Cireașa de pe „tortul” SRI – Parchet – Înalta Curte

Suspiciuni de fals în protocolul făcut public luni de SRI. Fostul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție , Nicolae Popa, a declarat, luni, că nu a semnat protocolul dintre SRI, Parchetul General şi Înalta Curte, precizarea venind în contextul în care apare ca semnatar al documentului.

„Nu am semnat un asemenea protocol. De altfel, vă rog să vă uitați, el este semnat pe 2 septembrie 2009, când eu plecasem deja de la Curte. Am vorbit cu doamna președinte Cristina Tarcea mai devreme și am rugat-o să mi-l păstreze și mie, să mă uit pe el şi să văd despre ce este vorba. Eu nu am negociat așa ceva cu nimeni, cât am stat la Curte, în niciun caz. La 1 septembrie 2009, când am împlinit 70 de ani, am plecat de la Înalta Curte. Toate formele de pensionare erau deja depuse la CSM. Protocolul este semnat, după cum se poate vedea, la 2 septembrie 2009. Nu m-am întors să semnez așa ceva! Nici nu am mai dat pe la Curte din clipa în care am plecat. Este ceva foarte curios și sper să clarific această situație. Nu știu ce fel de cooperări au avut cei din Parchete, dar, cu siguranță, un judecător nu are ce căuta să facă parte dintr-o asemenea ecuație. Chiar am să mă duc la Înalta Curte și am să consult și documentul, și înregistrările. Pentru mine este mai puțin explicabilă această situație. După cum am văzut la televizor, semnătura este a mea, dar nu vreau să fac deocamdată speculații și nici să dezbat manopere de altă natură”, a declarat Nicolae Popa, pentru Q Magazine.

Actualul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, că l-a invitat pe Nicolae Popa la discuţii pentru a lămuri problema.

„Mi-a zis asta la telefon și l-am invitat la Curte să se uite pe el și să clarificăm lucrurile”, a spus Tarcea.

Documentul, semnat în anul 2009 între Serviciul Român de Informaţii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi are ca semnatari pe George Maior, director SRI la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, procuror general, şi Nicolae Popa, preşedinte ÎCCJ. Din partea SRI, documentul are ca număr de înregistrare şi dată 21 august 2009, Parchetul General, tot 21 august 2009, iar Înalta Curte, 2 septembrie 2009.

Protocolul INTEGRAL AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

6 Comentarii

  1. In protocolul fals redactat si cu un fals semnat, aici aratat, eu vad secretizarea unor hartii cu infractiuni si ascunse cu minciuni.

  2. Protectia statului roman, a viitorului acestei tari este oare in mainile celor capabili sa indeplineasca aceasta misiune? Romania de azi arata ca o tara abandonata de toti cei in drept sa o protejeze si sa faca lucrurile astfel incit sa evoluam. Ramasi fara oameni, o pierdere mai mare decit in toate razboaiele ultimilor 300 de ani, fara pamint si fara resurse si mai ales fara independenta decizionala, am ajuns in aituatia in care decidentii, fara deosebire de sfera de activitate statala, se prostitueaza moral si nedemn prin slugarnicia fara margini pe care o afiseaza fata de fortele apartinind altor state; atit din est cit si din vest. Decidentul roman recunoaste dreptul fortei celui mai puternic si atunci, de la bun inceput, in loc de raporturi normale avem raporturi de subordonare, la discretia celui puternic. A fost odata o tara pe nume Romania…

  3. Deci avem un document fals care a produs efecte juridice, poate chiar a dus la condamnari!
    Interesant statul de drept pe care-l apara garantul Constitutiei !!!!!!!!!!!!!!

  4. Stiloul sau pixul folosit la semnatura lui Maior este acelasi folosit si la semnatura profesorului Nicolae Popa.DIXIT.

  5. Daca la cel mai inalt nivel al justitie se fura semnaturi ce pretentii sa mai ai la un post de politie din Cuietii din Deal!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.