Clotilde Armand a pierdut procesul cu ANI: „Judecător numit noaptea ca hoții”

Curtea de Apel Bucureşti a respins luni cererea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de anulare a raportului întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, prin care a fost declarată în stare de incompatibilitate.

„Respinge ca neîntemeiată contestaţia, astfel cum a fost completată, formulată de către reclamanta Armand Clotilde – Marie – Brigitte în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate”, se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

„Nicio surpriză în minuta instanţei – noul judecător – numit ‘noaptea, ca hoţii’ fără nicio motivare sau argument juridic – şi-a îndeplinit misiunea pentru care a fost promovat la Curtea de Apel. A respins contestaţia mea împotriva raportului ANI. Voi contesta această decizie şi voi face o plângere către Inspecţia Judiciară pentru gravele abateri juridice de asta”, a scris Clotilde Armand într-un mesaj pe Facebook, la câteva minute după ce a aflat decizia instanţei.

Pe de altă parte, judecătorii au admis o cerere depusă de avocaţii ei privind sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la două excepţii de neconstituţionalitate, dar nu au fost de acord cu suspendarea procesului până la soluţionarea acestor excepţii.

De asemenea, magistraţii i-au respins lui Clotilde Armand o cerere de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

În noiembrie 2022, ANI a stabilit că primarul Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, în legătură cu numirea sa ca manager într-un proiect finanţat cu fonduri europene derulat de Primăria Sector 1.

Ulterior, Armand a solicitat în instanţă anularea raportului întocmit de ANI şi, în subsidiar, suspendarea acestui raport, până la soluţionarea pe fond a cererii sale.

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Cele cinci dispoziţii semnate reprezintă numirea în funcţia de manager de proiect, precum şi majorarea indemnizaţiei lunare cu până la 30%.

Clotilde Armand s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 februarie 2022, data dispoziţiei privind numirea sa în acel proiect.

În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Armand a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat cinci dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

16 Comentarii

 1. nu conteaza .

  Chiar daca , prin absurd , Clotilda ar fi condamnata la moarte de justitia romaneasca , Bruusel-ul o salveaza in ziua sentintei .

 2. nu o pot invinge in alegeri, sa o aresteze tovarasi! Eee, a venit frantuzoaica asta sa ne interzica preturile triple? Huooo!

 3. LA PUȘCĂRIE cu coțofana !!Dragnea a făcut pușcărie pentru o faptă mult inferioară comparativ cu fapta coțofenei !!

 4. Urlau USR-istii: fara penali în funcții publice! Tocmai clotilda e vizibil și demonstrat penală din prima zi de primar prin fraudarea alegerilor în parteneriat cu USR! Acum cu integritatea, se trezește la Bechtel unde fura fara limita din finanțări de la bugetul de stat și fonduri europene. Sa isi de-a demisia până la hotărârea judecătorească definitivă, exact cum urla la ceilalți! Urciorul nu merge de multe ori la apa, mă crapă de umezeala!

 5. Da, dar Mme Clotilde are cetatenie romana. Adica va taiati singuri craca de sub picioare dupa ce voi i-ati acordat-o.
  Nimic nou aici!

 6. Așa și? Același ANI a constatat-pe vremea când era decât primar- că și tovarășul Johannis se găsea in aceeași postură, postură care după toate aparentele i-a înlesnit accesul la Cotroceni…

 7. dupa cate am inteles
  A DELEGAT un vice-primar sa-si mareasca salaru…..la zdup cu toata gashca!

 8. @Mioriţa: cetatenia romana se poate retrage, iar paparuda poate fi expulzata si declarata persona non-grata. Sa se dupa in Guadeplua, sa culeaga banane! Asta daca n-or gati-o aia cu orez.

 9. @Cani Balu:
  „persona non-grata”
  Pentru ca e prea subtire pentru gustul tau?
  „paparuda”
  ti-a stricat tie ploile?

  Am sa-i spun sa „dupa-dupa in Guadelupa”. Cu ce o rezi tu, neaparat.

 10. Fara penali in functii publice! DNA sa vina sa va ia! Si-a uitat USR sloganele??

 11. Parca_Parca in Favoarea Danshii, ClockoTilda S-AU FURAT Sacii de Voturi, „Noaptea, ca Hotii”.

  NU stiu precis in favoaea CUI, ca NU ma PreaDestul intereseza Misculatiile „POLITICE” ale Unora care „fac” Politica EXACT CUM face Dreacuu’ CacaMaci …:)
  SI ii SLOBOADE pe Forum … 🙂
  Pe CeiMaiMariSiPuturosi ii SLOBOADE in POLITICA „MARE”, Gramezi_Gramezi, de PUTE POLITICA din Romania, de peste 34 de Ani …

  CEVA de acest Fel de CacaMACKA ne-a fost SLOBOZITA, ClockoTilda si NOUA in Romania,

  din ADAAAACURILE Frantei de ACUM,
  ca Aia Veche a CARE ne-a ajutat in WW1 sa ne reFacem dupa Sabotajul Rusesc din 19,

  SI apoi a tinut Piept lu’ Wodrow WILSON care NE voia Separati si care NU a vrut sa reCunoasca BASARABIA ca ROMANeasca,
  din Cine „LE STIE” PLANuiri Bataie LUUUUNGA, pana inspre ACUM,

  fost inLOCuita cu o Serie CRESCANDA in Rau de Macrons, PUSI la Elisee,
  DUPA Valery Giscard D’Estaing SI Georges Pompidou …
  Ultimii Presidents FRANCEZI si in Suflete.

 12. sacii cu buletinele de vot sau pins de manutele Clotidei chiai pe inregistrarile video nebagate in sama la ORDIN ! SA SPERAM CA ACUM VOR AVEA TIMP NU ODIN CA LE VADA !PSD SE BATEA IN PIRTUL DE ARAMA CA,,,,,,,,,,,,,,, TOTUL A FOST UN MARE FIS ! CIOLACU A FOST UN EXECUTANT ! SICTIR !SOFR

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.