Ciolacu se ia la trântă cu șmecheria: „Nu mai sunt vremuri de haiducie”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat vineri, în judeţul Hunedoara, că oamenii de rând nu vor pierde venituri prin măsurile fiscal bugetare prevăzute în proiectul de lege pentru care guvernul şi-a angajat răspunderea şi consideră că pachetul referitor la funcţionarea jocurilor de noroc deranjează cel mai mult.

„Eu am renunţat, după două săptămâni nu m-am mai uitat la televizor, m-am uitat la filme, am renunţat să văd şi eu de la televizor ce prăpăd o să fac în România cu măsuri fiscale, combaterea evaziunii sau cu reforma în sistemul bugetar. Nu este niciun capăt de ţară, nu este nicio măsură exagerată. Poate aş fi preferat şi eu, după două săptămâni de mandat, să nu fiu nevoit să vorbesc de acest pachet de măsuri. Nu este niciun om de rând afectat de măsurile pe care le-am luat în legea de asumare. Nu pierde niciun om de rând, niciun venit. Trebuie să existe echitate socială. PSD trebuie să fie ancorat la principiile sociale democrate europene. Nu mai sunt vremuri de haiducie. Da, am început cu şmecherii”, a declarat Marcel Ciolacu la Conferinţa Judeţeană a PSD Hunedoara.

Premierul a afirmat că niciuna dintre măsuri nu conduce la vreun faliment, iar România are un sistem bancar solid.

„Tot mă întrebam care din pachetul acesta de legi deranjează cel mai mult sau care măsură. Nu-i niciuna care să aducă vreun faliment băncilor, toată lumea îşi doreşte un sistem bancar solid. România are un sistem bancar solid, cred că vreo 42 de bănci avem. Adevărat, România se împrumută mai scump, pentru că este o ţară cu un risc ridicat, pentru că avem cea mai lungă frontieră cu o ţară aflată în război. Când ai venituri suplimentare, un guvern responsabil vine şi impozitează aceste venituri excepţionale, fiindcă ele sunt excepţionale prin definiţie. Sunt pe o perioadă limitată. Aşa s-a întâmplat şi în pandemie, nu le-am luat, aşa s-a întâmplat şi în criza energetică. Nu le-am luat. Şi au făcut unii sute de milioane de euro din banii noştri, ai tuturor. Dacă nu reglementam preţul, aveam o inflaţie cu trei în faţă şi un popor total sărăcit. Alţii spuneau că să aşteptăm piaţa să regleze preţul, că se va scoate, se va scoate tot curentul din România. Am luat măsuri la 14 produse să fie preţul mai redus, să existe o alegere pentru cei cu venituri foarte reduse. La cele 14 produse de bază, trei zile a fost prăpăd în România, va fi o penurie la acele produse. Nu e nicio penurie”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Premierul a susţinut că măsurile referitoare la sistemul jocurilor de noroc deranjează cel mai mult.

„Mă întrebam care pachet, cred că pachetul în ceea ce priveşte sistemul de funcţionare a jocurilor de noroc, cred că acolo am deranjat cel mai mult şmecheria. Sunt interese majore în jurul unui unui guvern, sunt interese economice. S-a dus perioada schimbării sistemului fiscal în Parlament, după anumite interese. E nevoie de o reformă fiscală. Nu avem timp. Nu am un mandat foarte lung, dar vreau în acest mandat să-mi respect promisiunile”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a subliniat, referitor la reformele din sistemul bugetar, că nu vor fi persoane dată afară, dar unii angajaţi cu funcţii de conducere vor trece pe funcţii de execuţie.

„Nu vă speriaţi de reformele din sistemul bugetar. O să se cearnă lucrurile, o să desfiinţeze instituţii, o să comaseze instituţii. Nu va fi nimeni dat afară, nu mai eşti şef, treci pe execuţie, dar la un moment dat trebuie performanţa s-o alegi. Trebuie să existe o competiţie, la fel cum e la noi în partid, în guvern şi în sistemul bugetar. Nu e suficient doar să te duci la serviciu”, a conchis Marcel Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

    • Raspuns = pensionarii care se implica activ in bunul mers al societatii si a implementarii legilor europene vor fi absolviti de taxe si premiati cu sume consistente provenite de la Brussel .

  1. VOI TOTI AFLATI ACUM IN FUNCTII PUBLICE IMPORTANTE SUNTETI CREATI DE HAIDUCIE……DE DE SISTEMUL NAROD CARE A CAPTURAT ROMANIA …….SISTEMUL POLITIC DIN ROMANIA DUPA 1989 doar a dezvoltat TRADAREA SI HAIDUCIA…..

  2. Ciolacu „ia de la bogati ” si da la populatie !? A devenit Haiducul Covrigel

    • I-a vazut pe aia mai grei de cap si-si face numerele demagogice cu ei. Incepe sa se vada ca Ciolacu este elevul mincinosului patentat Ponta.

  3. Mai am bani de mancare 70 de lei pentru 7 zile pans vinerea viitoare ! Ca de 50 de lei mi/am cumparat doua unghiere italienesti din otzel SI de 20 de lei doua tricouri de la second hand !

  4. Aparent nu pierd bani, insa continuu scade puterea de cumparare, deoarece cresterile de salarii si pensii in procente ii favorizeaza pe cei cu salarii si pensii mari, iar in acest mod creste decalajul intre saraci si bogati: saracii devin tot mai saraci cu trecerea timpului, iar bogatii tot mai bogati. De mai bine de trei decenii s-au aplicat tot felul de masuri si programe, incat nimic nu e predictibil, oamenii nu isi pot planifica viitorul, iar cei care au posibilitatea , tinerii si altii mai putin tineri vor pleca in afara, oriunde gasesc un trai mai bun sau macar stabilitate .

  5. Am cumparat 4 unghiere la 10 bucata in urma cu o saptamana Dar nu sunt bune ! Nu taie unghiile ca este metalul pres moale !

  6. Vai mama voastra bugetarilor de lux din politica! Arat de mult ati furat si escrocat, incat, ati devenit constienti subtil? Daca nu se intampla cu excrocul buzatu, nu era nicio problema, erati acoperiti de compromisul cu pensii si salarii nesimtite in justitie, nu se agatau de voi sub nicio forma. Nu trebuie sa faci efort sa cauti, sa citesti sau sa intelegi, este totul vizibil nonstop. La cati bugetari de lux sunt in politica inclusiv cei din justitie, fiecare cu propriile interese uriase, nu ma mira legislatia cu dedicatie plus destule bonusuri care nu au legatura cu legislatia muncii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.