de o suta de ori mai inteligent si mai abil ca politician comparativ cu neromanul Iohanis. Face gesturi pe care Iohanis chiar indemnat de niste consilieri destepti sa le faca nu le-ar fi facut din dispret total fata de tara si locuitorii in mijlocul carora traieste.

 4. ANALIZA PRUDENTA …
  A Naibii Solidaritate’ si Rudenie StraVECHE …
  Mussolini si Ciano l-au sprijinit pe Hitler sa RUPA Romania, desi NU aveau chiar NIMIC de castigat din Cestia ASTA Murdara Politica si Istorica.
  KARMA a functionat PRECIS si ImPlacabil
  Mussolini l-a impuscat pe Ciano, GINERELE sau … 😊
  ChurchHILL (Biserica din Deal … 😊 l-a asasinat pe Mussolini, ca sa TACA la CE Niste Cestii fermentate intre Danshii, pana CE Capistea DEALului a INTELES CareCumUndeDeCeSiCeVaFi si ba STA, ba mai si MERGE Treaba in REALitate, ca SI EL, Capistea din Deal framanta Niste Cestii PUR UK, ca SI ROYAL Home, da’ S-AU RETRAS la Vreme DIN …. 😊
  L-a asasinat PRIN Intermediul unui Narod Criminal degeaba, “Coloneluu’” Valerio, GENuu’de Apucati Lovilutionari Frustrati Social si Personal – am mai avut SI Noi, ROMANII si inca imPUTE Terra, pe Unuu’ SIMILAR – care APAR ca Mustele VERZI pe Materiile de Consum, IMEDIAT CE se rastoarna Ordinea OareCARE dintr-o Tara OareCARE si deverseaza Mizeria SOCIALA, fie de la Sine, fie ajutata de KKnarii de Serviciu …😊, CARE arunca DIVERSE IN Canalele Normale de Evacuare Sociala si Politica.
  NU are NICIO Importanta Viermii au Nevoie de Demolare UNDEVA, CANDVA, ca sa isi exercite Instinctele CRIMINALE, de Pilda “REZISTENTA” din Franta a fost o CLOACA IN Care SI DIN Care s-au deversat Tone de Ticalosii, cateodata MaiMariDecatCeleGermane, DACA se poate ASACEVA …
  Viteazuu’ ASTA de Opereta, “PARTIZAN” de Stanga, da’ DIRIJAT de Spionajuu’ UK, Ala ImPulsionat de Capistea Dealului in permanenta, ca STIA el ca Benito ar fi avut OareCARI “Docomente” SCRISE comune … l-a urmarit pe BENITO pana l-a SI prins la o Margine de Drum …

 5. INCHEIERE
  Revenind la Obiect, NU prea vaz CE Avantaje am avea NOI, cu Itsalieniica de FURAT NE fura si Ieshtia, ca TOTI APUSenenii, din F+GREU si cu MUUULTE ”Succesuri” Murdare, facilitate de Alde CIOLACI Pasageri si Efemeri, da’ EFICACE la Momentuu’ …
  CAND reCitesc despre Epoca Fanariota si apoi aceea IMEDIAT dupa Tudor Vladimirescu, pe langa Scarba si InGrozirea IN SINE, observ ca NOI, Romanii traim ACUM perfect SIMILAR de CUM traiaauRoanii in acele Epoci de Rusine si MIZERIE Fizica …
  CAND IO trag MEREU de CelPutin 34 de Ani, ba chiar SI la Comunisti, Clopoteluu’ ATENTIEI la Selectia NATURALA CORECTA a Indivizilor SCAPATI in Functii GRELE, ca SINGURA Salvare a Natiei, NUMAI si NUMAI dupa Curba DISTRIBUTIEI NATURALE a lu’ nea’ GAUSS, Imbecilii care colcaie si misuna PaPiste TOOOT, To’arashi se fac A PLOUA … 😊

 6. Pe zi ce trece impostorul covrigar devine din ce în mai vomitiv. Nu va supărați pe mine, dar cei care au de gând sa voteze prama.tia asta chiar nu au toate țiglele pe casa. Uitați-vă ce meclă are…

 7. A intrat deja in campanie electorala. Daca KWI s- a plimbat pe unde a vrut, MC de ce nu faca la fel. Nu este sigur ca va fi presedintele Ro si nu se va intoarce la Buzau!

 8. s-a dus sa discute cu gluma aia proasta, care a fraierit italienii ca o sa protejeze statul si societatea italiana, si acum n-ai loc de africani prin Roma. cam asa o sa fie si in Bucuresti

 9. Logic și obiectiv, credeți că acești luxoși din politica românească aveau șanse de a se plimba oriunde daca erau la coada vacii, vindeau covrigi, erau în biroul locului de munca, trimiși pe frontul altor țări și nu intrau în politica mincinoasă plina de clanuri și infractori? Au acceptat să se alieze cu infractorii pentru a umili o națiune și distruge o tara deja bine construita! FSN prin toată fătare, a împrăștiat o groaza de partide îmbibate de infractori, a construit legislația favorabila menținerii infracționalității in Romania. Te crucești ce auzi în străinătate despre Romania politicienilor de lux: escroci, mincinoși, hoți=infractori veritabili cu vechime, de care justiția nu se agata! Oare de ce? A fost odată MCV-ul politic, strict contra legislației făcute pro control politic, au închis sau anulat și acest MCV încât au liber la orice infracționalitate fara nicio problema. De câțiva ani, scriu despre „Romania platoul infracționalității și a spălării banilor”, acum se vede clar despre tot ce scriam cu ani în urmă. Oare ursarul Ciolacu, știe, are cunoștință de aceste acțiuni infracționale?!

 10. Fraiere , de la coada vacii au venit din padure in Bucuresti cei pe care-i lauzi ca fiind de-ai tai de prin ‘salasul militienilor’. Babacul lui Ciolacu a fost comandor (colonel) de aviatie la Buzau, proabil la celebra unitate de elita Bobocul unde a fost trimis sa faca armata si fiul cel mic al lui Ceausescu. Poti fi sigur ca avut un salariu mare pentru acele vremuri care i-au permis lui Marcelica sa aibe o copilarie lipsita de orice griji. Ai cumva complexe personale cu coada vacii?

 11. Ciolacu nu este o momaie ca ficusul ambulant, sau un escroc precum Petrov pe care i-ati votat cu entuziasm toti rusofilii actuali si diaspora imbecilizata de propaganda javrelor.
  Ciolacu v-a dat la rat: s-a pupat cu presedinta Italiei si n-a stat teapan ca momaia de la Cotroceni. Ciolacu stie ce sa spuna cand deschide gura. Este un politician mai abil de 1000 de ori decat maimutoiul inca in functie, bun doar de vacantze si plimbari……[Rumburak]

 12. Degeaba ne acuza unii ca suntem inapoiati. Suntem prima natie din lume care provine dintr-un cuplu LGBT, adica din Decebal si Ttraian.

 13. Bulibasa a fost si pe la Vatican la rudele lui ciorditorii de prin buzunare

 14. Cei doi pacalici politici s-au inteles ca infractorii condamnati sa -si execute pedeapsa fiecare in tara lui. Fugarii din Romania nu vor mai putea cere statului Italian sa-i hraneasca in propriile puscarii. Intelegerea asta de extradare a fost singurul lucru concret si serios, in rest – gargara politica. Pe Meloni au dovedit-o ca e mincinoasa si asta o simt si romanii din Italia pe pielea lor. Pe covrigar nu-l poti compara cu joiannis care e zero absolut, iar un numar inmultit cu zero da tot zero, adica ciolacu.

 15. Ba voi vedeți în ce direcție merge Romania cu javrele astea la putere.Jos mă comuniștilor!😡

 16. Exista la ZILNICU.ro o Entitate STRANIE, calare peste Politia POSTARLOR.
  Desi IO dezbat in general Cestii GENERALE de Filosofia Istoriei si si Morala Politicii, Forma sau Formele de Viata, folosind Puterea Indoielnica de a face CE vor si CE – mai ales NU inteleg – inverseaza sau/si OMIT (ca imi vine sa vOMIT si IO .. 😊) PARTI din Postari – pe care oriCUM NU le-ar putea concepe in Veci de Veci …
  Este CAZuu’ si acestor TREI Parti de TEXT Unitar ca Prezentare si Logica Expunerii …
  OriCAT m-as pune in Locul UNui Cenzor care are niste Puncte de CONTROL, NU vad, de ce Executia (Asasinatul) lui Mussolini, NU ar putea fi prezentat AICI, mai ales ca a fost un Film cu Rod Steiger in Rolul lui Benito.
  NU imi raman decat Variantele:

  – PROSTIE, pe Baza de INCultura Manifesta.
  – AMUZAMENT Cockallaresque, de Individ Ignar si cu muuuulte Complexe si Frustrari, care „POATE” … 😊 PLUS niste Oftici ACUTE ca EL NU poate scrie Ceva Similar …

 17. CIOLACU s-o fi dus la Meloni sa ii ceara KNOW HAW despre CE si CUM sa inghitim Scursurile UMANOIDE Afgane SI Pakis, care DEJA au inceput sa faca AICI, CE fac la Ei Acasa de Secole …
  Sa TAIE cu Custura GATZII Altora …
  Deocamdata INTRE EI …
  Da’ or sa ajunga SI la ROMANI, POATE deja au comis Violuri CRUNTE, da’ TACUTE de catre Mizeriile UMANOIDE din Functii GRELE, CARE LE permit si CARE LE TAC, preCUM Depunerile Dreacului in IARBA …
  ASACUM a intiat Merkeloaia, din Solidaritate de EASY WOMAN in Germania, TACEREA Crimelr si Violurilor din Germania si care fenomen s-a EXTINS in Tarile Nordice, conduse de Imbecili SUPUSI,
  IO crez’ca ACUM se impune si mai ACUT PLecarea la “STAMBUL” a Unora, Curajosi, Destepti si Buni de Clanta care sa LE arate “TURCILOR” NOI ca NU se mai poate pe Calea FXXXXII Infinite si ca NU fac BINE CE fac AICI, INAINTE de a deveni si Noi, Romanii inzestrati cu Cartiere INTERZISE Politiei.
  Nu fac BINE Deloc!

 18. INCHEIERE
  Revenind la Obiect, NU prea vaz CE Avantaje am avea NOI, cu Italienii, ca de FURAT NE fura si Ieshtia, ca TOTI APUSenenii, din GREU si cu MUUULTE ”Succesuri” Murdare, facilitate de Alde CIOLACI Pasageri si Efemeri, da’ EFICACE la Momentuu’ …
  CAND reCitesc despre Epoca Fanariota si apoi aceea IMEDIAT dupa Tudor Vladimirescu, pe langa Scarba si InGrozirea IN SINE, observ ca NOI, Romanii traim ACUM perfect SIMILAR de CUM traiaauRoanii in acele Epoci de Rusine si MIZERIE Fizica …
  CAND IO trag MEREU de CelPutin 34 de Ani, ba chiar SI la Comunisti, Clopoteluu’ ATENTIEI la Selectia NATURALA CORECTA a Indivizilor SCAPATI in Functii GRELE, ca SINGURA Salvare a Natiei, NUMAI si NUMAI dupa Curba DISTRIBUTIEI NATURALE a lu’ nea’ GAUSS, Imbecilii care colcaie si misuna PaPiste TOOOT, To’arashi se fac A PLOUA … 😊

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.