Cioloș îi imită pe americani?

Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, la o reuniune REPER, că propune, legat de candidaturile la prezidențiale, ”să avem alegeri primare”.

”E necesară toată deschiderea pentru un proiect politic care să includă susţinerea unui proiect prezidenţial serios şi care să strângă laolaltă forţele politice responsabile. În loc să alegem răul cel mai mic, în loc să alegem între Simion sau Ciolacu, cred că e timpul să alegem pe cineva care spune clar ce vrea el să facă în calitate de preşedinte al României şi cum vrea să facă asta şi care e proiectul său. Pe Ion Iliescu l-am votat ca să nu iasă Vadim Tudor. Pe Traian Băsescu, ca să nu iasă Adrian Năstase sau copia acestuia, Mircea Geoană care, tineţi minte, a mai încercat o dată. Pe Klaus Iohannis l-am votat ca să nu iasă Victor Ponta”, a declarat Cioloş.

El afirmă că poate a venit timpul să votăm şi un proiect prezidenţial, nu doar un om.

”Dacă strângem rândurile şi în acest proiect politic există şi alţi oameni serioşi care îşi doresc să candideze la prezidenţiale, propun să avem alegeri primare înainte de a intra cu candidaturi oficiale la Preşedinţie. Sunt multe lucruri care ne unesc, haideţi ca înainte să ne prezentăm candidaturile oficiale să organizăm aceste ”open primaries”, deschise şi pentru cei care sunt în partidele care ne susţin, dar şi pentru cei care aşteaptă un proiect, o alternativă, care aşteaptă să vadă că se întâmplă ceva structurat, coerent şi cu viziune”, a afirmat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş afirma recent că ia în calcul atât o candidatură la alegerile europarlamentare, cât şi şi una la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

18 Comentarii

 1. Primul proiect propus de Csalas: sa ne bem urina, sa nu pierdem mineralele prin ea ! (model din Tărtășești)

 2. Am o mare dilema ,inca nu ma pot hotari ,care-i mai mare jigodie ?
  Ciolos sau Rares B. ?
  Inca ma mai gandesc ,pana atunci ii las la egalitate la foarte mare distanta de restul plutonului.

 3. care proiect?, cel de a ne regulăm bărbat cu bărbat şi femeie cu femeie, ori cel de a renunţa la cuvântul de România şi român,la suveranitate şi independenţă, la ortodoxism. Trădătorul ăsta cum îţi permite să vină să facă propuneri românilor, când el oriunde s-a dus i-a trădat.

 4. Acest „individ”, cum îl numesc unii are clasa de om de stat, elegant, fara fasoane, competent si s-a vazut asta cand a fost comisar european, apoi are simtul de a alege oameni si a conduce o echipa. Stie sa lucreze pe proiecte si sigur are o viziune care poate deveni realitate. Dar întrebarea este, sistemul este capabil să mearga pe mana lui? Ce zic americanii? Vor o Românie aliată sau o arunca la rusi? Vom vedea , ne „în covrig am”, de foame sau luam calea sanatoasa.Sper din tot sufletul ca sistemul , sa nu ne minta iarăși, sa vine cu o minte sănătoasă!

 5. Sa VOTAM OMUL ,SAU CE.I IN SPATELE LUI,ADICA CINE IL FINANTEAZA,CE.I CERE IN SCHIMB,CINE LA PROPUS,CE IDEOLOGIE ARE,MAI SCURT CATA PUTERE SI CAPACITA TE ARE SA SERVEASCA POPORUL,SI ZELENSKY ERA ,,SERVITORUL POPORULUI,,MULTI DIN CEI CARE L.AU VOTAT SANT MORTI DIN CAUZA CA EL ,,SERVESTE,,😉INTERESE SIONISTE

 6. Sobolan mic si infectios, Ciolos patrupedule, indraznesti sa te compari cu personalitati politice si umane iubite si admirate de romani – Ion Iliescu, Adrian Nastase, Vadim Tudor, Ciolos patruped infectios te compari tu cu Mircea Geoana ?! Stai pitit in gaura ta de sobolan, caci, degeaba chitai dupa firimituri….

 7. De acord !
  Dar mai întâi să se integreze în Absolut cu o 2×3.14 $pirală Bivolară în Parcul Izvor.
  măRog…😜
  […RumBurKaK-trolaK UrKaK]

 8. OARE SI CORCODEL ASTA SPERA SA AJUNGA PRESUL ROMANIEI?ASTA ESTE ROMAN?ASTA SUSTINUT AGRICULTURA ROMANIEI CAND ERA COMISAR?

 9. A ratat nepotul Vulpii sansa de a deveni presedinte de ceapeu prin desfiintarea colectivelor. Dar nu se stie daca si acolo ar fi facut fata.

 10. … marea paruiala intre doua departamente ale noii Securitati … sau daca vreti, CIA (USA) vs DGSE (Franta) …Mda … deci, pentru Ciolos, un fel de 6 din 49 … ori la Bruxelles ori la Cotroceni, numai caldut sa fie ! Cit despre „primare” … un prostovan ! Propune asta unul dintr-un „partid” microscopic, in care daca s-ar organiza „primare” ar candida singurii trei membrii ai „pardidului” … (iar privind poza din articol parca-l si aud : „Mmmm … ia sa gust si din borcanul asta pe care scrie „Pipi bio, ferma Bivolaru” ! Folosesc furculita, pentru ca are si „galusti” …”)

 11. Alt ticalos din neamul chestorului 0215 Virgil Ardeleanu zis Vulpea, fost secretar PCR la Miliția Municipiului Cluj, si mai apoi, evident comandantul acesteia. Progeniturile securiștilor si milițienilor comuniști, eșalonul 2 al nomenclaturii UTC-UASCR-PCR ăștia sunt la butoane astăzi. Cameloni desăvârșiți, s-au mulat pe noul trend #Rezist, USR, etc. sau au acaparat PSD-ul si PNL-ul. Nu se ascund, sunt transparenți, reprezintă si apară interesul altor tari, Dacian Cioloş pentru Franța, Victor Ponta pentru Rusia/Serbia/Turcia, etc. România nu are viitor cu astfel de specimene.

 12. Presedintele rromaniei cica n-ar trebui sa aiba „program”… rolul lui nu este de a legifera, executa sau judeca si nici de implicare in aceste puteri.

 13. @ Taranistu spune: Așa o fi cum ne spui, numai că aceste minunate „ calități” nu au fost, nu sunt și nu vor fi folosite în favoarea românilor și României. A avut 2 posibilități de vârf, ca și comisar cu agricultura la UE, și a fost al doilea reprezentant al Franței în Comisia Europeană, cu toate că România îi oferea un mare câmp de acțiune în acest domeniu. Apoi ca prim ministru nu a făcut mare brânză, mai curând și brânza existentă a cam fost mâncată sau s-a iuțit, devenind pișcătoare. Dacă ar fi să-l laude franțujii, poate laudele tale au un oarecare suport.

 14. Cioloș? Cine-i individul? Ce-l recomandă? A făcut ceva pozitiv, palpabil, pentru România? Nu? Atunci de ce vorbește? Și, mai ales, de ce i se dă atenție acestui nimeni?

 15. Ciolos e un tradator de tara. A fost trimis in PE sa reprezintele interesele romanilor si ale României iar el a votat pentru sanctionarea tarii. Cum sa votam presedinte un asemenea specimen?

 16. O panarama, un neica-nimeni care se vrea presedinte! Cum dracu sa votezi un tradator la prezidentiale?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.