Ciucă. Mineriada din 13-15 iunie 1990, o pagină neagră în istoria recentă

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a afirmat, vineri, că dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 nu a fost încă finalizat, iar victimele şi urmaşii acestora încă aşteaptă să se facă dreptate, arătând că „această rană a societăţii româneşti rămâne deschisă până când instanţa va da vinovaţilor pedepsele pe care le merită”.

„Mineriada din 13 – 15 iunie 1990 rămâne o pagină neagră în istoria noastră recentă. Regimul de atunci a interzis libertatea de opinie, suprimând un protest paşnic al opoziţiei, care îşi manifesta libera expresie, câştigată în decembrie 1989. Învrăjbirea oamenilor, fictivele lovituri de stat şi manipularea – toate pornite de la nivel înalt în aparatul de stat – au generat valuri de ură şi violenţă în societate”, a scris Ciucă pe Facebook.

El a subliniat că PNL a fost „o ţintă a represiunii”.

„Ca partid de opoziţie şi militant activ pentru diversitatea opiniilor, Partidul Naţional Liberal a fost o ţintă a represiunii. Sediul nostru central şi cel al PNŢCD au fost devastate de mineri. Am rămas însă neclintiţi, apărătorii statului de drept şi ai unei societăţi deschise”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a arătat că victimele şi urmaşii acestora încă aşteaptă să se facă dreptate.

„Din păcate, dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 nu a fost încă finalizat, iar victimele şi urmaşii acestora încă aşteaptă să se facă dreptate. Această rană a societăţii româneşti rămâne deschisă până când instanţa va da vinovaţilor pedepsele pe care le merită”, a mai scris Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

 1. măCiucă … ăăă pe 13-15 iunie ’90 ?
  La popotâ …ăăă ? măăăăR🤮g
  ……[RumburKK- PeZeDea IliciEsciană TL & TM -RumburKK]……

 2. Uite cine vorbeste! Onoarea mea,nu ai treabă acasă? (editat) copy-paste ai fost,tot așa o să mori!

 3. Ciuca cugetatorul….’doara si toate gazetele cvotighiene nu sunt competente in cauza; pantru asa un lucru trebuie sa conzultam publicatiunile spetiale, cum e bunaoara Mundus oder todiacon'(despre cometa)

 4. Eroul de la Nasiriyah s-a gândit să le facă „dreptate” victimelor mineriadei din iunie 1990, prin comasarea cu partidul lui Ion Iliescu şi prin organizarea unei mineriade electorale în iunie 2024.

 5. Mineriada a fost ultima reduta împotriva capitalismului jefuitor! Poporul român a fost îngenuncheat! Trăiască pacea intre popoare!

 6. Un impostor in slujba americanilor! Jigodie, instalează camere video în secțiile de votare și percheziții asupra alegătorii hoți la intrare și ieșire din secția de votare! Huuo jigodiilor că în 20.24 furati cu sacul la ordinul marelui licurici! Trăiască Soso!

 7. In 13 iunie 1990 eram la Depozitul De Hârtie pe strada Mashina de Pâine de am adus Hârtie de Calculator la Calculator la CIB Bucuresti !

 8. Ha, ha! Io crediam c-o fo’ îndreptată împotriva lui, ca “demn” urmaș a lu’ Radu Câmpianu…

 9. Cică furtunile vor lovi năprasnic în Bucale! Aștept să fie inundată „căsuța” onoarei mele din Balotești!

 10. Ce scârbos e să ai scribi ca să-ți scrie pe Facebook fiindcă tu eşti prea incult ca s-o poți face singur…

  Apropo, chiar e obligatoriu să postezi pe rețelele sociale, e ordin de la „elite” şi nu e glumă. E o modalitate a stăpânilor de a-şi ține sub control supuşii.
  Însă nimeni nu te obligă să scrie alții pentru tine…
  Pentru cine îşi aduce aminte, acum ceva ani şi-a luat-o Elena Udrea, fiindcă angajase nişte tefelişti proşti (scuzați pleonasmul) să-i scrie mesaje pe Facebook, ca să pară cool şi să atragă tineretul handicapat mintal total. Iar compunătorul de mesaj a inventat o poveste, ca s-o facă să pară simpatică, cum că Nuți s-ar fi dus la casa ei de la munte unde era centrala termică pornită, iar ea neştiind cum s-o dea mai încet a pornit aerul condiționat. Evident că reacțiile cititorilor au fost de genul „blondă proastă”.

  În concluzie: lăsați-o mai uşor cu postările astea scrise de alții, fiindcă nu dovedeşte decât că sunteți nişte impostori.

 11. o pagină neagră?
  -pagina e PARTIAL neagra
  a fost scrisa:
  e neagra pt. ca a fost CENZURATA IN INTEGRALITATE!

 12. Zise Prostul Satului – Autistul cu dovezi de handicapat la Dispensarul din Dolj.

 13. si acum sint de parte minerilor care au aparat statul de drept cu care voi sinteti zi si noapte in gura. Va aduc aminte ca inainte de evenimente romania a avut alegeri libere si corecte rezultatul carora trebuia RESPECTAT PENTRU CA ASA A VRUT MAJORITATEA POPORULUI nu niste derbedei exaltati.

 14. Ma, Ciuca, sa-mi arati si mie, ca doar detineti portofoliul justitiei, in care dosar penal sunt cercetate faptele din 13 iunie 1990 care, de fapt, au declansat mineriada. Si poti sa-mi spui si a cata tentativa de lovitura de stat din 1990 a fost cea din 13 iunie 1990, asa in calitate de urmas istoric al participantilor la tentative!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.