Ciucă sună adunarea pentru democrație: „Se şubrezeşte”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat că există o temere cu privire la creşterea extremismului şi a şubrezirii democraţiei.

„Vorbesc despre această temere a creşterii extremismului şi a şubrezirii democraţiei. Democraţia nu se şubrezeşte de la sine. Noi o şi şubrezim, noi o alterăm, pentru că nu avem curaj să vorbim despre ea, să vorbim despre valorile democraţiei. Nu avem curaj să vorbim despre valorile şi virtuţile partidelor pe care le reprezentăm, partidele democratice. Partidul Naţional Liberal este un partid democratic. Este partidul care se identifică cu istoria modernă a României şi nu spun vorbe mari. Este partidul care s-a aflat la conducerea guvernelor României în cele mai importante momente ale istoriei noastre de după Mica Unire. Se află şi astăzi. S-a aflat şi în zilele noastre, când am trecut prin momente complicate, prin crize succesive suprapuse (…) şi vedem ce se întâmplă în lume. Dar cel mai teamă, după cum puteţi vedea, ne e că se şubrezeşte democraţia şi că ne sunt atacate valorile. Să ne apărăm păstrându-ne linia ideologică”, a transmis Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a spus că nu trebuie să existe teama de a vorbi despre patriotismul moderat, „acel patriotism curat, frumos, al nostru, al românilor, cum, de altfel, este normal să se vorbească în oricare ţară”.

„Oamenii trebuie să fie patrioţi, să se identifice cu valorile naţionale, iar prin aceste valori, să promovăm Uniunea Europeană, pentru că de acolo ne vin o serie întreagă de beneficii”, a adăugat Ciucă.

În acelaşi cadru, Nicolae Ciucă a subliniat că Guvernul şi administraţiile locale trebuie să fie parteneri ai mediului de afaceri.

„Guvernul şi administraţiile locale trebuie să fie partenerii oamenilor de afaceri, a tot ceea ce înseamnă capitalul românesc. (…) Trebuie să facem în aşa fel încât să avem acea structură solidă de parteneriat prin care să putem să ne dezvoltăm (…) într-un ecosistem, un ecosistem naţional de mândrie şi identitate naţională. Aşa putem să ne dezvoltăm şi putem să ridicăm fruntea sus, să privim dincolo de graniţă, către vest şi să le spunem fraţilor noştri români din diaspora ‘întoarceţi-vă acasă, că nu e nicio diferenţă faţă de ce este afară’. Să le acordăm tinerilor creditul necesar”, a declarat el.

Liderul PNL a subliniat că trebuie găsită modalitatea care să-i cuprindă pe tineri, să li se acorde credit şi să fie implicaţi nemijlocit în tot ceea ce înseamnă procesul de dezvoltare şi evoluţie a ţării.

„Generaţia noastră, în 2030 va trebui să dea mai departe responsabilitatea. Şi nu cred că trebuie să fie un moment de fractură când dăm responsabilitatea de la unii la alţii. Nu, responsabilitatea trebuie să înceapă de acum, astfel încât ea să poată să treacă absolut natural de la o generaţie la alta. Pentru că aşa cum ne creştem copiii şi nepoţii, tot la fel trebuie să ne pese de ceea ce se întâmplă cu o generaţie întreagă, la nivel de ţară sau cu două, trei generaţii”, a susţinut Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

32 de Comentarii

 1. oameni sa fie patrioti…si voi sa vindeti tara ,bucata cu bucata….curat murdar ,coane ciuca…mai bine la gunoiul istoriei cu voi

 2. Vă mirați că a crescut violenta in societate?! Actuala clasă politică și televiziunile au favorizat ura și dezbinarea in societate prim minciuni, hoții și promisiuni deșarte. E numai începutul. Daca nu se schimbă clasa politică va fii vai de noi😂

 3. patriotism si democratie….ba retardatule …democratia nu este un scop in sine ….vorbesti ca un comunist…democratia este un mijloc de a rezolva probleme …democratia ue creeaza probleme nu le rezolva…jidanii speculeaza proastia si lacomia sa controleze lumea…prin razboaie in final…

 4. hahaha, despre ce democratie vorbeste individul asta? aia in care magistratii intra sa ridice saci cu voturi stiind ca sunt camerele oprite? in care activistii ONG-urilor sunt finantati de afara? in care „expertii” sunt pe statele de plata ale corporatiilor? Tocmai am urmarit un clip pe youtube, in care Nanci Pelosi a fost ingropata de un student de la Oxford intr-o dezbatere. Pe final studentul a citat din publicatiile vestice, „independente” si „democratice”… Problema cu democratia e alegatorii, din New York Lies, Vox, WaPo, etc. E cam ce spunea Klaus Schwab anul trecut, ca alegerile sunt un impediment pentru „democratie”

 5. Tupeu maxim de borfas .Sunteti chiar daca nu va place sa auziti o adunatura de nulitati absolute .Nu ar fi absolut nici o pierdere pt aceasta tara sa va ia baiatul cu coarne la cazanele de si cu smoala.Din pacate pt noi inca pe acest pamant el dirijaza .Dar se va satura la un moment dat Doamne Doamne si va spune stop.As sa va /ne ajute Dumnezeu

 6. Ce legătură are PNL-ul „de la Mica Unire” cu cel de astăzi? Nu că ăla ar fi fost prea grozav, dar când te uiți la Ciucă, Rareş Bogdan, Câțu sau alte ipochimene ți se străpezesc dinții de silă!
  Trădătorii ăştia care au distrus liberalismul şi libera inițiativă în numele globalismului, care este cea mai odioasă formă de comunism, îndrăznesc să vorbească despre PNL, despre predarea ştafetei şi altele? Despre care ştafetă este vorba? Şi cui s-o predea? Unei generații de fătălăi şi transexuali drogați? Pe care tot ei i-au adus în starea asta la comanda elitelor sioniste care-i stăpânesc?
  Mi-e greață!

 7. Gura pacatosului. Democratia isi pierde virtutile cand unul ajunge ministru, sef de partid, prim ministru, pentru ca asa a vrut presedintele tarii. Pe langa toate astea acea persoana mai detine si un doctorat obtinut indoielnic. Foarte nedemocratic suna. Iar culmea insul mai tine si lectii despre democratie. Cata ipocrizie !!

 8. Ia spus Ursula ca e bai.Tre s-o arda putin cu democratia Europeana ca se subrezeste,a iesit cu gloante,la washington e agitatie,e teama de extindere.Asta mai lipsea.Da Ciuca pun pariu ca stie ce.i aia democratie asa,din auzite.El e un fel de miky maus pacolo.

 9. Democrația, da’ să nu se șubreZească Popota !
  Că Democrația trece prin castroanele de fasole, cu costitZă afumată.
  De porc, măR😜g

 10. Democratia nu mai exista atunci cand tara este tarata in razboi de catre niste conducatori tradatori aserviti intereselor externe, impotriva vointei populare de pace.

 11. Asta vorbeste de democratie dupa liberalizare, pandemie si comasare?
  Care alegeri libere? De fapt tot un furt continuu care va culmina cu manaritul alegerilor prezidentiale

 12. Dupa Orban, Citu, Rares Bogdan, PNL a fost foarte daranic si l-a „daruit” pe nea’Ciuca personalitatea milenilui urmatoarea mare revelatie dupa Klauss Sparanghelie Voda, cheama romanii acasa. In plandemie in timp ce prostimea era tinuta arestata in proprie case, nu se putea circula, decolau avioane spre Germania cu muncitori la sparanghel si spre Austria cu bandante. Si la Congresul PNL cu celebrul „Cîțu Președinte” a fost suspnedata plandemia prin decret de la Cotroceni

 13. Nu-ți este, mă general făcut la apelul bocancilor, să vorbești despre democrație?! Mă, sfertodoctule, cu doctorat plagiat, de unde și până unde sunteți voi, o ceată de lingăi, de yesmeni, de trădători, urmașii Brătienilor? Se răsucește I.C. Brătianu-n groapă când vă autonumiți voi Partidul Național Liberal! N-aveți nicio treabă, nici cu liberalismul și cu atât mai puțin cu naționalul! Sunteți doar o cloacă de impostori, de analfabeți, de ciordari aliniați la ordinele trădătorului Johannis! Democrație, voi, lichelelor?! Voi, care ați distrus presa prin bugetarea partidelor, banii mei care merg la partide și de acolo la cumpărarea scribălăilor?! Voi, care ați distrus cel mai important element al democrației, votul, comasând merele perele (europarlamentarele cu localele), doar, doar să n-ajungeți acolo unde vă este locul, la groapa de gunoi a Istoriei? Voi, care aveți ministrul Justiției, o fătucă imbecilă? Voi, paparude neobrăzate, susținătoare ale securiștilor în justiție, economie, viața privată? Să vă duceți învârtindu-vă, desigur, de mână cu PSD-ul lui Ciolacu, alt anafabet, zici că dracul v-a împerrchiat, Ciucă și Ciolacu, turcul și pistolul, ci-n-s-asemănă, s-adună!!!

 14. @ Se scoală astăzi generalul
  Se bese mult mai democrat,
  Să fie șaua și cu calul
  Mai mânzălite de căcat,
  Se spârcâi o diarie !

 15. Voi politicienii de doi lei care una vorbiți si alta faceți ați șubrezit democrația! Onoarea mea, onoarea mea!

 16. @ Se bese tare generalul,
  Se-adună lumea la miros
  Să fie vinul mai spumos,
  Se bese să audă calul,
  Să vină grabnic la-nșeuat,
  Democrația-i de salvat !

 17. @ Refren

  Doar ce-a mâncat pe săturat
  Și a băut ce-a apucat !
  Doar ce-a mâncat pe săturat
  Și a băut ce-a apucat !

 18. Și-a ascuți spada , înșeuă calul,
  Se saltă-n scară generalul,
  Bese și calul,
  Se-avântă-n luptă ne-ntrecut,
  De liberalii de sub scut,
  Că s-a putut fiind liberal
  Să-i dea și șa , să-i dea și cal
  Și scut și PNL de ,,bal” !

 19. @ Cotidianul
  ,,Von der Leyen, ”scutul democrației europene” ”
  , ?

 20. Ciuca ce spune Constitutia?…Militarii nu fac politica. Tu de ce faci??? Ai juramant militar si solda pe viata.
  Marsh…

 21. Care democrație băh măciucă ,generalul de carton,că suntem în plină dictatură, PNL și PSD au pus monopol pe țară , trebuie să ieșim masiv la vot ,să alungăm aceste hiene alogene ,care ne-au vândut intereselor străine

 22. Da, voi ati subrezit-o. Facaturile de alegeri din 2019 cu generalul vostru Johannis, cu propaganda ticaloasa hashtag rezist USR, cu marsava voastra comasare din 2024, cu circul domdoctor.
  Nu votez psd-pdl-USR in viata mea!!!

 23. comasarea politica a doua curente ideologice antagoniste sa zic asa…este moartea democratiei, baiete…
  comasarea alegerilor…candidat unic…din partea gruparilor mafiote care au pus mina pe romania…e DICTATURA
  bocancu’ tot bocanc’ e
  apv sptr !!!

 24. Sluga cu stele, iar in capul lui sunt doar logostele, e praf muhaiaua, le-a bagat Iohanis rahat in cap la toti liberalii

 25. ia vezi s lu ga cu legea aia maoista a „armatei” prin care sunteti gata sa rechizitionati bunurile romanilor si sa ne impuscati pe strada! CE-I CU ABERATIA AIA BHAI!! GENERAL DE CARTON CU PATRU CONSERVE ! HAI SIKKTIRR ORDINARILOR! TREZITI-VA BHAI! ROMAAANE, SCOALA DE PE CANAPEA BHAI!

 26. Bine ca recunoaste ca „noi” adica ei, liberalii, au subrezit democratia. Asa este. Si ei, si PSD, sunt niste partide care au incalcat grav drepturile omului, legislatia in vigoare dar si Constitutia Romaniei. PSD si PNL trebuie interzise. Doar prostii mai voteaza pentru ele.

 27. D3mocratia inseamna respectarea constitutiei!constitutja zice de separarea puterilor in stat(legislativa,executiva,militară,juridica,mass-media)!ce cauta militar in politica?ce cauta politician in…(peste tot)???,8nclusiv in numirea femeii de serviciu in parlament???cine incalca legea generale???

 28. Se şubrezeşte democrația:
  -i-a dat orez cu ciupercutze la popotă,
  n-a vazut ceafa de porc!

  (maine are urzice cu mamaligutza)

 29. Atitudinea de sluga a celui ce are stele, subrezeste tot, economia, democratia, in fine statul

 30. Democrația a fost distrusă de junta militară securistă din care generalul plagiator Ciucă face parte, alături de militari şi milițieni „în civil” din FSN-P$D-PeNaLe! Un (editat) politic acest general de popotă! Vorbeşte de democrație şi el însuşi concepe legea care înăspreşte pedepsele pentru protestatari pentru a înăbuşi orice formă de nemulțumire. Vorbeşte de democrație şi îi face lui Predoiu poliție politică. Vorbeşte de democraţie şi mafia lui o terorizează pe Emilia Şercan. Acest Augusto Pinochet de Rrumânistan, dacă va ajunge preşedinte, ne va duce înapoi în anii 50!

 31. @ Vă pupă Ciucă,
  Vă pupă dulce,
  De pe căluțul ce nechează
  Mai bese, mai se bălighează
  În drumul spre ”victorii multe”.
  ”Cocoș” cu PNL spre munte,
  Prin văgăuni și văi, ”o” culte,
  Și Sacho Panza ar fi urmat
  Quijote-le amorezat !

 32. @ Vă pupă Ciucă de pe cal
  Din zborul ce se vrea astral,
  Cu bătălii de general.
  Împrăștie bezele multe
  Spre personaje mai mărunte,
  Ce stau să vadă a sale lupte
  Duse cu morile vânt
  Ce n-au fost puse la pământ.
  În lupta pentru energie
  Străbate Ciucă peste glie,
  Căluțul nechează, ce știe !
  De Rocinante s-ar numi
  Și Ciucă personaj ar fi,
  Mai principal , mai valoros,
  Când și călare, când și pe jos !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.