Ciucă la prezidențiale: „Nu ne dăm înapoi”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, la Slatina, că nu s-a luat o decizie la nivel de partid cu privire la candidatura sa la prezidenţiale, el subliniind însă că nu se dă înapoi de la nicio responsabilitate şi că „nu poţi să ceri unui partid să vină să câştige alegerile şi preşedintele partidului să se dea la o parte”.

„Când va veni vremea, vom vorbi despre toate. Dumneavoastră, celor de la Olt, ca şi celor de la Dolj, le pot spune că în momentul de faţă PNL, cu toţi oamenii care sunt aici, PNL are cea mai valoroasă resursă umană, are capacitatea, are potenţialul (…), poate să îşi asume abordarea şi câştigarea alegerilor în 2024, pornind inclusiv de la premisa rezultatelor din ciclul electoral trecut. Ca atare, nu poţi să ceri unui partid să vină să câştige alegerile şi preşedintele partidului să se dea la o parte. Doar că la acest moment nu s-a stabilit nimic, pentru că o astfel de decizie se ia în forurile partidului, există o decizie la nivel de partid şi atunci o vom anunţa. Dar, cu certitudine, nu ne dăm înapoi de la nicio responsabilitate”, a spus Ciucă, fiind întrebat despre posibilitatea unei candidaturi a sa la Preşedinţia României.

Nicolae Ciucă a participat, vineri, la întâlnirea Ligii Aleşilor Locali PNL din regiunea Sud-Vest Oltenia de la Slatina şi a susţinut o conferinţă de presă.

Liderul PNL a mai declarat, în 23 noiembrie, referitor la o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidenţiale, că dacă PNL îi va cere să candideze, el nu va putea să refuze, din moment ce a cerut partidului să meargă în alegeri pe cont propriu.

„După ce am discutat la Sinaia am stabilit clar că Partidul Naţional Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale. Ca atare, dacă Partidul Naţional Liberal îmi va cere să candidez, eu nu pot să mă duc în faţa partidului să le cer să ne asumăm să candidăm prin noi înşine şi dacă partidul îmi va cere, eu să zic nu”, a spus Ciucă, la RFI, întrebat dacă va candida la Preşedinţia României.

Întrebat dacă el ar fi o locomotivă pentru PNL, Ciucă a spus: „Tocmai de aceea nu există o decizie, pentru că urmează să facem analize, să facem măsurători şi în funcţie de toate aceste date vom lua o decizie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

18 Comentarii

 1. măCiucă…ăăă…”Românul absolut”…ăăă…popotă…ăăă…fasole cu costitZă…ăăă…locomotivă…ăăă.
  măăăRog…😂

 2. Uite cine vorbește! La gara jigodie, scula lui Johannis! La gara iepuras de camp! Cade turnul din PISA cu tine!

 3. „Nu ne dăm înapoi”
  -i-a intrat un front atmospheric pe fereastra,
  l-a tras curentu si delireaza!

 4. Asta…aaa, isi… aaaa… mobilizeaza…aaaa ….armata…aaa …sa voteze …aaa… la penali…aaa. Face pe el…aaa….la fiecare…aaa pe care il scoate din gura…aaa. L-a molipsit Ana Blandiana ori nu l-a trimis la public house profu de romana de la valcea, sau … asa l-a nascut mamica, cu handicap, scuzati cacofonia.Din trei una.

 5. „NO-DA DE CARE LOCOMOTIVĂ-CU LEMNE? CU CĂRBUNI? DIESEL-ELECTRICĂ,ORI O DREZINĂ CU „FASSOLE-ĂĂĂĂĂ”?/DOM GHENERAL -DE CE NU-ȚI ADUNI „OSTAȘI ȘI OFIȚIRI” ȘI SĂ FACI O UNITATE MILITĂROASĂ ȘI SĂ TE ANGAJEZI LA „UFO-NSIVA LUI JELENSKI PE BANII AMERICANILOR:? DE, PENSIA-I MICĂ,AȘA CĂ UN BĂNUȚ „LUPTAT” N-AR STRICA FAMILIEI -DUPĂ BUGET…///-

 6. Pupatori de cururi la straini care au FALIMENTAT ROMANIA Nu mai vrem.
  Fuse fuse si se duse….De Sudul Basarabiei nu ai zis nici PAS. TRADATORULE.UUOOOOOO……OOOOOO…

 7. „PNL are cea mai valoroasă resursă umană, are capacitatea, are potenţialul (…), poate să îşi asume abordarea şi câştigarea alegerilor în 2024…”. in frunte cu IOHANNIS,Virgil Popescu si mulți jefuitori care au marit datoria la peste 150 miliarde de euro !
  Niște demagogi incompetenti și corupti.

 8. Ma intreb daca omului asta nu ii este rusine de tot ce spune oamenilor.Pai atit PNL cit si PSD care s-au tot rotit la fiecare guvernare de ani de zile nu au facut nimic .Inafara de vorbe ,promisiuni sau minciuni ,oamenii nu s-au ales cu nimic de la acesti politicieni.Tradatorul de tara dela Cotroceni cheltuie milioanele de euro pe avioanele de lux care il plimba in toata lumea ,guvernantii cheltuiesc la fel milioane de euro pt. armament,pt. dozele de vaccin care nu au fost eficiente si o parte din astea au fost aruncate la gunoi,cheltuiesc bani pt. masinile de lux care ii plimba peste tot si lista ar fi lunga cam unde se duc banii,iar cind vine vorba de Spitale noi ,de Scoli,de infrastructura,de pensii si salarii ,niciodata nu se gasesc bani.Asa ca acestui domn Ciuca ar trebuii sa ii fie rusine de tot ce incearca sa spuna romanilor si sa ii minta la fel cum au procedat toti pana acum.

 9. SRI-ul este cel care desemneaza presedintele dobitoacelor.Nu inteleg de ce va agitati atita?!! Toate institutele de sondare sunt doar medii de intoxicare a boborului cu minciuni elaborate in birourile SRI,sunt facaturi zioniste intru prostirea idiotului si asa dezorientat. Cu aceste metode s-a ajuns la aducerea pe scena política romaneasca a unor gunoaie precum Ciuca,incapabile sa lege doua cuvinte.

 10. cica …ciuca locomotiva pnl…sa -i traga inainte ,inapoi sau …la fund…glume,glume proaste….definitia normalitati spune ca …normal este ceea ce e acceptat de marea majoritate…asa se creeaza realitatea alternativa …unde antitalentul e …valoros…

 11. Priviti-l cu atentietot! Ii pui un turban pe bibilica, o rochie si un palamantir lung pkus o geanta cu curea lunga, este imaginea perfecta a leneselor grase musulmane! Si se vede deja presedinte😂😂😂😂 doar la cocina politica!

 12. @ Partide poltice,”marfă”, care au prețul lor stabilit de Constituție și de lege, i se spune ,,subveție”, ca orice ”marfă” mai și expiră, probabil neverificate îndeajuns de ANPC, ?

 13. & Domnul Ciucă a transmis că lupta partidelor politice pentru subvenții este o luptă de la care nu vor să dea înapoi, ? Este vizibil și că prin mărirea subvenționării partidelor politice a crescut și îndatorarea publică, ca o piramidă a suvențiilor, probabil copiată după ,,jocurile piramidale”, ,,Caritas”, ,,FNI” , etc., ?

 14. Individul ăsta cum și-a luat gradele multe și grele! Cât de tâmp sa fii sa nu vezi lumea în care trăiești! E ridicol

 15. & Dacă ”teorema asemănării” ar exprima raportul dintre creșterea subvenționării partidelor politice și îndatorarea publică, ?

 16. Ciucă este un imbecil notoriu. Nu știe nimic altceva decât „ăăă…fasole, popotă…ăăă…fasole cu ciolan….Aă…ăăă…nu producem motorină…ăăă….”😂

 17. & Sistemul ,,partenerului strategic american” nu este mult diferit și americanii ținând în mod riguror evidența îndatorării publice, ?

 18. Motto:
  „Sunt generali și coloneli , care până la război nu s-au distins afară din cale în cazarmă și nici afară din cazarmă, iar în război au făcut onorabil puținul pe care l-au putut. […]
  Scoși la pensie , acești oameni cumsecade și-au descoperit adevăratele lor însușiri de declin.
  Niciunul nu se mulțumește să fie pensionar și fiecare vrea să fie de o sută de ori peste ceea ce poate și nu.[…] Spectacolul acestor oameni de ispravă,care se învârtesc de zece ani prin toate bugetele și n-au fost în stare să realizeze decât începuturi de vorbe și fragmente de intenții încă neformulate, e dăunător . Domnule general ! Domnule colonel ! Vă roagă publicul , stăruitor: slăbiți-l cu competința.
  (Tudor Arghezi- COMPETINTELE UNIVERSALE, în „Bilete de Papagal”, 20 octombrie, 1928)
  Timpul a trecut dar lucrurile nu s-au schimbat. Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, fost șef de Statul Major, participant la războiul din Afganistan, fost ministru al Apărării este in prezent presedinte al PNL, fără să aibă nici o calitate de om politic după cum singur a recunoscut la Congresul extraordinar al PNL, din 10 aprilie 2022.
  Acest Ciucă face acum o afirmatie gratuită si fără nici o acoperire spunând că „PNL are cea mai valoroasă resursă umană, are capacitatea, are potenţialul (…), poate să îşi asume abordarea şi câştigarea alegerilor în 2024, pornind inclusiv de la premisa rezultatelor din ciclul electoral trecut”.
  La asemenea ineptie, intrebarea firească pentru Ciucă este „Pă ce te bazezi?” – vorba lui Moromete.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.