Ciolacu: „Nu este cazul să ne pregătim de război”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat vineri la Baia Mare că „nu este cazul să ne pregătim de război”, precizare făcută în contextul unor declaraţii lansate în Marea Britanie despre posibilitatea producerii unui război în Europa generat de Rusia.

„Nu este cazul să ne pregătim de război”, a spus Marcel Ciolacu într-un răspuns scurt la întrebările adresate de jurnalişti despre reacţia României în acest context.

Miercuri, şeful Statului Major al armatei britanice, generalul Patrick Sanders, a făcut apel la „antrenarea şi echiparea unei armate a cetăţenilor” în faţa riscurilor de conflict, citând ca exemplu măsurile luate de o serie de ţări europene pentru a se consolida în faţa „ameninţării ruse”, relatează France Presse.

Generalul Patrick Sanders consideră că este „esenţial şi nu doar de dorit” să fie luate „măsuri pregătitoare în vederea plasării societăţilor noastre pe picior de război dacă va fi nevoie”.

„Aceasta este o acţiune care trebuie să mobilizeze întreaga naţiune”, a subliniat el. „Ucraina ilustrează faptul că armatele regulate încep războaiele, dar armatele de cetăţeni le câştigă”, a declarat generalul britanic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

30 de Comentarii

 1. „SĂ SE PREGĂTEASCĂ ANGLEUȘII,EI AU FOST DE SECOLE CEI CE AU„DISEMĂNAT” RĂZBOI. DACĂ-ȚI VEZI DE NEAM ȘI PROBLEMELE LUI ȘI NU TOT BAGI BĂȚUL PRIN FRONTIERE LA ÎNDEMNUL UK ȘI USA POȚI SĂ-ȚI VEZI DE „SĂRĂCIA ȘI NEVOILE…”TALE

 2. Noi avem razboiul nostru, romano-turnatori sau romano-bolsevic, sa inteleaga si Charlicul pasiv la profi.

 3. Mare mirare să nu-l tragă 🥳ul KhaZar de urechi pe cioVrigarul Buzat pentru o astfel de declarație…măRog…😜
  {● RomPorKKaK-UrKaK BuiMaK-RomPorKKaK ●}

 4. Moșule, atît timp cît ridici avioane cu ucraineni f16, oricînd poți fi trosnit. Ești stat inamic.

 5. 44 la suta analfabetism functional adica sa n ai habar pe ce lume traiesti…englezul ia salary sa ne apere s au sa ne sperie..in democratie exista armata profesionala in communism armata popular…am ..noi romanii renuntat la ea ca am vrut ca in occident..asa ca …bye..bye ..

 6. „oricînd poți fi trosnit. Ești stat inamic”

  A trosni este barbarism nazist ukrain. Rusii sunt mai subtili, le bruiaza semnalul GPS, hahaha !

 7. Ciolacu asta e atat de prostovan incat nu stie pe ce lume traieste.

 8. Totuși niște informații am putea primii că iar ne prinde decembrie fără cauciucuri de iarnă.

 9. Englezii si francezii slugile Satanei vor sa inceaoa un razboi da nu la ei in tara. Motivul este dorinta Satanei taral lor, de a micsora NUNARUL de oameni pe pamant adica emisia de carbon. Satanei nu-i place caldura.

 10. Bravo Ciolacu ! Nu este razboiul nostru. Iohanis se tot chinuie sa ne bage in KK . Parca inca nu ne-a bagat dar insista (alaturi de presa bolnava de sorosism). Cum sa castigi un razboi impotriva unui sta ce detine 1500 de arme nucleare ?

 11. Dar de ce mai dl Ciolac nu faci dumneata un referendum sa vedem ce doresc romanii cu privire la razboiul asta ce nu este al nostru. Cine va da voua dreptul sa riscati viata romanilor? Chiar nu mai avem ce apara. Tinerii au plecat in strainatate pt ca nu le-ati oferit nimic. Sa te credem pe cuvant ca doar nu se poate face armata din batrani si asistati social. Dar nu ai cuvant, asa cum nu are niciun politician. Tirurile ucrane zburda pe plaiurile mioritice parca mai multe ca inainte si romanii ingheata pe strazi degeaba. Slugi ascultatoare ce sunteti.

 12. Nu e cazul să ne pregătim căci ne-am pregătit destul în ultimii 34 de ani. Vorbeşte gura fără voi!

 13. „Motivul este dorinta Satanei taral lor, de a micsora NUNARUL de oameni pe pamant adica emisia de carbon”

  Ce simpla este lumea pe Pamant, nu-ti trebuie vreo scoala ca s-o intelegi, intr-o editie de buzunar a bibliei gasesti totul !

 14. Ursare, asa au facut si ukraineenii in 2014 cand s-a intaplat cu crimeea! Cand rusnacii au invadat ukraina, au luat foc toti! De ce nu e sincer ursarul si ne duce cu vorba aiurea?

 15. „iar ne prinde decembrie fără cauciucuri de iarnă” [Elena Popa]

  Pneurile de iarna se folosesc cand temperatura ambientala este sub +10C ! Sub aceasta temperatura, pneurile de vara se intaresc si creste distanta de franare fara sa pastreze sensul de deplasare mai ales pe suprafata uda. Pneurile de iarna nu sunt pentru zapada si polei, acolo se foloseste altceva: ventuze, cuie, lanturi, rugaciuni !

 16. @20:32
  Cum mah, nu-i place Satenei cadura!?
  Pai nu mesteca el in cazanul cu smoala, unde fierbe spoitorul coclit in timp ce striga intrebarea: „care e castigatoarea?”

 17. …dacă ciolacu a spus asta, eu am investit în buncăr…sigur se va întâmpla!…

 18. Ciolacule ,nu spui tu da o recomanda alții😁.Recomand persoanelor între 0 și 65 de ani sa părăsească România in așa fel încât să lupte feciorii de securiștii,tatii și bunicii lor care ne. au sărăcit,jecmănit,alungat și ucis în țara noastră.Chiar sânt indrepratiti sa.si apere miliardele și progeniturile .Daca băgați românii în război e alegerea noi românii nu avem nimic cu NIMENI.

 19. Pralea ciolacu spune adevarul..romanii nu au nimic cu rusii..rusii doar educa un vecin barbar al romaniei..😊

 20. Leanto,
  Leantzule,
  Ai MARE DREPTate ci Informatiile STRICT necesare TIE!
  Au SCOS Chinejii PassaRICKIES and PassaROIES absolut NATURALE,

  dar se pot ALEGE si „MONTA” in LOCurile Celor Originale, RAPID si IEFTIN, NU stai in Spital DECAT 3,14159 Zile, FIX …
  Sunt ansolut NATURALE la
  Adancime (Cat mai adaaanca, pentru Barbati SERIOSI,. Grei si MARI … 🙂
  Ingustime, da’ cu LAAAARGI Posibilitati de ReLAAAXAAARE la Momentuu’ POTRIVIT … 🙂
  Lubrefiere NATURALA garantata … 🙂
  ASTEA toate la PassaRICKIES.
  La PassaROIES, au
  Lungime CatdeLUUUUNGAAAAA,
  Da’ SI Grosime CatDeGroasa
  DURITATE 10 Brinell … 😊 … 😊
  Rezilienta InFINITA … 😊 … 😊

 21. Bineeee… Acum trebuie sa luam în seamă și faptul ca Ciolacu a terminat liceul la vârsta de 42 de ani. Studiile de strategie militară le-a făcut la Academia Militară Alba-Neagra din Buzău… Mare strateg, mare om Ciolacu.

 22. Ba da , ne ataca turcii prin sud , cioalcule ia și tu două bărci cu rachete excalibir F1

 23. „Nu este cazul să ne pregătim de război”, dar cheltuim si iar cheltuim pe inarmare, cu zeci si zeci de miliarde de dolari.

  In 5-10ani populatia Romaniei va fi si mai rara, la armata lui Ciuca si Ciolacu sa se duca PSD si PNL, cu pensionarii speciali si securistii lui Iohannis.
  Ciolacu nu stie sa minta. De fermieieri si-au batut joc.

 24. E atat de paralel de curentul vietii ca se trezeste dupa ce se termina razboiul.
  Zici ca are vitiligo pe fata.

 25. Bulibasa PSD si Socheres de Buzau tu vezi ca nu stii in ce lume traiesti tradatorul

 26. ne pregatim de alegeri, de sporuri de zaiafeturi, de mangle, de chiulabale.
  Ne imprumutam si petrecem, iata Fascinanta Romanie!

 27. Adică nu sunt suficienți sutele de mii de morții ai armatelor regulate trebuie milioanele de morți ai armatelor de cetățeni. Ce afirmație cinică și criminală pe un subiect in care se știe că pregătea pacea și Anglia și-a trimis prim ministru să ațâțe și perpetueze războiul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.