Ciolacu se extrage din Roşia Montană

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, joi, cu echipa de experţi şi avocaţi implicată în câştigarea procesului Roşia Montană şi le-a transmis recunoştinţa Guvernului şi a românilor, menţionând totodată că aceştia s-au luptat în proces uneori „chiar cu deciziile” unor foşti premieri.

„Înaintea şedinţei de astăzi, am invitat la Guvernul României echipa de avocaţi care a câştigat procesul Roşia Montană, pentru România. Le-am mulţumit, în numele românilor, pentru modul în care au luptat în acest proces, uneori chiar cu deciziile unor foşti prim-miniştri, în toţi aceşti ani grei de proces. Sunt convins că absolut toţi românii sunt mândri, ca şi mine, că avem asemenea profesionişti de calibru mondial. Le transmit încă o dată avocaţilor noştri recunoştinţa Guvernului României şi a românilor, pentru victorie”, a spus Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern.

România a obţinut câştig de cauză în dosarul Roşia Montană, judecat la Curtea de arbitraj internaţional de la Washington (ICSID), contra companiei Gabriel Resources dupa ce guvernantii români au propovăduit că statul român ar putea plati despagubiri de miliarde de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

 1. „Ciolacu se extrage din Roşia Montană”

  Titlul n-are legatura cu articolul. TREBUIE injurat buzoianul covrigar in fiecare zi, traiasca Patria si Capitanul !

 2. Fosti premieri precum Ponta care in guvern sustinea proiectul iar in parlament era contra. Atunci ne-au dat canadienii in judecata

 3. Procesul asta s-ar fi incheiat demult daca anchetatorii romani i-ar fi strans suficient de OO (sau de echivalentul feminin) pe functionarii banuiti c-ar fi luat mita de la RMGC. Daca s-ar fi dovedit mita, documentele depuse de gabrieli are fi devenit, cel putin in parte, irelevante.

 4. Ioano,esti cam toleranta cu Ciorlacu.Spui ca am cistigat procesul „dupa ce guvernantii români au propovăduit că statul român ar putea plati despagubiri de miliarde de dolari”.Pai nu voi ati scris de citeva ori ca Ciorlacu spune de zor ca trebuie sa platim miliardele? Deci Ciorlacu este cel putin ipocrit pentru ca echipa de avocati a luptat inclusiv inpotriva lui, care la un moment dat era de partea Gabriel Resources.

 5. Pare o victorie, dar o mare ”eminenta cenusie” cum este Ciprian Purice, se gandeste ca deja ar fi bine sa gasim un „ocolis” si dam autorizatie de exploatare. Ca un mare „intelept” fara IQ, nu intelege ce inseamna dezastru ecologic si asa prin zona sunt paraiase rosii, iar in al II lea rand daca totusi vrei sa exploatezi, sugerand pt douazeci de burse in strainatate adica sa incurajam plecarea tinerilor si irosirea unor rezerve inutil, imbogatind Apusul cu aur cenusiu deja slefuit cu zeci de mii de euro cat costa pregatirea si altele de la nastere la maturitate. Iar in final canadenii vor spune ca au fost nedreptatiti si vor cere atat cat mintea de mare analist politic, a marelui „avocat” a lui Ciolacu si al PSD nici nu pot gandi. E fascinat sau face propaganda despre o himera: existenta unor personalitati…

 6. cat ati castigat la bursa j a vree lor? inclusiv petrov? ca d-aia l-au scos la latrat securitstii „investitoti” ! toti afisati sindromul salvatorului Romaniei, dar, de fapt, sunteti niste slug-oi ordinari ai papusarilor care va santajeaza! BOICOT VOT!

 7. Cică din 5.000 de medici rezidenți platiti de statul român pe perioada rezidentiatului, termina doar 1.500 din care se angajează la stat doar 100. Unde este restul? Spaga de 30.000 de euro pentru angajare la stat! De ce nu se organizează anual examen anual de ocupare a posturilor de medici specialiști pe țară?

 8. Cică un elev din capitală care a făcut simulare bac mate a declarat că n-are nevoie de matematica in viața! Succesuri tineret bovin drogat! Ciolacu este mentor! Țara te vrea prost! Nu știi să-ți calculezi pensia, daca o mai prinzi! De parcă Jiji știe să rezolve ecuatii diferențiale și „integrame” de volum! Nu mai zic de ecuația coardei vibrante de pe podul lui Tudy care se scufunda! Succesuri tineret educat în „Romania educata”! Banu sa sară la profesorii handicapați!

 9. Cum adica a multumit Covrigaru in-NUMELE ROMANILOR-….De expemplu eu sunt ROMAN cu pedigree inregistrat ca atare la primarie si nu ii dau voie acestui retardat mintal sa vorbeasca in numele meu.Cand cineva vorbeste in numele tau nu cumva inseamna furt de identitate…S-a prostit de tot natia asta.

 10. vor incerca la Rovina.
  Canadienii cu grade romanesti stiu doar un lucru, sa fure cu orice pret! Munca este pentru tractoare tovarasi!
  De aia au alungat romanii si au adus nepalezii, sa nu aiba opozitie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.