Cioroianu. ”Godină… dragă milițian de pripas. Rog nu vă sinucideți”

Schimb  de replici între Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României, și polițistul Marian Godină.

Contextul. Un diferend între Adrian Cioroianu și jurnalista de investigație Emilia Șercan, în care Godină a simțit nevoia să intervină.

Cioroianu a aflat și a dezvăluit public că jurnalista analizează teza de doctorat a lui Mircea Geoană.

”Dragi prieteni reali & virtuali, Emilia Sercan caută mai nou plagiat la Mircea Geoană și, în treacăt, mai ia și temperatura prin spațiile deschise ale Bibliotecii Naționale”

Adrian Cioroianu a reacționat  după ce jurnalista s-a plâns că e foarte frig în bibliotecă.

Emilia Șercan tot ia temperatura pe holurile Bibliotecii Naționale

„Mesaj pentru o doamnă care pare a-și fi găsit, în fine, menirea: Emilia Șercan tot ia temperatura pe holurile Bibliotecii Naționale, cu un termometru de cameră.

Nu vreau să par neelegant, dar aș avea o replică, în virtutea libertății de exprimare și în registrul umorului oltenesc🙂, că tot e azi ziua marelui Marin Sorescu: doamnă, nu cumva v-ar ajuta mai mult un termometru la subraț?!

Dragi prieteni reali & virtuali, Emilia Sercan caută mai nou plagiat la Mircea Geoană și, în treacăt, mai ia și temperatura prin spațiile deschise ale Bibliotecii Naționale…

Azi iar mă atacă și pe mine, ceea ce deja devine distractiv”, a scris ironic Adrian Cioroianu, după ce Emilia Șercan s-a plâns de frigul din Biblioteca Națională, pe care acesta o conduce.

 

„Milițian de pripas” 

„La bibliotecă poate merge oricine, domnule Cioroianu, și să ceară orice carte, chiar și despre cauzele apariției hemoroizilor, fără teama că e posibil ca un dobitoc care lucrează vremelnic acolo, poate chiar ca director, va face public acest lucru. Iar când dobitocul face publică munca în desfășurare a unui jurnalist de investigație e cu atât mai grav, pentru că vulnerabilizează atât anceheta, cât mai ales persoana”, a scris Godină pe pagina sa de Facebook.

Cioroianu i-a replicat în același stil numindu-l „milițian de pripas”.

„Sunteți penibil. Din ce în ce mai penibil. Rog nu vă sinucideți, deși oglinda nu vă mintea, dimineața, dragă milițian de pripas”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

29 de Comentarii

 1. Purcelul cioroian cu juvăț oltenesc la grumaz A ÎNCĂLCAT grav Legea Protecției Datelor Personale!
  Să fie URGENT luate măsurile legale împotriva lui!

 2. Se bat calicii pe ceaunul gol. Ce mi-e unul, ce mi-e al’lalt, basca subiectu’!

 3. Cioroianu Adrian e penibil, el, si nu-i prima data. Godina are dreptate, si Cioroianu, pacat de spus, însa infractor, ba si recidivist. Asa ca-ntreb si eu, daca … directoru’ l-o fi citit pe Nicolae Filimon, ca nu da semne?

 4. Care dintre Godina și Cioroianu e de prim pas, politicianul Cioroianu numit politic, sau Godina polițist? Cât despre Șercan, e normal că cineva in tara asta sa se ocupe și de plagiate la modul real! Ce, Geoană nu merita controlat la plagiate😯?

 5. Mi-e foarte antipatic Cioroianu, e un infatuat grețos, însă Godină ar trebui totuşi să-şi vadă lungul nasului şi să stea în banca lui.
  E ca şi cum un cocalar cu 2 clase (repetent de clasa 1) s-ar lua la aroganțe culturale cu in profesor.
  Să rămână Godină la facebook-ul lui şi să-şi lumineze urmăritorii agramați cu părerile lui despre viață şi lume, că e suficient.

 6. Cioro dragă, modestia nu-i stă rău nici măcar unui telectual infatuat.NPD-ul este una din afecțiunile dobândite care nu stârneste neapărat simpatia, și asta din motive rezonabile.

 7. Cioroianu, un istoric cu ștaif care i-a arătat degetul Regelui Spaniei. Și Carlito i-a spus Regelui Spaniei „tu”! Atât s-a putut de către „România educata”! Toți niste leproși pe bani multi! Mai exista codul bunelor maniere? Daca nu ai 7 de ani de acasă poți să fii doctor honoris pauza!

 8. Când un om nu-şi cunoaşte lungul nasului sau utilizează în acest sens o unitate de măsură măsluită, necorespunzătoare ori decalibrată, iese cu el la plimbare şi măsurându-l prin comparație cu al celor întâlniți pe traseu, are dintr-o dată o revelație. Nimic nou sub soare. Grobianismul devine virtute (şi politică de cadre) atunci când libertatea de exprimare este direct proporțională cu limitele ‘telectuale ale celui care o utilizează.

 9. Are și el 8 clase,liceu la seral si trei luni inițiere la Slatina,suficient cât să se ia la trântă-n vorbe cu profesorul Cioroianu !Ceea ce mă miră însă este faptul că fostul ministru bagă în seamă un păduche…P.S.-coțofana cu hobby de „căutătoare de dovezi” e pe același palier psihic cu protestatarul de serviciu,Ceaușescu.Au fix aceeași nevoie de un consult psihiatric.Probabil și ex polițistul.

 10. Godină e milițianul cu trei premii Nobel? Ăla care a dat de vreo 63 de ori la academia de poliție și nu a luat, adunat, un 5?
  Ce să facem, se ceartă intelectualii între ei! Lipsește liicheanu. Cu un rost de parale, îl aduci și pe ăsta în dispută.

 11. „militie” e un termen nobil
  apare in Constitutia Statelor Unite:
  -Godina e un politzai de pripas,
  asta nu spune rectorul de pripas Cioroianu!

 12. Godina care a dat examen de vreo 3 ori la cacademie fara succesuri, totuși e bun la ceva! Curata hoiturile de pe teren! Șercan și ea e buna la ceva! Curata „doftorii” impostori!

 13. Cioroianu este un parvenit al Deep State-ului dâmbovițean, un sinecurist abonat la funcții şi vedetă de televiziune de profesie.

  Milițianul godină este un experiment psihologic de manipulare în spațiul public, prin care se încearcă să se vopsească milițienii în personaje „umane”, chiar şi un pic citite… o mizerie din categoria oprit femeile de 8 martie şi oferit flori cu televiziunile după ei sau jandarmii care salvează puişori de pisicuțe şi postează pe instagram-facebook-youtube.

  Personal nu agreez pe niciunul dintre protagonişti. Amândoi sunt la fel de pensionari speciali şi la fel de promovați de televiziunile cu epoleţi 🤮

 14. Aparitia expresiei – un dobitoc – nu prea are ce cauta in dialogul civilizat al unor pretinsi formatori de opinii, mai ales ca mass-media ii popularizeza nejustificat. Cioroianu, un oltean educat si cu functii de-a lungul vremurilor n-ar fi trebuit sa se uite in gura militianului. Acesta din urma are urmaritorii sai carora le furnizeaza toate informatiile de care simt ca au nevoie. Libertatea de expresie inca nu este un mit iar societatea este bine si indecent stratificata. Infumuratii la infumurati, iar militienii la militieni!!. in rest pace si alegeri libere. Traiasca victoria in alegeri …tot ei!!

 15. acest individ cioroianu care dupa ce si-a onceput cariera de intelectual comunist pe timpul lui ceasca afisind patriotismul dce rigoare ,astazi este un lingau care s-a adaptat la curentul globalist …umorul per c are il afiseaza demonmstreza mirlania de taranoi sadea…adaptat la noile realityati..

 16. cand regele Spaniei iși insela soția-regina, voi ii țineați țucalul cu omagii?

 17. Nu am suportat și nu voi suporta niciodată un om care se pretinde istoric dar in schimb el este un activist ordinar care interpretează istoria după placul celor fare îl țin in funcții …un istoric adevărat trebuie să aibă o gândire raportată la ceea dumnezeiasca … imparțială adică nu soarele este rău și apa e bună există um mecanism mult mai complex dar pentru numiții politruci la mintea lor moneda are o singura fată (față celo care ii pun in funcții) um prost nu poate vedea moneda întreaga și dacă nu poate face acest lucru înseamnă că este un om limitat și că atunci când faci relatări istorice te raportezi la timpurile respective la situațiile respective la tehnologia vremurilor și la mentalitatea colectivă a vremurilor …altfel arăți că nu ai înțeles nimic

 18. Godina este un fel de Tatoiou imbracata in haine de militian. Stie orice, isi da cu parerea despre orice si ii evalueaza pe toti.
  A ramas tot militian prost din cauza ca n-a luat examenul de admitere la academie. Dupa ce a incercat de vreo 10 ori. MaRog.
  [Eduardovici, cititor de Pravda si Murzilka|

 19. Oameni buni, pe acest milițian ratat îl cheamă chiar Godină sau Godin, adică un porc-junior? Câtă neobrăzare la caporal!!!

 20. Oare gaboru’ asta ridicol n-are treaba la militia sateasca, vreun scandal in satra sau similar? Ca prea il freaca grija chiar de orice. Mai ramane sa-l atace pe Eminescu ca era prea scund, antisemit si s-a dus prea devreme. Bleah.

 21. Na ai era un milițian care declara că el nu privește la tembelizor si nu-l cunoaște pe vicele de la CSM!! Daca Godin (in care bagi lemne pe foc) are timp de face-buci, când mai prinde „ilegaliștii”?

 22. Godină dă lecții de moralitate la lumea care-l urmărește, da el a intrat cu 110 la oră în localitate. Și scuza fost că cică nu a văzut din cauza unor copaci.
  Jenant, și a mai fost când a intervenit în mod jegos în cazul polițistului din Oradea când colegii polițiști au dat datele polițistului unui om de afaceri prieten cu șefu poliției carei naș cu godină

 23. Adrian Cioroianu · Director at Biblioteca Naţională a României · Profesor at Facultatea de Istorie – Universitatea din Bucureşti · Studied at Facultatea de Istorie …

  -credeam ca cioara aia tampită e Rector:
  e doar director.

 24. Historicul PNL und Bessesco ie mare împărțitorii de cărți . Brava ba , că la 66, ai nevoie să sti să împarți și să ți ritmul vocal !

 25. @microtian nu ai dreptate…Scoala romaneasca nu mai exista. Reusita copiilor se datoreaza strict meditatiilor particulare. Nereusita societatii romanesti se datoreaza strict diplomelor false sau „diplomatilor” mediocrii care au avut parinti cu stare. Sunt enorm de multi copii care sunt geniali, care au potentialul de a fi chirurgi sau ingineri dar nimeni nu-i sustine, si totusi reusesc in viata pe munca mainilor lor…si poate sti si tu ca oameni geniali au si o coordonare motrica fina. Doamne ajuta ca este asa! Pentru ca oamenii geniali si fara diplome vor supravietui primii pentru ca stiu sa-si ridice singuri o casa, sa construiasca o soba si sa cultive pamantul. O fi Godina doar militian dar poate are mai mult creier decat Cioroian!

 26. @ Cioroianică
  -”Cra” !
  Godina n-a dat căldură de ajuns ca ”Șercana lu’ Rudyard Kipling” să nu mai aibă nimic de spus, ?

 27. Milițianul era unul dintre cei care riscau să fie duși în Deșertul Sahara,la sugestia fostului ministru de externe Cioroianu,de-aia are pică pe el repetentul.

 28. Analfabetilor, Godina este un politist cu coloana vertebrala si destept. Cioroiu este un lingator de clante pus politic pe post de tradatorii tarii.

 29. Elevii si studentii romani – si nu numai, daca ar urma exemplul de model uman si profesional al dlui. Adrian Cioroianu, azi, n-ar mai exista in Romania 48% analfabeti functionali, 30% agramati si incapabili sa efectueze un exercitiu matematic si sa scrie o cerere, 10% mediocri si puturosi la scoala, si, doar cca. 12% elevi eminenti cu viitorul asigurat. Deoarece, dl. Cioroianu, este un absolvent „pe bune” al unui Liceu cu examen sever de acces, licentiat al Facultatii de Istorie Bucuresti cursuri de zi, student bun, dedicat. Am urmarit cu sufletul la gura si cu regret ca n-a fost reluat – serialul editat si sustinut magistral de dl. Cioroianu despre episoade istorice ale Romaniei, cu personalitatile care au scris istorie in evolutia Tarii. Cat despre politistul rutier Godina, nu comentam nimic, de jena pt jena individului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.