Cazul Iulian Dumitrescu. Ciucă, decizie numai ”după legi şi principii”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a precizat joi seara că decizia referitoare la candidatul susţinut de liberali pentru şefia Consiliului Judeţean Prahova va fi luată în funcţie de legi şi de principii.

Întrebat, într-o emisiune la România TV, dacă Iulian Dumitrescu va mai candida la alegerile locale din judeţul Prahova, susţinut de PNL, Nicolae Ciucă a răspuns:

„Nimeni nu este mai presus de lege. Instituţiile statului trebuie să îşi facă treaba şi asta este responsabilitatea juridică a fiecăruia dintre noi care încalcă legea. De partea cealaltă, eu – şi în cariera militară şi acum – am condus şi am luat decizii pe bază de reguli şi principii.

Atunci când voi primi propunerile de la filială, voi lua decizia în funcţie de Constituţie, de legi şi de principii. În acest moment nu există o decizie”.

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Iulian Dumitrescu este cercetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi fals în declaraţii şi are interdicţie să îşi exercite funcţia de preşedinte al CJ Prahova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Practic a refuzat sa raspunda !
  Dar despre demisia de onoare la prima suspiciune asupra unui candidat sau demnitar ai auzit maCiuca ?

 2. (editat) a auzit si el ca e frumos sa ragi ca nimeni nu e mai prtesus de lege. Ca legea e mai prejos de altii nu stie?

 3. Caporalul asta a incept sa fluture lozincile auzite la Basescu cu : nimeni nu este mai presus de lege. Am impresia ca omul nu stie ce se intimpla in Romania cu aceste legi ,despre care spune el ca nimeni nu este mai presus de lege. Pai si un orb vede cam cum sint respectate legile in Romania .

 4. Ciuca minte când spune ca el, de fiecare dată, a luat decizii pe reguli și principii. Este vorba despre acuzatiile de plagiat din teza sa de doctorat. Conform unor „reguli si principii”, oriunde în lumea civilizată un politician acuzat că a plagiat este obligat să se retragă din politică. Președintele Klaus Iohannis, cu câtiva ani în urmă a condamnat impostura academică, considerând că persoanele publice acuzate de plagiat trebuie „să facă un pas în spate” și a afirmat că are „toleranță zero” față de abaterile de la integritatea academică. Cu toate astea, in loc să lase Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care este singurul organism specializat al Ministerului Educației, in stabilirea si emitereaunui un verdict oficial de plagiat, Ciucă a dat în judecată propriul guvern, adică ministerul Educației, cerând suspendarea a 3 sesizări prin care lucrarea sa de doctorat a fost reclamată pentru plagiat la CNATDCU. Iar Parchetul General a declanșat o investigație cu privire la teza de doctorat a lui Ciucă, cu care prilej, procurorii PG au confiscat toate documentele referitoare la studiile premierului și dosarul de analiză a acuzelor de plagiat.
  (Vezi: https://www.edupedu.ro/tag/plagiat-nicolae-ciuca/)

 5. Gen. dr. Ciucanezu a plagiat, plagiatul este tot un furt, aici esti ca si Iulian Dumitrescu, tot un hot ! Ioha era alergic la plagiate, da in cazul lui Ciuca, e mucles

 6. pt. pnl-iști funcționează prezumția de nevinovăție,până când jusiția se va pronunța că a intervenit prescripția………..

 7. „legi si principii”… sa fim seriosi, in colonia asta n-are cine sa aplice legi, de la militian, la porcusor, la judecator… iar principii nu exista

 8. Îmi este imposibil cum Nicu ciuca eroul fals nu înțelege că și werner că e prea mult sa i ascultam

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.