Ciucă, deranjat de ”disonanțele” lui Ciolacu. Nu se face așa!

Nicolae Ciucă a avut o primă reacție la scandalul dintre premier și ambasadorul României în Statele Unite.

„Rufele se spală în familie”, se arată nemulțumit liderul liberal atât de Marcel Ciolacu, cât și de Andrei Muraru.

Premierul a spus că l-ar fi rechemat în țară pe Andrei Muraru dacă ar fi fost președinte, dar Ciucă îndeamnă la mai multă diplomație pentru a nu ”păta” imaginea României pe plan extern.

„Indiferent de situație, atunci când vine vorba de imaginea României, îndeosebi în afara granițelor, nu trebuie să fie pătată de problemele care disonează în politica interna. Acolo fiind vorba și de un spectru diplomatic care are finețea lui, relevanța lui, cu atât mai puțin trebuia să aibă loc un astfel de moment.

Și, neavând detalii pentru că nu am discutat cu niciunul dintre actorii acestei situații, mă feresc să speculez, dar pot spune că nu așa se face diplomație, politica externă. Știți ce frumos se spunea de mici, rufele se spală în familie”, spune Ciucă.

Marcel Ciolacu a declarat că, dacă ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis, l-ar fi retras de urgență din funcție pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, după reacţia acestuia în timpul vizitei oficiale pe care premierul o efectuează în SUA.

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat, la rândul său, că a fost exclus de la întâlnirile politice ale premierul în SUA şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat.

Într-o intervenție Tv, Rareș Bogdan  a spus că se va discuta în Coaliție despre scandalul cu ambasadorul român în Statele Unite imediat ce premierul revine din SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. ambasadorul a fost nepermis de obraznic si punct. Ciuca poate spune orice

  2. Vad ca acest Bogdan și Rareș, clănțău de meserie, e șeful PNL. El decide și enunta ce vor face liberalii! Nu Ciucă.

  3. Indiferent de numele ambasadorului Romaniei in SUA, sau in oricare alta tara, acesta este reprezentantul oficial permanent al tarii! Poate vine ciciulacu si ne spune ca el si cu ministreasa no-name stiu mai bine ce si cum prin America. S-ar putea, doar ca noi tot nu am aflat ce-o recomanda pe tipa ai in pozitia de sef la politica externa. Daca numirea n-are baza, poate a fost numita pe baza de acid!

  4. Doar eu văd 2 cuțite și un singur tort? Poate felia cea mare din para-ndărăt ( din vânzarea ȚĂRII , îndatorarea EI prin cumpărarea MASIVĂ de armament și alte vechituri) se vrea molfăită doar de o parte a puterii? Mai avem multă nevoie să sprijinim UCIDEREA OAMENILOR? SLAVĂ PĂCII, îmbuibaților !

  5. Inghesuiala mare ! Din pacate la PNL este inghesuiala mare. Inghesuiala de membrii/ membre cu creieras minion. Gen Ciuca, Sighiartau, Rares B. , ultimii doi pe langa creieras minion au si gura macro n. Ei nu realizeaza ca nu ei tin psd-ul la guvernare ci psd-ul ii tine pe ei urmare presiunilor americane pentru stabilitate. Ies de la guvernare sunt ejectati automat din sfera partidelor care conteaza. Vor pierde masiv si primari care ar trece la psd.

  6. @Johnny: si pe Muraru, in afara de origine ce-l recomanda? Studii diplomatice n-are, nivel de cultura canci!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.