Cîțu și logica elastică a declarației publice

Încerc să îl traduc pe Cîțu și mi-e aproape imposibil.

Pe la mijlocul lunii februarie, când se discuta despre legea vaccinării obligatorii, acesta a declarat că vaccinarea anticovid nu va fi obligatorie. Chiar dacă proiectul acestei legi prevede clar că, în caz de epidemie, Ministerul Sănătății are calitatea de a impune vaccinarea unor categorii profesionale, grupuri de oameni sau a întregii populații (L216/2017, Art 6) se pare că această impunere nu va fi forțată de lege și, prin urmare, nici refuzul de a te vaccina nu va fi penalizat decât, poate, prin ispășirea unei pedepse cu detenție din cauza săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

După cum spunea Excelența Sa, tot tam-tamul pe legea vaccinării obligatorii nu are nimic în comun cu criza pandemică, provocată de covid, în care ne aflăm. Asta, desigur, dacă ești imbecil și nu reușești să înțelegi de unul singur ceea ce se menționează în proiectul de lege la Art 6 „(1)Vaccinarea copiilor, cu vaccinurile prevăzute în Programul Național de Vaccinare, aprobat prin Ordin al ministrului sănătății, precum și cu cele administrate în situații epidemiologice întregii populații ori unor grupuri de persoane este obligatorie. (2) Situațiile epidemiologice speciale și grupurile de populație ce urmează să fie supuse vaccinării obligatorii în aceste situații se stabilesc prin Ordin al ministrului sănătății”. Citatul fiind încheiat, realizăm că suntem niște idioți și, într-adevăr, proiectul legii vaccinării obligatorii nu privește vaccinarea în caz de epidemie și, drept consecință, nici vaccinarea anticovid.

Cei care înțeleg altceva decât ceea ce spune Excelența Sa au mentalitate de terorist și ar trebui tratați ca atare, eventual, ar trebui executați din dorința de a economisi vaccinurile atât de necesare acelora pe care obligativitatea vaccinării nu îi lezează, deoarece se vaccinează în mod voluntar. Unde mai pui că, o asemenea măsură justificată de pericolul terorist universal ar îndepărta un factor periculos de răspândire al virusului prin eliminarea purtătorilor lipsiți de conștiință civică.

Odată lămurită neobligativitatea vaccinării, trebuie să ne oprim la altă declarație a Excelenței Sale, aceea despre pașaportul de vaccinare. Întrebat despre acest act, care va permite celor vaccinați să călătorească sau să facă parte din viața cetății, domnul premier spune că un asemenea pașaport contravine reglementărilor europene privitoare la libera circulație și că, domnia sa nu poate impune o asemenea măsură deoarece ar fi discriminatorie pentru cei… care ar vrea să se vacineze dar nu au cu ce. Prin urmare, nu îngrădirea dreptului la liberă circulație este problema, ci, faptul că nu ai cum să impui un pașaport de vaccinare atâta timp cât nu asiguri vaccinuri pentru toată populația.

Domnule premier, pentru a vă exersa logica elastică, permiteți-mi să vă vorbesc în pilde pentru a vă face să înțelegeți ce înseamnă obligativitatea prin constrângere. Să presupunem că apa ar fi o raritate iar consumul de apă un drept al fiecărui cetățean, inclusiv al dumneavoastră. Eu (scuzați-mi modestia), în calitatea de premier, aș emite o Hotărâre de Guvern care ar condiționa consumul de apă de șutul în dos. Mai clar: paharul de apă zilnic ar putea fi băut doar după ce cetățeanul ar primi un șut în spate de la premier… Excelența Voastră, după câte zile considerați că m-ați implora să vă trag un șut în dos?

Paul Bogdan

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

3 Comentarii

  1. arata ca un elestic, de aici si „logica”…. care este termenul sorosist „corporate”: „think outside the” elastic ?

  2. Despre impiedecati pe treapta liceului, numai de Citu.
    Ps. Trebuie sa recunosc ca acest peste de balta stătută, travestit în broasca raioasa, are si el ceva genial. Aseară am observat, cu surprindere, un fir de păr genial. Era firul sau călăuzitor prin viata ultimilor ani, fir pe care americanii i l-au implantat si l-au dotat cu un cip. Geniul firul iese in evidenta numai atunci când gangane ceva de genul transgen:”era sa fiu pe o treaptă superioară, dar treaptă inferioară m-a impiedecati sa fiu si ca atare orice treaptă care ma-mpiedeca sa ajung, ca sa fiu si ca sa am o voi plasa in arest la domiciliul celui care nu are trepte, dar are grade care fac treptii mai solizi si mai invizibili” ps Nu-nteleg de ce poarta masca peste cap? Ca doar virusul nu infecteaza ceea ce nu există.

  3. pentru marius : Multumesc pentru portia zilnica de ras! Comentarii fabuloase! :)))))))

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.