Ciolacu vrea bagheta lui Harry Potter: „Să modific totul”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul va închide anul acesta cu o rectificare bugetară.

„O să se facă rectificare înainte de a veni cu bugetul. Vom închide anul cu o rectificare. Unde este apocalipsa? Eu mi-aş fi dorit foarte mult să fiu Harry Potter şi să am bagheta şi să modific totul într-o noapte. Tot ce am făcut în patru luni de zile am făcut ce este mai bine pentru România. Nu neapărat va fi o rectificare negativă. Am gestionat cheltuielile. Nu se mai putea haosul care era. Măsurile trebuiau luate la prima avertizare a Comisiei, din martie”, a afirmat Ciolacu, la Europa FM, întrebat de ce nu s-a făcut o rectificare bugetară şi a preferat să aloce bani ministerelor din Fondul de rezervă al Guvernului.

El a adăugat că a amânat rectificarea pentru că a găsit un sistem „mult mai eficient” şi „mult mai real” pentru această perioadă.

„Rectificările ar fi fost ceva care nu ţine cont de realitate, ar fi ţinut cont de execuţii şi de negocieri cu fiecare ministru. Ca să pot închide anul într-o sustenabilitate, am luat măsurile corecte. Aceste măsuri nu au afectat pe absolut nimeni. (…) Eu anul acesta o să scot România la lumină şi o să mă ţin de ceea ce am negociat cu Comisia, iar niciun om de rând nu va fi afectat şi nu a fost afectat nici de măsurile fiscale, nici de această ordonare şi o prioritizare a plăţilor. Totul este transparent. Eu nu am intervenit şi nu am propus nicio cheltuială din Fondul de rezervă al Guvernului. Toate cheltuielile au fost propuse de ministere şi fiecare ministru şi-a prioritizat plăţile”, a explicat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a informat că în următoarea şedinţă de Guvern vor fi aprobaţi indicatorii pentru proiectul de buget pe anul viitor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Ciolacu nu e Câțu,nici Orban,nici Ciuca și până acuma s-a ținut de cuvânt!

  2. hahahaha… cu manutzele alea doua o sa faca o boacana noua. doar stati sa vedeti

  3. & ,,Bagheta magică” o caută și ziarișii turci, îl întreabă mereu pe Șumudică unde este, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.