CNSAS. Silviu Predoiu, fost nr. 2 în SIE, a fost ofițer al Securității. Nume de cod „Pumnea”

CNSAS transmite într-un comunicat de presă rezultatul verificărilor candidatului la alegerile prezidențiale Silviu Predoiu.

Fost numărul doi al Serviciului de Informații Externe până în 2018,  Predoiu a fost angajat al fostei Securități înainte de Revoluția din 1989, cu numele de serviciu “Silviu Pumnea”, se arată în document.

Verificat de CNSAS pentru că și-a depus candidatura în alegerile prezidențiale,  instituția a decis că acestuia nu i se poate atribui însă “calitatea de lucrător al Securității, în sensul legii”, respectiv ca poliție politică.

Acesta a fost încadrat la Centrul de Informații Externe în 1987, cu gradul de locotenent major.

În 1.10.1987 acesta a efectuat “misiuni în străinătate” iar din 25.081987 a activat sub acoperire la Întreprinderea de comerț Exterior GEOMIN.

În 26 decembrie 1989 trece la Ministerul Apărării.

 

 

Recomanda 2
Author

17 Comentarii

  1. Oau, s-a descoperit in sfarsit secretul lui Polichinelle. Bah, mie sa-mi spuna CNSAS care NU a fost calugar la Manastirea Secu. Ca ar fi mai putini de numarat si ar munci si bajetii mai putin! Da creca nu se exista asa ceva. Altfel nu-si si-ar fi avut rostul „revolutia”. Pai nu bajetii conduc sandramaua de treij-de ani?

  2. Ce dragutza e legea in colonie. Ai fost sekurici da’ n-ai fost. Ca erai si esti baiat bun. La toate!

  3. Silviulica maica – leuț simpatic, ma uit la tine si-mi aduc aminte cu candoare cum ma plimbai cu vorba si ma minteai ca pleci in turnee de judo cand tu de fapt erai umilit ca bagi cuțitul pe la spate in altii. Voiai sa te cred protector de valoare, te vad insa papusa in mana altora. Nici acum nu ne potrivim, „dragule”. Iti urez un sincer chix din partea alegatoarelor.

  4. Si care-i secretul? El l-a spus personal si in emisiunile televizate in care a aparut, ca a fost mai intai facut ofiter in vechiul regim si ca asta isi dorea sa fie de cand era copil. Daca insa ati gasi relatii de subordonare ale lui Silviu Predoiu fata de un serviciu secret strain (CIA, MOSAD, KGB, etc), atunci ar fi cu adevarat grav. Daca insa a slujit in mod constant Romania in oricare regim politic, este un merit.

  5. Ați înțeles, băi sclăveților din colonie? Nu poţi candida la preşedinție, dacă ai colaborat cu Securitatea, beeey, că doar aşa spune legea, băăăeee! Excepție fac desigur securiştii plini cu acte în regulă gen Petrov sau Manole. Sau beizadeaua de general de Securitate Geoană. Sau băiatul de securist Orban. Sau revoluționarul Marcel care nu se ştie unde lucra înainte de 90. Sau ostaşul în slujba țării, care la lovitura de stat din 89 declara că executa „activități specifice”. Sau prompterista „civilului” Sârbu. Sau ofițerul GRU Simionovici.

    Voi votați! Că orice votaţi, tot aia iese!

  6. Veneau unii de la partid prin licee și spuneau: viața e greu, mâncarea putina, cozile mari, cine vrea sa se bage in fața pt un trai călduț?
    Predoiu!

  7. Bine ca Petrov nu erea ofiter era doar un bet turnator ceea ce e echivalentul între un general si femeia de servici de la popota.Vorba lui Vadim:
    -💨Basecu mergea cu placere la Anver. In port matelotul avea o dama de moravuri pe care o iubea. O chema
    Vasile.
    🤗

  8. Legea 370/2004
    (…)
    Art. 27
    (…) (2) Propunerile se fac în scris şi vor fi primite numai dacă:
    (…) c) sunt însoţite de declaraţia de acceptare a candidaturii, scrisă, semnată şi datată de candidat, de declaraţia de avere, declaraţia de interese, de o declaraţie pe propria răspundere a candidatului în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, precum şi de lista susţinătorilor, al căror număr nu poate fi mai mic de 200.000 de alegători. (…)

    Desigur… asta este legea oficială… adică aia valabilă pentru prostime. Dacă ești special, precum tovarășul Silviu Pumnea, atunci UM CCR „optimizează” cu alte legi. Legi secrete, legi nescrise, legi speciale, legi pentru nevoia de stabilitate și tot așa. Și UM Parchetul General se face că nu există posibile fapte de fals în declarații sau uz de fals, pentru că infracțiunile sunt infracțiuni, numai dacă le săvârșesc fraierii. Pentru șmecheri se aplică alte legi. Legile Șmecheriei.

  9. Aflăm că Miorițu, într-o epocă apusă, a fost sedus de Predoiu, asta dacă n-o fi lungit-o, nu la vorbă, ci la adăpost. Peste toate, candoarea, căci o cam durea. Chiar și acum o camdoare, zice-se, după propriile afirmații, la bascheți.

  10. Asta ar trebui sa fie fericit daca va fi votat de o zecime din aia care (cica) au semnat ca sa fie inscris in cursa prezidentiala.

  11. La 35 de ani era abia lent. maj. la Geomin, râdeau și portăresele de el. Ce?… credeați că la Secu e ușor? La loviluție zbiera: Nu spargeți, bă, portretul, că-l am pe inventar!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.