Ciolacu și-a atras antipatia. Discriminează și nu se ține de promisiuni!

CulturMedia protestează faţă de recenta ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern „în care sărăciei i se mai dau 10 procente în două tranşe, în vreme ce alte categorii, susţinute politic, au beneficiat de majorări salariale repetate, unele chiar nesolicitate”.

„Vom fi prezenţi alături de colegii noştri în Piaţa Victoriei să dăm un vot de blam Ordonanţei Ruşinii şi să le amintim, totodată, ministrului Culturii şi prim-ministrului de promisiunile neonorate”, transmit reprezentanţii protestatarilor, potrivit unui comunicat al CulturMedia.

Cele două federaţii sindicale resping „promovarea unei politici salariale discriminatorii promovate de Guvern şi refuzul acestuia de a adopta soluţii corecte şi proporţionale în vederea eliminării inechităţilor salariale”.

„CulturMedia îi invită pe toţi cei care susţin valori democratice şi un dialog social sănătos să se alăture. În România anului 2024, e elementar ca angajaţii să nu fie trataţi dispreţuitor şi ameninţaţi pentru că îşi cer drepturile, prin toate metodele legale, aşa cum, din nefericire, s-a întâmplat în cele mai recente zile. Ca şi în cazul profesioniştilor noştri din muzee şi biblioteci, care şi-au strigat nemulţumirile şi revolta în faţa discriminării salariale profunde şi din ce în ce mai mari din Cultură, demers primit cu dispreţ, indiferenţă şi declaraţii populiste de către Guvern, şi colegii din administraţie s-au ales cu ameninţări voalate de disponibilizări, în locul dialogului social”, se arată în comunicatul citat.

Conform aceleiaşi surse, „este de neacceptat ca într-o ţară membră a Uniunii Europene, guvernată de formaţiuni care, prin doctrină, ar trebui să se îngrijească de politici sociale corecte, angajaţii care doresc dialog şi soluţii pentru corectarea inechităţilor să fie trataţi cu atitudine de vătafi, tocmai de aceia care în acest an cer votul cetăţenilor, promiţând o Românie corectă”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Milogeala porceasca! Drept ar fi să le taie salarii si asazisele „drepturi” la toți funcționarii si „specialii”, nu sa crească și altor lichele bugetare salariile, sporurile. Pana la urma, nu ar vrea și cei de la cultura, ca să nu fie „discriminare”, să iasă la pensie ca procurorii? Ce,
    „ei nu e speciali”?

  2. Dumneavoastra cei cu cultura nu contati pentru puliticieni decit di 4 in 4 ani. Pulitea , porcororii , judecatorii , ANAF-ul si alte citeva categorii conteaza pentru ei. Ca sa nu-i ia la intrebari si sa-i ” racoreasca” pe la ” Beciul Domnesc” !Si ce asteptari aveti de la niste agramati ? Unul, fost prim ministru-maCiuca si actualul -bioterristul Ciocolacu ?Dar va pun o intrebare : Cine i-a dat diploma de bacalaureat lui Ciocolacu ?AUD???????

  3. POATE (editat) CARE URLLA IN STRADA SI SABOTATI MONEDA LEU VETI PROTESTA TOTI O SINGURA DATA SI BINE PTR TOTDEAUNA : CERETI PANA VINE AVOCATUL POPORULUI SI ADOPTA LA CEREREA VOASTRA DE ADOPTAT CA LEGE IN PARLAMENT CU ASIGURARI DE LA TOATE PARTIDELE CA NU VA FI SCHIMBATA : SALARIILE ALESILOR DE MAXIM 1000 EURO SI ATAT , FARA PENSII SPECIALE SI ALTE RAHATURI …
    PUMNUL IN BOT BOLOVANULUI CARE VREA SA FIE ALES SA AIBA SALARIUL MIC CA VOI (1000 EURO INSEAMNA SI BANII PTR BILET DE AVION ,CAND VREA ALESUL SA „SE CARE” IN ALTA TARA) … *** MAI ALES CA VOI MUNCITI SI EI NU ISI MERITA SALARIILE: MULTI ROMANI NU AU SLUJBA DE AINI SI SUNT PE PICIOR DE PLAECARE DIN TARA ASTA BANANIERA IMBACSITA ***

  4. Mergeți doamnelor în privat , aveți toate competențele pt. industriile actuale . Ce nu merge ”Geografia cu AGENȚIILE DE VOIAJ/ TURISM? Sau ”Istoria cu Pensiunile din conacele foștilor actuali grofi ? Sau ”facultățile de Tumbe cu Video-chat-ul ? Ce , n-are cine mai șterge praful pe la ANTIPA și prin MUZEUL SATULUI ? Venim noi foștii mineri , electricieni , mecanici , țărani și pe post de ”exponate , să vadă și nepoții nepoților cum arătau ”ciudații speciali comuniști .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.