Ciucă le-a dat explicații liderilor PPE despre listele comune

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, întrebat despre reacţia liderilor PPE în privinţa listelor comune PNL-PSD la europarlamentare, că aceştia au înţeles demersul, menţionând că sunt ţări care au încercat să urmeze acest model şi „poate fi o formulă care să funcţioneze”.

„Am discutat cu domnul Manfred Weber situaţia politică din România. Am discutat despre modul în care această coaliţie politică a reuşit să guverneze ţara de la sfârşitul anului 2021 şi până în prezent. Am discutat despre această nevoie de asumare a responsabilităţii între două partide din familii politice diferite, pentru a putea să asigurăm stabilitatea şi guvernarea ţării într-un context de securitate, economic şi cu toate crizele pe care nu vreau să le mai repet acum şi dumnealui şi, desigur, ceilalţi lideri europeni au înţeles demersul nostru”, a declarat Nicolae Ciucă, în conferinţa comună cu preşedintele PPE, Manfred Weber, de la sediul partidului, despre decizia coaliţiei de a merge pe listă comună la alegerile europarlamentare din acest an.

Liderul PNL a adăugat că sunt ţări care au încercat să urmeze acest model, după alegeri.

„Asta înseamnă că poate fi o formulă care să funcţioneze. De altfel, la nivelul Parlamentului European, majoritatea este creată de către PPE împreună cu S&D, cu Renew”, a mai spus Ciucă.

El a menţionat că, în contextul creşterii extremismului, este nevoie de recâştigarea încrederii cetăţenilor pentru politica de centru-dreapta.

„Avem nevoie, în acest context în care populiştii şi extremiştii au avut o creştere semnificativă, să putem să generăm şi să recâştigăm încrederea cetăţenilor pentru tot ceea ce înseamnă politica de centru, pentru că centru-dreapta a demonstrat de fiecare dată, prin politicile sale, că nu a urmărit altceva decât dezvoltare şi prosperitate şi, atunci când a fost nevoie să facă sacrificiul necesar pentru a depăşi momentele de criză, am putut realiza şi o coaliţie sau să avem acest parteneriat prin care să ne ducem la bun sfârşit obiectivele asumate”, a mai afirmat Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Daca tii si te doare burta de tara ta si poporul tau esti populist,extremist sau nationalist si nu esti bun.

 2. Teatru ieftin..
  Ciolacu si ciuca,serviciile,justitia stau la cheremul lui sorosh.
  Pana nu explodeaza undeva in Europe si baga la pandaimos soroshei,nimic nu se va schimba in Romania..sorosh decide tot si cozile de topor infaptuiesc.romanul tace si suporta.

 3. Inca o șarjă de minciuni infecte furnizate straineziei în avantaj politic.

 4. Sunt convins ca s-a facut pe deplin inteles. Elocventa si usurinta cu care frazeaza, alaturi de logica expunerii, lasa interlocutorilor amintiri de nesters.

 5. Suna pompos, „ciuca le-a dat explicatii…”; pur și simplu, jalnica sluga mă-ciuca i-a lins și
  i-a pupat în ku.r pe stapani, sa le ajungă pana la terminarea mandatelor!

 6. Bănuiesc ca s-a „adresat” fiecărui participant pe limba lui. Câti partipanti, atâtea limbi! Șeful, manfred asta, sunt convins ca a beneficiat și de un bonus, din partea casei/ciuca!

 7. Intrebare cu manta, de reporter A3CNN: ce parere au stapanii ? Stapanii a zis ca: DA !

 8. Păi, hai să vedem cum și pe cine ajută această comasare a alegerilor, de fapt a celor două partide PSD /PNL, cu doctrine diametral opuse , un fel de „Tusea cu Junghiul” care împreună reușesc să pună la, uneori chiar ÎN, pământ orice organism peste care dau, chiar dacă doar din patru-n patru ani !
  În primul rând lor , mai bine zis celor din fruntea lor, păduchii politici ce s-au cuibărit în cojocul național și de care am putea scăpa printr-o deratizare generală ce se face o dată la patru ani, prin vot, că altfel, prin manifestări de amploare și căderi de guverne, nu-s speranțe !
  În al doilea rând celor din kibutzul european UE, această birocratică făcătură iudeo -masonică, ce-și vede periclitate nu numai fotoliile ce le asigură în cinci ani, pe puțin cinci milioane de euroi, plus alte avantaje mai puțin vizibile, dar și numărul de locuri ce le revin ca urmare a faptului că Lumea se trezește și începe să voteze pentru o altfel de clasă politică ce se înfiripă, mai peste tot („populiştii şi extremiştii au avut o creştere semnificativă”), în realitate niște naționaliști, buni patrioți și atenți la ținta nebunească și satanică spre care ne îndreaptă actualii decidenți: decadență socială și morală (lgbt, droguri, pedofilie), sărăcie, pericol de război , cedare de independență și suveranitate națională în favoarea unor interese și cercuri oculte !
  O mână de birocrați, e vrei, nu vrei, singura în măsură, cred ei, să conducă după propriul plac și interes aproape jumătate de miliard de europeni !
  Să sperăm că de data asta nu le mai merge șmekeria ordinară și vor primi veea ce merită : un șut în tuhăs ! 😎

 9. PPE, SD si RE sunt dictatorii europei… si au nevoie sa castige membrii, ca au inceput sa piarda locuri national si probabil si la europene in favoarea populistilor, nationalistilor, euro/NATO scepticilor, independentilor, si da… si in favoarea extremistilor. Planul lor e sa se faca frati cu oricine, sa-si puna dictatorii in functiile permanente, dupa care sa renunte la orice persoana incomoda.

 10. le explica si lor cum e cu dictatura mascata si intelegerea la furt
  NU MAI E IDEOLOGIE..
  SOCIAL LIBERALISM…
  DECI LIDERII DE SINDICAT S_AU INTELES CU PATRONATUL SA_I MULGA PE PROLETARI…
  CAM ASTA E
  IN PLUS…GLOBALSIMUL COMINTERNIST SI-A DAT MINA CU CAPITALISMUL NEOLIBERAL…si sa-f format NEOBOLSHEVISMUL

 11. Pentru unul normal e greu de explicat cum pornești pe liste comune stînga-dreapta, ca pe urmă la UE să te scuipi din două grupări separate .. E politichia dîmbovițeană și imbecilitatea uninalilor la fel niște prostănaci marionete, care inghit orice ..Practic iși bat joc de viața politică și de alegători mai ales..

 12. Bai Ciuca, bai nerodule, nu te mai baga unde nu te pricepi. Lasa politica in pace si mergi de-ti spala obielele si fa sectoarele, fa si tu ceva la care te poti pricepe.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.